Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 241 235
  • 8 660
  •   3
Отговори
# 6 285
Гери, това, че не ти споделям въжделенията и злобата не ме прави по-малко българка, ама за вас всички зад граница не са българи.
Не всички. Много българи в чужбина са повече българи от тези в България.
Но теб не те възприемам като българка.
А за злоба не ми говори, защото гръцката злоба, гръцкия шовинизъм или направо нацизъм  нямат равни.  Ти как очакваш да се държат останалите към хора с такова поведение-да им плащат данък "изтъркване на зъби" и да си мълчат кротко ли?

# 6 286
Гърция капитулира и прие исканията на кредиторите. И за какво беше референдума, който струваше милиони, затвори банките и докара страната до колапс?

# 6 287
Какво ти, в момента е затишие пред буря. Ще капитулира, ще подаде оставка скоро, предсрочни избори, стачки, стачки, стачки....
Зои, можеше да договори по-меки мерки, ама реши да се прави на велик. Беше ясно какво ще стане.

# 6 288
Всъщност сега трябва да сте доволни, Ципрас клекна, по-лошите мерки не будят ли радост у вас? Трябва да сте доволни, Гърция ще тръгне по нашия път, защо е това злобеене рано, рано newsm78
Не вярвам.
Ако всичко написано тук - Гърция капитулира и прие исканията на кредиторите, е вярно, то ще има нови избори.

# 6 289
Ясно се видя кои са агресорите и с какви средства действат. Този път не можа да стане потайно или да посочат някой друг с пръст. Сега , ако съсипят съвсем Гърция ще се знае че са те. Също както бушмена с Ирак . Всички занят кой е агресора  Peace И народите им занят. И хората не са супер доволни. Ако някой си дава труда да чете коментарите  Peace
Българите се показват в страхотна светлина. Но винаги сме си били такива. Предателите също винаги са си били наши.

Оставете я Зои. Мутренска е средата у нас, да. Еле тази тема.
Зои всичко ще е наред. Това няма да продължава до безкрайност. Последиците са видими и скоро ще са неувладяемо. Милиони емигранти от бедни европейски страни, милиони сирийци , с децата си са бежанци, милиони бягат от собствените си страни, къщи, предприятия и каквото са имали ... къде щ€ идат и кой ще го овладее това?
Застаряващите западно европейски нации или американските въоръжени ? Никой не може да го овладее мине ли се една граница. Лошото е , че всички ще сме потърпевши . Без знаение какво пи8ем в тази тема.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 10:37 от лято лято

# 6 290
Всъщност сега трябва да сте доволни, Ципрас клекна, по-лошите мерки не будят ли радост у вас? Трябва да сте доволни, Гърция ще тръгне по нашия път, защо е това злобеене рано, рано newsm78
Не вярвам.
Ако всичко написано тук - Гърция капитулира и прие исканията на кредиторите, е вярно, то ще има нови избори.

Кое не вярваш?

А какво значи "ако това е вярно" - в смисъл - на теб не ти се вярва Ципрас да е пратил такава програма ли?

# 6 291
Гърция капитулира и прие исканията на кредиторите. И за какво беше референдума, който струваше милиони, затвори банките и докара страната до колапс?

Е как защо? Точно както нашият референдум на Сергей Станишев за АЕЦ Белене. Това е стар политически левичарски подход, ще похарчим пари за изгубени каузи, чийто резултат е предрешен, ама няма да си седнем на г*за да работим здраво за излизане от кризата. Ама евтини на брашно, скъпи на трици. Няма пари за храна, но за глупости винаги ще се намерят средства.
Дано скоро падне това правителство и дойде ново, защото гърците наистина имат шанс да си стъпят на крака, но само при нова власт. Със СИРИЗА няма да стане, а е важно за всички нас гърците да се оправят. И те могат, и ще го направят, но с нови хора.

# 6 292
Все пак това е Дневник като им видя правописните грешки няма да се учудя и някой % да са сбъркали. Ще видим официалните становища, но със сигурност програмата е по тежка.
 Лято, остави, вината е само в мен, че им се вързвам. Мутренско поведение имах предвид назад, защото го виждам ежедневно, но нали знаеш, че са царици на преиначаване на думи!

# 6 293
Все пак това е Дневник като им видя правописните грешки няма да се учудя и някой % да са сбъркали. Ще видим официалните становища, но със сигурност програмата е по тежка.

Зои, програмата излезе във всички големи световни медии на английски - влез и я прочети. И не се залъгвай с тази надежда за правописната грешка.

Програмата е жестока, въпросът е, че 1) не знам дали ще му повярват, че може да я изпълни предвид вътрешната опозиция и 2) тя вече при тази ситуация е съмнително дали върши работа, дори и да успее да я изпълни.

Ще гледаме.  

П.П. Интересно, че никой не пита Ципрас как така стана, че всички "червени линии", с които СИРИЗА дойде на власт, бяха преминати. Дори напротив - лансира се становището, че гърцкият народ му е дал мандат ТОЧНО да прави остерити с още по-жестоки мерки. "Люлка на демокрацията", а? Wink

# 6 294
Попея, остави няма смисъл!
Мария и за мен е необяснимо защо се изхвърли с тези мерки, хората изобщо няма са ги приветстват.

Защото гони другата цел - преструктиране на дълга и доп.финансиране.

# 6 295
Попея, остави няма смисъл!
Мария и за мен е необяснимо защо се изхвърли с тези мерки, хората изобщо няма са ги приветстват.

Защото гони другата цел - преструктиране на дълга и доп.финансиране.

А защо в предложенията към Еврогрупата няма въпроса за дълга? А в предложенията за гръцкия парламент ги има? ФТ анализатор снощи публикува това - и е сериозно обсъждано по финансовите медии.

Deal looks to be more severe than the proposal rejected by Sunday's referendum and - crucially - there is no mention of debt sustainability

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11730463/Greece-new … sterity-deal.html

# 6 296
Дневник са описали доста малко мерки, има и други, като не вярваш на дневник, хвърли едно око в гръцките медии, например тук.

flambe, имаше 5 месеца да преговаря, почти постигнаха споразумение, когато разигра гръцката класическа драма. То беше ясно, че така няма начин да ги постигне. Сега условията са много по-тежки, какво като спечели прословутия референдум.

Попея, няма да  Crazy

# 6 297
Flambe и аз това мисля, от самото начало,че гони дълга, може би това е уговорката-покажи на света колко клякаш, а пък ние ще се погрижим за дълга и ново финансиране. Ще видим накрая до колко ще са оправдани тези мерки и какво се крие зад тях.
 До колкото си спомням в преговорите от преди референдума, за дълга и дума не можеше да става? Поправете ме, ако бъркам?

# 6 298
Нито преди, нито след, реални реформи искат кредиторите и има защо.

# 6 299
Flambe и аз това мисля, от самото начало,че гони дълга, може би това е уговорката-покажи на света колко клякаш, а пък ние ще се погрижим за дълга и ново финансиране. Ще видим накрая до колко ще са оправдани тези мерки и какво се крие зад тях.
 До колкото си спомням в преговорите от преди референдума, за дълга и дума не можеше да става? Поправете ме, ако бъркам?

Зои, в предложените от Ципрас и изпратени до институциите предложения НЯМА въпроса за дълга.

Да, защото тогава имаше все още надежда, че Гърция ще е солвент и ще може да си обслужва дълга. Сега се съмнявам, че някой изобщо вярва в това. Ципрас е на път наистина да убеди кредиторите, че Гърция не е солвент. Сега ще видим как ще реагират от ЕЗ .

Само не забравяй, че пакет с каквито и да е мерки (със или без дългови решения) трябва да мине през парламентите и на Латвия, Словения, Словакия - където ще е, меко казано, трудно.

Общи условия

Активация на акаунт