Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 226 192
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 4 530
Аз се моля да кажат "не" и да се приключи с цялата сага.

Ще е по-добре за тях в перспектива, убедена съм, но няма да ги оставят, ако не се разберат с Европа, ще се намеси САЩ, Русия, ще стане мътна и кървава. Просто явно да излезеш от ЕВрозоната, стана два пъти по-трудно, отколкото да влезеш.
 Чек, обективност тук няма!

Стискам палци да ги пуснат и да се оправят сами. В крайна сметка те това искат.
Не съм забелязала да искат това.
Напротив. Те смятат, че  притискат ЕЗ с референдумчето си до стената и Меркел ще дава пари "та пушек ще се дига"-цитат от Чек.
Изобщо не става въпрос в гръцките намерения за излизане от ЕЗ.
Eто-Ципрас току-що обяви, че ако кажат НЕ и на следващия ден "имаме сделка"... #Crazy

# 4 531
  • София
Герри, те като напуснат ЕЗ, няма какво повече да искат. Дългът ще им виси и кредиторите ще се надяват да си вземат парите някой ден.
Гърция трябва още от понеделник да започва да печата пари и да приравни спестяванията към новата валута. В крайна сметка гърците искат да започнат начисто. Да, ще им се обезценят спестяванията, но в крайна сметка това ще е техният принос за независима Гърция с Ципрас начело. После нека Ципрас да излиза всяка вечер по ТВ и да обяснява. Това вече ще си е само техен проблем, а не европейски и световен.

Ципрас е като във вица: Не, не, не ми сипвай, но подава чашата. Като остане чашата празна, да му мисли той и народът, а не всички европейски и световни сили.

# 4 532
Не съм забелязала да искат това.
Напротив. Те смятат, че  притискат ЕЗ с референдумчето си до стената и Меркел ще дава пари "та пушек ще се дига"-цитат от Чек.
Изобщо не става въпрос в гръцките намерения за излизане от ЕЗ.
Eто-Ципрас току-що обяви, че ако кажат НЕ и на следващия ден "имаме сделка"... #Crazy

Ти мани, ами и му вярват  #Crazy Че рефенедумът не е за излизане от ЕЗ, защото Ципрас така каза, ами е за приемане или не на някакви вече несъществуващи предложения от кредиторите.

# 4 533
Герри, те като напуснат ЕЗ, няма какво повече да искат. Дългът ще им виси и кредиторите ще се надяват да си вземат парите някой ден.
Гърция трябва още от понеделник да започва да печата пари и да приравни спестяванията към новата валута. В крайна сметка гърците искат да започнат начисто. Да, ще им се обезценят спестяванията, но в крайна сметка това ще е техният принос за независима Гърция с Ципрас начело. После нека Ципрас да излиза всяка вечер по ТВ и да обяснява. Това вече ще си е само техен проблем, а не европейски и световен.

Ципрас е като във вица: Не, не, не ми сипвай, но подава чашата. Като остане чашата празна, да му мисли той и народът, а не всички европейски и световни сили.

Да, ама дори и сега 75 % от гърците НЕ ИСКАТ да напуснат ЕЗ, макар че голяма част от тези 75 % казват, че ще кажат "не" на референдума - тоест, те наистина вярват на Ципрас, че рефенедумът не е за излизане от ЕЗ - ти виж тук какви неща пишат....

Ципрас иска пари, не излизане от ЕЗ.

It also showed 74 percent wanted to remain in the euro zone  against 15 percent who wanted a "national currency" and 11 percent undecided.

Хем е интересно, хем е плащещо - може ли половин нация да бъде напушена едновременно?!

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 12:24 от Анонимен

# 4 534
  • София
Съгласна съм, но те имат право да вярват на когото си искат. Това право ще го упражнят в неделя. И ако излезе друго, това няма да е проблем на немци, французи и т.н., а ще е вътрешен проблем, с който ще си се справят сами. Аз съм "ЗА" да им се даде право да се справят сами. 1. Ще видят, че не е толкова лесно 2. Сами ще са си го избрали 3. Тогава въпросът "Защо?" да го отправят лично към премиера си.

Ципрас добре си кове нещата, затова казах, че донякъде е хитър.

п.с. Ето, днес по БНТ имаше репортаж, в който лекар се жалваше, че в болниците вече няма консумативи. Като стане така, от понеделник се пита лично: Г-н Ципрас, вие ни обещахте просперитет, пари, независима и горда Гърция. Моля, отворете банките, дайте ни парите и направете така, че да процъфтим без лошите кредитори.

И готово.

# 4 535
Може пък половин нация да е добре, а вашите глави да са изпушили!
Каквито и закони и формулировки да дадете, интересите и парите променят всичко. Сами ще си нарушат законите в ЕС, а и го правят отдавна.

Missence, поне имат право на глас, да си го упражнят и да знаят, че са имали мнение. Мен ме е страх само от сблъсъци, защото и наода се разединява.

# 4 536
Съгласна съм, но те имат право да вярват на когото си искат. Това право ще го упражнят в неделя. И ако излезе друго, това няма да е проблем на немци, французи и т.н., а ще е вътрешен проблем, с който ще си се справят сами. Аз съм "ЗА" да им се даде право да се справят сами. 1. Ще видят, че не е толкова лесно 2. Сами ще са си го избрали 3. Тогава въпросът "Защо?" да го отправят лично към премиера си.

Абсолютно си права за това, обаче не си права, че след вота в неделя проблемът ще си е само техен, защото ще ореват света как друг им е виновен, че са повярвали на лъжливи обещания. Което и сега се случва, както виждаш. И пак ще занимават всички други с техните нужди от пари.  

# 4 537

Хем е интересно, хем е плащещо - може ли половин нация да бъде напушена едновременно?!
Явно може.
Незаслужени пари харчени за бляскави нещица дълго време водят да същия ефект като опиума явно...

# 4 538
Банките са временно затворени, това е ясно.

Естествено, че е временно. Няма ВЕЧНО затворени банки Laughing.
Въпросът е колко ще продължи това "временно" и бас държа, че при отрицателен вот ще е по-дългичко. Достатъчно, за да преминат усмивките в озъбване.

То и при положителен вот не виждам как могат да се отворят банките в понеделник, ако няма свежи пари по ЕЛА, а пък там вече лимитът почти е изхарчен, а нов не се очертава на хоризонта. Най-малкото за целта е необходимо ново споразумение, а пък за него са необходими няколко месеца работа, ратификация в парламентите и т. н. Нали затова предишния път гласуваха само удължение на старата програма - за да не се минава по тази процедура. Каквито и магьосници да са от Еврогрупата, каквото и желание да имат (а те вече нямат и си личи), няма как да станат по-бързо нещата. Ако ще от МВФ да пишат доклади на всеки час.

Що се отнася до глупостта на Меркел, вижда се по промяната на обществените нагласи в Гърция колко е "глупава". Напротив, ходът беше просто страхотен: хем им даде време да им се сгорещи яйцето на д-то, хем се измъкна, че зачита народния вот, хем де факто направи така, че програмата да изтече и сега волю-неволю да трябва да се чака с месеци за втора, през което време Гърция, ще не ще, ще трябва да е на задни лапки. Иначе, да, готови сме за преговори по всяко време (но БЕЗ СДЕЛКА НА ВСЯКА ЦЕНА) и т. н. Междувременно настроенията в Германия са толкова ясни, че тя си има собствените твърди основания за по-твърдо отношение. Защото преди все още имаше доста поляризирано отношение сред германските избиратели - тях, милите, някаква човечност ги гонеше по отношение на нещастните гърци.

# 4 539
Може пък половин нация да е добре, а вашите глави да са изпушили!
Каквито и закони и формулировки да дадете, интересите и парите променят всичко. Сами ще си нарушат законите в ЕС, а и го правят отдавна.

Missence, поне имат право на глас, да си го упражнят и да знаят, че са имали мнение. Мен ме е страх само от сблъсъци, защото и наода се разединява.

Може, може, и Добрата синя фея довечера може да дойде, да даде пари... И ще нарушат, и ще дадат, а после и на Италия ще дадат, и на Испания, а на Португалия, накрая даже на България ще дадат, ако не е изпушила печатницата до тогава.....

Нема страшно, Зои, Ципрас държи здраво положението и си играе добре картите - за какви сблъсъци говориш  Wink

# 4 540
  • София
Имат право на глас, нека го упражнят в неделя, ама всички. Надявам се всички да излязат, да кажат "не" и Меркел да седне на д-то си спокойна с кафе в ръка, защото немците не искат повече да плащат и тайно се надяват Гърция да гласува с "не", иначе ще разкъсат Меркел.

Скрит текст:

Абсолютно си права за това, обаче не си права, че след вота в неделя проблемът ще си е само техен, защото ще ореват света как друг им е виновен, че са повярвали на лъжливи обещания. Което и сега се случва, както виждаш. И пак ще занимават всички други с техните нужди от пари.  

Ааа, няма такива положения.  Stop Гласуват в неделя и твърдо стоят зад решението си и зад премиера си.

Меркел и Оланд си хващат самолетите и си ръководят държавите. Те проблем нямат. Опашки пред банкоматите в Германия не се виждат, предполагам и във Франция няма. Немските пенсионери имат пари и са спокойни.

Няма какво повече насила да ги напъват гърците за оставане в ЕС.

# 4 541
Що не пробваме и ние да се присъединим към ЕЗ, да бутнем валутния борд и тогава да видим кой е за смях и подигравки?
Изостанала си пак с матриала Wink

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/07/01/2 … eto_na_bulgariia/

# 4 542
Немските пенсионери имат пари и са спокойни.
Не са особено. И не Гърция им е проблема, съвсем друг им е на тях. По това , което разбирам основно демографски, но и други имат ... да се орпавят, не да хвърлят димки и да се спасяват разсипвайки други държави.

А именно това е целта , съвсем ясно, защото ако искаха да си приберат парите - на всички т.нар. гръцки мафиоти, милионери и пр ... (също както и на нашите) , парите им са в западни банки . Но техните сметки не се блокират ... не , тях не ги закачкаме, ами блокираме плащанията на гърцки фирми и плашим пенсионерите. Егати бабановата кора!

Ако искат да вземат пари много добре занят как да го направят. Както блокираха и прибраха сметките на всички всялени държавни глави на арабски държави в псоледните години. Блокираха сметките и парите не се видяха повече. Значи могат.
Само в случая им е по-апетитна държавата  Peace

# 4 543
Имат право на глас, нека го упражнят в неделя, ама всички. Надявам се всички да излязат, да кажат "не" и Меркел да седне на д-то си спокойна с кафе в ръка, защото немците не искат повече да плащат и тайно се надяват Гърция да гласува с "не", иначе ще разкъсат Меркел.

Ааа, няма такива положения.  Stop Гласуват в неделя и твърдо стоят зад решението си и зад премиера си.

Меркел и Оланд си хващат самолетите и си ръководят държавите. Те проблем нямат. Опашки пред банкоматите в Германия не се виждат, предполагам и във Франция няма. Немските пенсионери имат пари и са спокойни.

Няма какво повече насила да ги напъват гърците за оставане в ЕС.

Надявай се ти..... Част от тях (при това значителна) и сега обвиняват за затворените банки ЕС и ЕЦБ, не Ципрас. Бас ловя с теб, че каквъвто и да е вотът, за последиците няма да са виновни гърците, че са избрали, каквото изберат, ами всички други. И гръмогласно ще заявяват убеждението си, където сварят. Не знам за друго, ама по кресливост гръцките лумпени (тази част, която крещи по митингите и която избра Ципрас, имам предвид) бият всички. А нали знаеш, че чуват не който говори най-добре, ами който крещи най-високо.  

# 4 544
  • София
Black_Sapphire, при резултат "не" свежите пари трябва да дойдат от правителството, което още в неделя вечер трябва да запретне ръкави и да напечата няколко милиарда драхми за отричателно време.

Направо ми се иска да отида до  Гърция в неделя и да ударя едно рамо на комшиите с "не"-то, че да кротне Европа и немците да отдъхнат, че парите ще им бъдат вложени в нещо смислено.

Немските пенсионери имат пари и са спокойни.
Не са особено. И не Гърция им е проблема, съвсем друг им е на тях. По това , което разбирам основно демографски, но и други имат ... да се орпавят, не да хвърлят димки и да се спасяват разсипвайки други държави.

Скрит текст:
А именно това е целта , съвсем ясно, защото ако искаха да си приберат парите - на всички т.нар. гръцки мафиоти, милионери и пр ... (също както и на нашите) , парите им са в западни банки . Но техните сметки не се блокират ... не , блокираме плащанията на гърцки фирми и плашим пенсионерите. Егати бабановата кора!

Ако искат да вземат пари много добре занят как да го направят. Както блокираха и прибраха сметките на всички всялени държавни глави на арабски държави в псоледните години. Блокираха сметките и парите не се видяха повече. Значи могат.
Само в случая им е по-апетитна държавата  Peace

Да ти кажа и демографски проблем нямат (или няма да имат скоро), защото просто издъхват от хора, които се натискат да живеят и работят в тази "лоша" Германия с полудяващи и депресирани хора. Wink Не им е зле на немците, хич, ама хич не са за оплакване. Не ги мисли тях. Те някак ще се справят: работеща икономика, висок стандарт, стабилно правителство....какво му трябва на човек. Ааааа, и узо не пият.  Wink

Информацията ми е прясна, прясна и от първо лице.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт