Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 276
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 7 995
Нали се твърди, че Шойбле е имал такъв, и то доста подробен. Имали са време да го подготвят, в последните 5 години, банките също са били подготвяни. Така поне четох.
На света още не се е родил германец, който да прави нещо без предварително обмислен план.
За разлика от нас, българите, които изготвяме плана след като всичко вече е свършило...

# 7 996
Сигурно е така Герри, само не знам каква е тази увереност, че медиите ще знаят за него. Не знам защо толкова много вярвате на писаниците.

Само, че преди гръцката "разпродажба" ще има ново предоговаряне на условията по дълга, демек пак ще се отписва част от гръцкият дълг.

# 7 997
Сигурно е така Герри, само не знам каква е тази увереност, че медиите ще знаят за него. Не знам защо толкова много вярвате на писаниците.

Само, че преди гръцката "разпродажба" ще има ново предоговаряне на условията по дълга, демек пак ще се отписва част от гръцкият дълг.
Отписване няма-това е фолклор. Също като схващането че като изядеш една кофичка кисело мляко и няма да те хване дрегера че си пил.

Има евентуално разсрочване, намаляване на лихви (евентуално), но отписване или не плащане-просто забрави!

# 7 998
"Един вариант за дългови облекчения е намаляването на лихвите и увеличаването на матуритета на дълга до над 50 години. Но тогава размерът на дълга ще се запази на ниво от 320 милиарда. Другият вариант е да се разбере, че Гърция никога няма да може да върне тези пари и да бъдат отписани 100 или 150 милиарда. Мисля, че в крайна сметка неизбежно ще има отписване на гръцки дълг”, предупреди Робърт Паркър, старши съветник Credit Suisse.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/world/2015-07-31/tretiyat-spasitelen-paket … lstvo-pred-siriza

Доста такива мнения прочетох, напълно е реално това да стане. Герри, ще видиш тогава гръцки фолклор Simple Smile Защо се пънеш толкова, може да не ти се струва справедливо, но в политиката както знаеш, справедливост няма.

# 7 999

Доста такива мнения прочетох, напълно е реално това да стане. Герри, ще видиш тогава гръцки фолклор Simple Smile Защо се пънеш толкова, може да не ти се струва справедливо, но в политиката както знаеш, справедливост няма.
Ами защото няма да стане, бе ЗОИ. Защото няма да го отписва въпросния Паркър-затова!
Пак ще си говорим. Време има пред нас бол...

Гърция ЩЕ плаща, защото просто политиката в момента е такава, че не е в нейна полза.
УВИ! Не че нещо им съчуствам на гърците, да не си помислиш че съм се разплакала...

# 8 000
Някога Варуфакис беше обвинил Шойбле, че имал план да ги извади от ЕЗ. Като гледам действията на Шойбле, смятам, че за това поне палячото е прав. И също така смятам, че Шойбле, за разлика от Ципрас,  е имал  обмислен многовариантен план. И още го има -в момента тече разиграването на единия от вариантите му.

Не е риболов, Гери, точно игра на покер е. Като единият от играчите е слаб.

Анабел, последният път, когато Шойбле каза нещо публично (той не обича много да говори Wink), беше - отписване на дълг ще има, когато Гърция излезе от ЕЗ.

Зои - какво да коментирам на Бойко - не знам какво е станало точно, не сме в тази посока, но може и да са оплескали някой срок и да е станало разминаване с откриването - б.т.в, мисля, че точно тази част (от Дупница до Кулата) я строи гръцка фирма  Laughing  Но за 3 километра отсечка даже не си струва да се пише. И пак казвам, Бойко е пич  в сравнение с Ципрас  Mr. Green

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 15:25 от Анонимен

# 8 001
"Един вариант за дългови облекчения е намаляването на лихвите и увеличаването на матуритета на дълга до над 50 години. Но тогава размерът на дълга ще се запази на ниво от 320 милиарда. Другият вариант е да се разбере, че Гърция никога няма да може да върне тези пари и да бъдат отписани 100 или 150 милиарда. Мисля, че в крайна сметка неизбежно ще има отписване на гръцки дълг”, предупреди Робърт Паркър, старши съветник Credit Suisse.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/world/2015-07-31/tretiyat-spasitelen-paket … lstvo-pred-siriza

Така де, ама не Паркър го държи дълга, разбираш ли? Wink На мен ми се струва, че Шойбле толкова много иска да види Гърция извън ЕЗ, та ще е склонен да опрости дълг при такова положение. Всъщност, той си го каза това - вътре в ЕЗ опрощаване няма, против правилата е, може да има разсрочване, но само след показани, не обещани реформи, тоест, след първия мотинторинг може да почнат  разговори за преструктуриране. Извън ЕЗ е друго. Да се чудиш гърците защо толкова се дърпат  Laughing

П.С. Ти много мнения прочете и за резервния план за Ципрас и как ще дойдат пари от БРИКС и даже от Космоса, ама нито план имаше, нито пари от космоса дойдоха.Wink

# 8 002

Не е риболов, Гери, точно игра на покер е. Като единият от играчите е слаб.

Ами то и в риболова единият от играчите е слаб, и свършва като мезе за виното....

# 8 003
Специалистите твърдят, че стигне ли до 50 години разсрочване, пиши го отписан, това исках да ви посоча.
 Попея, дай нещо друго, това с космоса се изчерпа.
 По въпросът с магистралата, не е 3 км., а 15 и беше важен обект, приоритет на трето правителство вече.
 Въпросът ми беше след като правим показно откриване в 18 часа и Бойко казва Пускам я ooooh!, така и не я пусна, а всички Бг медии си траеха и само повтаряха, че е пусната. Няма значение, че е някаква отсечка от магистрала, за мен страшното е, че народа беше излъган, получи манипулативна новина, която не отговаряше на истината!

А на теб как ти е симпатичен-като мъж или като политик?

# 8 004
Специалистите твърдят, че стигне ли до 50 години разсрочване, пиши го отписан, това исках да ви посоча.

Кои са тези специалисти? Да не са като Варуфака с по пет доктората и преподавателски места намкъде си плюс няколко нобелови награди? hahaha

Що не седнат за една партия покер (риболов) със Шойбле (горкия да го ожалиш -само с една магистратура от Мюнхенския университет), ама не щат да сядат, не щат завалиите да станат за мезе...
Ей го и Варуфака си плю на петите чак в Австралия....

# 8 005

А на теб как ти е симпатичен-като мъж или като политик?
Пак ще повторя, И като мъж е по-добър от Ципрас.
Всичко на този свят е въпрос на алтернативи...

# 8 006
Да ти намеря 50 мнения ще ги обориш, безмислено е, на теб как ти звучи разсрочването? На мен като- Чакайте малко да се поуталожат нещата, а после без много врява ще отписваме.
 Ще почакаме и ще видим, до колкото разбрах ноември ще се повдига въпроса.

Попея, ужас, ще ми развалиш мнението за преценката ти съвсем!
Вчера една леля му дава баница и той казва " Ша си я папна в джипарата!"  ooooh! Много разчитам на него за светлото бъдеще на България

# 8 007
Да ти намеря 50 мнения ще ги обориш, безмислено е, на теб как ти звучи разсрочването? На мен като- Чакайте малко да се поуталожат нещата, а после без много врява ще отписваме.

хахахахаа. Така ти се иска или така ти се струва.

Нищо, времето ще покаже. Но в случая много се съмнявам, че времето работи в полза на гърците...

# 8 008
Така си мисля аз, права си, времето ще покаже, от както я има темата много предположения не се оправдаха, за това сега си пишем напразно.

# 8 009
Ще почакаме и ще видим, до колкото разбрах ноември ще се повдига въпроса.
Едно изявление, минало малко между капките. Не съм сигурна как го тълкувам, времето ще покаже.
http://www.ekathimerini.com/200124/article/ekathimerini/news/imf … le-with-eu-agenda

По повод на блъфовете - мисля, че блъфът беше от страна на Европа. И Ципрас не издържа и се върза. Може би е постъпил правилно, а може би вариантът на Варуфакис за реакция, когато ЕЦБ не им вдигна тавана,  е щял да донесе по-благоприятен резултат, но вече няма как да знаем, а понеже отговорността в крайна сметка я носи Ципрас, то и решението, разбира се е е негово.  
В цялата работа може би е донякъде хубаво, че Европа се поразмърда, да видим какъв ще е резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт