Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 223 193
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 7 575
  • София
например педиатъра на детето Grinning

Защо плащаш за педиатър за детето си? newsm78 Децата не са ли освободени за таксата от 2 лв. за преглед? Всъщност, защо да плащаш 2 лв. на ПОС терминал? newsm78

# 7 576
Потребителската такса при нас е 5€, но в поликлиниката при всичките болни. Аз ги водя на частно моите, без касова бележка, обясни ми, че нямал право да издава такива.

# 7 577
Мария, аз съм в грешка сигурно, чух някъде министъра да го казва, но може да е било да заработят. Не им пречи да го направят, даже мисля, че ще го търсят като вариант за повишаване ликвидността на банковите клонове. Предприемач с  примерно 15 хил. в кеш, които веднага биват наредени навън към контрагенти, не влияят на контрола, но осигуряват кеш на офиса.
 Популе, за Гърция, частен педиатър имам предвид. Там има 2 цени- с бележка и без Simple Smile, то това е големия проблем с неплащането на данъци. Ако искаш бележка примерно прегледа ще ти е 10 евро отгоре. Гадна система, която е в плюс на хората, но прецаква държавата.

# 7 578
Днес по 300 евро от банкомата, от двете карти, събота и неделя още 240 евро прави 840 евро за седмицата, абе този капиталов контрол нещо много нежен ми се струва. В България колко теглят хората на седмица, без такъв newsm78
Оуу.
Типично по гръцки...
А пък ние у гърция кооолко пари имаме... Joy Joy Joy Joy

Щот ние тук у Българско 1000 евраки накуп  не сме скивали нали?

# 7 579
Ауууу, ама, Гери защо така го разбра, пак на криво? Показвам горките гърци с колко от собствените си пари могат да разполагат при капиталов контрол, а тук и без такъв, тази сума просто я няма по картите на хората.
 Не се притеснявай, ако още продължи ситуацията тук да е такава и да се случват такива престъпления като последните месеци, от мои сънародници сама ще се пиша бивша българка, както някъде прочетох и ще те известя лично!

# 7 580
  • София
Дам... после ми се обяснява колко умни и работливи, и честни били гърците, а българите сме нива под тях и затова не се оправяме... И колко нечестно било да им се изисква да си плащат за масрафите...
За да не е офф, само ще подскажа- до средата на май, българите (и не само) изплащат данъците си. А гърците, нали са някаква  висша класа- що да си пълнят хазната, а не да го прави някой друг (например). Пък после този някой ако си поиска заема- умният грък казва: Охи

# 7 581
Molive, това пък за нашите данъци имаш ли някакво инфо кой, кога, колко плаща? До май плащат пенсионерите предимно, защото така са научени, а и защото има отстъпка. Колко хора познавам, които не знаят данъчното къде е, ама какви парцалки има в Мола-да! Виждала съм с очите си много случаи на осъдени плащания със съдия изпълнител за неплатен данък сграда, например, който е 60 лв., от човек с телефон за 1000 лв. Като ще сочим с пръст другите, да сме коректни първо със себе си!

# 7 582
  • София
Ауууу, ама, Гери защо така го разбра, пак на криво? Показвам горките гърци с колко от собствените си пари могат да разполагат при капиталов контрол, а тук и без такъв, тази сума просто я няма по картите на хората.
 Не се притеснявай, ако още продължи ситуацията тук да е такава и да се случват такива престъпления като последните месеци, от мои сънародници сама ще се пиша бивша българка, както някъде прочетох и ще те известя лично!

Зое, трябва да разбреш едно нещо - парите са нещо абсолютно независимо дори от техните собственици. Много умни глави се опитват да разберат движението на парите, защото те са неконтролируеми - някак си сами си се движат и действат, независимо какво хората искат. Народът обаче е установил нещото, което е характерно за парите и което умните глави са се блъскали да измислят и да пишат книги за което, а всъщност е много просто:

Пари при пари отиват.

Така че сама си направи изводите - ако Гърция няма пари (е пред фалит)...парите ще избягат от нея. Ето това е кофтито. И то ще стане независимо дали на гърците се харесва, или не.

# 7 583
Добра сума за този, който разполага с нея.
Много добре знаеш, Зои, младите за какви заплати работят, но се правиш на интересна. Дълбоко ме съмнява и един 25-30-годишен човек да има спестявания, освен ако не са коледни подаръци от баба му с нереално високата пенсия.
Ти пък сега с подробности ни  занимаваш .
Трябва да се спукаме от от яд ,че хората могат да разполагат с парите си .Нещо ,което считам за съвсем нормално .
Аз и преди не ги горкосвах ,повечето от гърците си имат спестявания и могат по-поносимо да преживеят кризата .Въпроса е за останалите ,които са безработни младите най вече както казваш ,на тях им трябва раздвижване и ръст на икономиката ,а Ципрас  забави и задълба това.

Molive, това пък за нашите данъци имаш ли някакво инфо кой, кога, колко плаща? До май плащат пенсионерите предимно, защото така са научени, а и защото има отстъпка. Колко хора познавам, които не знаят данъчното къде е, ама какви парцалки има в Мола-да! Виждала съм с очите си много случаи на осъдени плащания със съдия изпълнител за неплатен данък сграда, например, който е 60 лв., от човек с телефон за 1000 лв. Като ще сочим с пръст другите, да сме коректни първо със себе си!
Чудесно това показва че държавата /общината се грижи за бюджета си , те това предстои  и в Гърция .

# 7 584
Популе, писах за ограниченията за теглене от банкомат, които въведоха в Гърция Peace Иначе за другото си права.
" Да се спукаме от яд"- много ограничено мислене, щом е в тази посока!

# 7 585
Показвам горките гърци с колко от собствените си пари могат да разполагат при капиталов контрол, а тук и без такъв, тази сума просто я няма по картите на хората.

Ето пак.
Зойчето дойде да ни обясни колко са богати ВСИЧКИ гърци и как ВСИЧКИ българи нямат 2 лева за цигари...

Спокойно, Зойче, това лека полека ще се промени, мила. Скоро ще обеднеете-ама наистина.
Пък ние пари си имаме, не се притеснявай за българите. Имаме си и парици и време да ви гледаме сеира.

Всъщност ние вече го гледаме вашия сеир... Joy

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 14:08 от Герри

# 7 586
Популе, писах за ограниченията за теглене от банкомат, които въведоха в Гърция Peace Иначе за другото си права.
" Да се спукаме от яд"- много ограничено мислене, щом е в тази посока!
Извинявай ,може погрешно съм разбрала поста ти .Не съм успяла да схвана дълбоката и градивна мисъл в това Показвам горките гърци с колко от собствените си пари могат да разполагат при капиталов контрол, а тук и без такъв, тази сума просто я няма по картите на хората.
 абе този капиталов контрол нещо много нежен ми се струва. В България колко теглят хората на седмица, без такъв newsm78
 или може би просто се правиш на интересна както писа някой друг.
Вярно ласкаеш се като те цитират  Laughing

# 7 587
  • София
Става дума, че половин година в БГ бачкаме само, за да плащаме данъчните си задължения към държавата, и после почваме да изкарваме за узо и сертаки.

# 7 588
Гери, за теб е сеир, за мен е бъдещето на децата ми, забавлявай се  Tired

# 7 589
Цитирайте ме, ласкаете ме само, че явно няма какво друго по темата да напишете! Simple Smile
 Бъдещето и на моето дете, затова се интересувам, надявам и търся положителното, защото тази държава е била силна и дано бъде отново. Изобщо не ме интересува Ципрас сега какво бил направил, казал или как изглеждал, важно ми е какви реални действия ще се направят за спряване с кризата.
 Жалко е колко хора намериха в това дъвка за раздумка, злоба и заяждане.

Общи условия

Активация на акаунт