Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 925
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 065
Само испанците ще платят 10 - 11 % от новото спонсориране. Че и доволни...

# 7 066
Недоволство, че ти вземат неправомерно получавани от тебе блага, които нито си заслужил, нито си заработил, нито ти се полагат! И които НЯКОЙ другаде трябва да заработи вместо тебе! Хайде, холан!
Какво значи неправомерно?
Днес четох писмо на жена, работила 15 години в Гърция. Заминава да гледа възрастна жена. "Чорбаджиите" се занимават със замразени плодове и зеленчуци, имат 50 човека наети на работа и изнасят предимно за Австрия. След влизане на еврото нещата започват да се влошават. Намалява броя на наетите работници, но в крайна сметка не може да се пребори и е принуден да обяви фалит.
Жената говори с много топли чувства за "чорбаджията" си. Всъщност тя определя дейността си като иконом на дома. Получавала е 1000 долара преди влизането на еврото, отпуск и най вече отношение. Сега се връща в България.
Като нейния работодател има много хора. Какво неправомерно са направили те, че да плащат игрите на някои.

# 7 067
много бизнеси закъсват или фалират , това какво общо има с общоевропейските пари , с невърнатите  заеми и с вечното искане на още и още ?!?!

а с тая дума ''чорбаджия'' , все едно си излязла от времето на Вазов  Stop ...

# 7 068
толкова -  тия 85-6 млрд са за 3 години - 2018 ще е същото ,
 разбира се , знаем , че те не са виновни ,
виновни са ония , които им ги дават !!
Тук явно всички следим внимателно "преговорите", мерките и начините, по които се върви към трета програма. След три години, когато пропастта е станала още по-дълбока, пак ли само гърците ще са виновни? Или все пак тези, които им ги дават със съзнанието, че съвсем ще загробят икономиката и заемите няма да бъдат върнати? Всъщност, единственото, което ще се постигне, е така мечтаното падане на жизнения стандарт на съседа за сметка на изсипани пари от цялата ЕЗ.

# 7 069
гърците въобще не са виновни - искат и им се дава ( като в Библията )
други са виновните , други , мекушавост е причината ....

# 7 070
Полша ще си върне земите от Украйна. Европейските пари ще потънат в пробитите торби и всичко ще се нареди. )
Пък гърците са ми много симпатични. Не само да слушкат кротко, но и да си търсят изгода.

# 7 071
  • София
за мене е почти сигурно, че ще сме барабар с мъжете.
Разбира се. И аз мисля така.
То едва ли някой мисли обратното.
Какво се получава, народът /ние в случая, колкото и нескромно да е/ не е съгласен и то обосновано, но мълчим, защото знаем, че и да скачаме и да не скачаме, политиците ще направят това, което решат /или това, което се изисква от по високо стоящи места/. През годините така добре са ни възпитали, че повече няма накъде. Гърците се опитаха да се "поглезят", да "тропнат с краче", но бързо, бързо ги поставиха на мястото им.

Това не важи за мен. Аз си казвам в прав текст, пък дано да чете някой, защото има много хора на моето мнение. Не съм съгласна България да поема каквато и да било финансова тежест заради Гърция!

# 7 072
След три години, когато пропастта е станала още по-дълбока, пак ли само гърците ще са виновни?
Гърците бяха единствено виновни, докато нямаше постоянен външен одит на финансите им. От 2010 г. случаят вече не е такъв.
Гърците обаче със сигурност са виновни, че заради глезотиите, с които бяха свикнали, свалиха правителство, което ги извеждаше от батака, и вместо него си избраха такова, дето ги вкара в още по-голям батак.

А кредиторите са виновни, че дават пари на неплатежоспособен длъжник с лоша перспектива. Не само виновни, а престъпно виновни, защото го правят въпреки изричното желание на хората, които са ги избрали. И ако това е било донякъде оправдано през 2010 г. предвид обвързаността на Гърция с ЕС, сега вече нямаше абсолютно никакво основание. Нито еврото се срина, нито пазарите при перспективата за Грекзит. Ама на ония зелки не им стискаше да направят правилното нещо.

# 7 073

Това не важи за мен. Аз си казвам в прав текст, пък дано да чете някой, защото има много хора на моето мнение. Не съм съгласна България да поема каквато и да било финансова тежест заради Гърция!

То едва ли има българин, който да е съгласен! #2gunfire
В интерес на истината, ББ на няколко пъти е доказвал, че при достатъчно натиск се съобразява с общественото мнение. Той много иска да го харесат. Обаче за целта трябва да има поне 200-300 души, дето да му крещят под прозорците на министерския съвет. Или поне няколко социологически проучвания с тежест.

# 7 074
опааа, конфликт м/у останалите в Сириза и Ципрас :

ЦК на СИРИЗА е против подписване на споразумението

Членовете на централния комитет са подписали съответна петиция, като заявяват, че действията на европейските лидери са в разрез с интересите на гръцкия народ, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

понякога просто си казвам , че това не е истина - дават им 85 млрд.
 за 3 години и пак им е малко !?!?
на тях им трябват чисто по 100 млрд на година безусловно и безвъзвратно , може би ще са доволни , но не много ....

# 7 075
eau, ти съвсем в крайности отиваш в злобата си. Свободни съчинения правиш. Кой е казал, че не са достатъчно, те не са съгласни с тези реформи и предпочитат извън ЕС.

# 7 076
Кой ще пита българина? Испания е с 25% безработица и пак си траят. Червения кърст е празен има реално гладуващи. Това обаче не е в инетресите на големите.

# 7 077
eau, ти съвсем в крайности отиваш в злобата си. Свободни съчинения правиш. Кой е казал, че не са достатъчно, те не са съгласни с тези реформи и предпочитат извън ЕС.

фактът , който по-горе съм цитирала - че ЦК на Сириза ( и такова нещо имало през този век - Централен Комитет ) е несъгласен и не иска да се подписва ....

какво според теб означават долните думи от цитата ( унизителни , деструктивни ...)
Според тях новата програма за помощ предвижда "унизителни процедури за контрол, които са деструктивни за страната и за народа".

дори тя е против , дали изобщо ще го приемат : 
Председателката на гръцкия парламент Зои Констандопулу, в качеството си на депутат от управляващата партия СИРИЗА, призова 300-членния законодателен орган да не одобрява мерките за икономии, поискани от международните кредитори на страната в замяна на трета спасителна програма, съобщи кипърският в. "Сайпръс мейл".

# 7 078

Тука излъга! Не предпочитат никак извън ЕС, точно напротив. Само предпочитат да им се задраска настоящият дълг и годишно да им се изсипват стотина милиарда безвъзмездно, да се назначат поне 2 милиона държавни служители с минимална заплата 2000 евро и пенсиониране на 45 години при пенсия поне 1500 евро.

Апропо, в момента на Синтагма тече митинг (но не повече от няколко хиляди май) против споразумението с полиция по безредиците.

Последна редакция: ср, 15 юли 2015, 21:17 от Анонимен

# 7 079
Е глупости говорите вече, има част от Сириза, която е за излизане от ЕЗ и ЕС, тези, които са против мерките и удължаване на агонията на всички.
Сапфир, ти колко гърци познаваш лично, които реват за 2000€ заплата и 1500 пенсия и да се пенсионират на 45? Дай ми такова изследване ако си попаднала на него?
Преувеличаването и изхвърлянето ви карат да се чувствате по-добре ли? Ако темата е за форумна терапия, кажете да не се хабим тези, които се опитваме да се включим и със съществено инфо.

Общи условия

Активация на акаунт