Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 279
  • 8 660
  •   3
Отговори
# 8 055
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си. Те го могат това от времето на Хитлер.
 Като цяло основната идея на Германия за създаването на ЕС? Ценности? Лични интереси, собствено облагодетелстване, желание за господство над Европа, ама нещо другите взеха да се пробуждат и да я разцепват.
 Няма как да събереш грък, българин, германец и англичанин под една шапка, привидно работи, но в реалност само за ползите на силния. Винаги е било така и така ще бъде.
 Популе, комунизмът ми е слабо познание, не мога да навлизам в материята му, а и не ми е нужно.

# 8 056
Ами няма общо комунизма истинският със строят, който преживяхме, разбира се. Това, което преживяхме беше смяна на класите. Дойдоха простите на власт по името "комунисти" и унищожиха де що интелегенция има. Пък и злобни и завистливи, бе.

Комунизмът, истинският е едно стъпало отгоре и ще просъществува първо в най - развитата капиталистическа страна, така Маркс е казал и е бил прав. Еволюционно е следващият етап от развитието на строевете.

Да, точно Зои, хората искренно са вярвали, че храна има за всички. За съжаление са грешали, храна няма за всички по света за сега. Ако проследяваме обаче историята на храната, ще видим, че в развитите държави тя не само е лесно достъпна, но благодарение на технологиите ще става още по - лесно достъпна. Гладът в момента не е този, който е бил преди 50 години. За това и няма революции и войни от големи мащаби като двете световни. Абе въобще в доста мирно време живеем, а това значи, че хората не са гладни, както преди. Единствено сме свидетели на регионални конфликти като ИД например и медиите много ни убеждават, че това е нещо страшно и голямо.
В България строя се казваше социализъм. Ако разбира се, правиш разлика между комунизъм и социализъм. Но понеже споменаваш Маркс и капитализъм в едно изречение, бих желала да ми посочиш източник, за това че комунизма е най-високото стъпало на капитализма.  Защото пак според Маркс , КОМУНИЗМА Е БЕЗДЪРЖАВНО И БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО със свободен достъп до предметите на потребление и без наемен труд, с преразпределение основано на нуждите. Би ли обяснила как в САЩ ( типична капит.държава ) ще построят този следващ етап от своето развитие ???
За едно си права - комунистите наистина са прости.

Заповядай :
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Според марксистката теория (философско-историческа система с претенции за научност,[2]), комунизмът е етап от историческото развитие, който възниква като неизбежен резултат от развитието на производителните сили, предизвикващо свръхизобилие на материално богатство и даващо възможност за разпределение, основано на нуждите („от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“), и за обществени отношения, базирани на свободното сдружаване на индивидите.[3] Според марксистите социализмът е преходен етап между капитализма и същинския комунизъм. Ленинизмът извежда на преден план въведената още от Маркс и Енгелс концепция за партията-авангард: централизирана организация, която трябва да оглави комунистическата революция и да упражнява цялата политическа власт „в името на работниците“ по време на прехода от капитализъм към социализъм.[4]

За голямо съжаление Ленин е доразвил Маркс .

Да, строят се казваше социализъм и светлото комунистическо бъдеще така и не се дочака, защото соцът фалира, съвсем обективно при това.

Неизбежен резултат от една развита цивилизация, която е усвоила всички ресурси на планетата си, както и е превърнала битието си в самовъзобновяващо се, е точно някакво подобие на комунизъм, живот на комунален принцип.

Ето малко за делението на цивилизациите.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0 … D1%88%D0%B5%D0%B2
Скáла на Кардашев" е понятие предложена през 1964 от руския астроном Николай Кардашев за определяне на вида цивилизации в зависимост от тяхното технологично развитие. Съставена е от три категории според количество енергия, което използва дадена цивилизация.
Цивилизация от I тип: използва цялата налична енергия на своята планетата - около 1016 W. Кардашев приема първоначално, че цялата наличната мощност на Земята възлиза на 1016 W – тази стойност съответства на използваната енергия за нуждите на Земята през 1964.
Цивилизация от II тип: такава цивилизация трябва да е способна да използва цялата енергия на своята звезда или 1026 W. Това е само приблизителна стойност – нашето Слънце излъчва около 3,86×1026 W, а Кардашев говори за 4×1026 W.
Цивилизация от III тип: използва цялата енергия излъчвана от галактиката, която обитава или около 1036 W. Това равнище на енергията варира според размера на галактиката, според Кардашев това е 4×1037W.

Ние сме близо до цивилизация от I тип. След 50 години най - вероятно.

Карл Сейгън също има делене на цивилизаиите, според тяхното информационно съдържание, а не според начинът на оползотворяване не ресурсите. Цивилизациите са от А до Z.

"Сейгън се опита да определи информационното съдържание на нашата съвременна цивилизация. Вземайки предвид количеството книги във всички библиотеки по света (десетки милиони) и броя на страниците, той стигна до заключението, че в тях се съдържат около 1013 бита информация. Ако прибавим и фотографиите, ще увеличим количеството до 1015 бита. Това би ни определило като цивилизация тип H. Имайки предвид ниското ни информационно и енергийно потребление, ние сме цивилизация тип 0.7H. "

Ох, ами нали обясних вече, как в САЩ ще го построят. Когато влезнеш в ерата на машините, изкуственият интелект, които ще заменят човека и възобновяените ресурси (блага), най  - естествената последица е това, което си написала, безкласово общество с равен достъп до всички блага и ресурси. Обществото се дели на класи, защото няма за всички, ей за това се дели. То е като едно животно, което като го опитомиш и му даваш храна до края на живота му, то губи инстинктите си, само за няколко поколея ще възпиташ "цивилизовано животно". А когато това животно е способно и да се препрограмира генетично, мисля, че всякакви паралели със сегашното време са излишни.

# 8 057

Това е проблемът на комунистите - не мога да съберат в едно изречение парите и ценностите. Очевидно и за тебе това е непосилна задача. Дясно мислещите хора, от друга страна, нямат проблем с това: за тях парите са изражение на ценностите, при това възможно най-справеливото такова. И, колко странно, за нас пък отписването на гръцкия дълг е съвсем неприемливо.

Ама точно де.
Понеже спомена в предишнен пост за неосъзнатия комунист ще ти кажа нещо от моите лични наблюдения. Няма неосъзнат комунист. Те много добре се осъзнават. Има прикрит комунист, който се крие когато времето не е много подходящо (тоест няма достатъчно блага за преразпределяне) и се появява тогава, когато моментът е подходящ за крадене и лапане. Ако може и за трепане, защо не...
Комунист да трепе хора не се свени-Историята го е доказала много, много пъти категорично.

Говоря принципно-не става въпрос за хора от темата-да не се обиди някоя...

Дразнят се нашите комунисти от възхода на Германия неимоверно много. Даже до степен на сляпа омраза. Но знаят добре как се работи там и колко се работи.  Дразнят се от това, че Германия не е вече плячка, от която да дърпат и да лапат. Германия стана лидер на Европа и няма вече да има лапане. Свършиха тез времена...

# 8 058
  • Earth
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си.
След втората световна война Германия е на колене. И се изправя, благодарение на труда си.

Мила Зои, надявам се да разбираш, това да си умен какъв труд е.

# 8 059
Че българите глупави ли сме? Или мързеливи?

# 8 060
Българите оцеляха и се изправиха (все още не напълно) след неимоверно тежки времена.
Ако гърците бяха поставени в нашето положение, отдавна да ги няма...

# 8 061
  • Earth
Комунизмът, истинският е едно стъпало отгоре и ще просъществува първо в най - развитата капиталистическа страна, така Маркс е казал и е бил прав. Еволюционно е следващият етап от развитието на строевете.

Но понеже споменаваш Маркс и капитализъм в едно изречение, бих желала да ми посочиш източник, за това че комунизма е най-високото стъпало на капитализма.  Защото пак според Маркс , КОМУНИЗМА Е БЕЗДЪРЖАВНО И БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО със свободен достъп до предметите на потребление и без наемен труд, с преразпределение основано на нуждите. Би ли обяснила как в САЩ ( типична капит.държава ) ще построят този следващ етап от своето развитие ???
За едно си права - комунистите наистина са прости.

Ана бел, въпреки чаршафите, не си ме отговорила на въпросите. В кой труд Маркс е казал, че цитирам " Комунизмът, истинският е едно стъпало отгоре и ще просъществува първо в най - развитата капиталистическа страна, така Маркс е казал и е бил прав"?

След като дадох определението за комунизъм според Маркс, а именно че самоцитирам се "  КОМУНИЗМА Е БЕЗДЪРЖАВНО И БЕЗКЛАСОВО ОБЩЕСТВО със свободен достъп до предметите на потребление и без наемен труд, с преразпределение основано на нуждите ", би ли ми обяснила как една така едан държава като САЩ ще стане бездържавна и безкласова, и без наемен труд. И моля без астрономи и фантасмагории за изкуствен интелект.
Бих желала теории от икономисти. Ако пък са и съвременни, още по-добре.

Че българите глупави ли сме? Или мързеливи?
Zoι , нали си учила българска история. Тогава знаеш, че за изминалите 150 години, в България е имало турско владичество, балкански  и световни войни ( които губи ). Следва социализъм, а сега сме още в преход. Наистина трябва да сме  много трудолюбиви и умни, за да преодолеем всичко това.

# 8 062
Егати прехода 26 години, как всичките ни балкански съседи ни изпревариха икономически? И те са били разкъсвани от войни.

# 8 063
Егати прехода 26 години, как всичките ни балкански съседи ни изпревариха икономически? И те са били разкъсвани от войни.
Ами не. Не са били толкова разскъсвани, колкото нас.
Явно не си запозната с българската история. А на Гърция само колко репарации сме изплатили-и в пари и в агънца...и...в земи...и в население-жестоко погърчвано.
Но свърши това вече. Сега и за нас ще има по-благоприятни политически времена.
Както казах-историята се върти и трябва да си корав да доживееш време, в което интересите на великите сили ще се подредят И в полза на малката ти страна.
 А българите са точно това-корави. И това е причината да ги мразят...

# 8 064
  • Earth

Историята ти е много слабо място. А за да се гордее човек с дърважата си, първо трябва да знае някакви неща за миналото й. 26 години, но за съжаление голяма част от тях ни управлява старата комунистическа партия. Ако ме разбираш. Нали знаеш какво се случи в Румъния на старите комунистически дейци.........

А може ли да ми обясниш кои балкански съседи са ни изпреварили икономически и в какво точно се отнася  " изпреварването" ? Благодаря предварително !

# 8 065
Изобщо не ми е слаба историята, само това не бяхте ми вменили Grinning И по отношение на историческата българска литература сигурно няма произведение, което да не съм прочела, защото я обичам.
 Ама това как ви помага в тезите не знам, то и те вече ви се объркаха- Германия, че Гърция, че ние, всъщност какво искате да кажете?

# 8 066
Герри, проблемът ни на нас историята ли е или некадърното управление 26 години, за да сме една от най-бедните държави на Балканите?

# 8 067
  • Earth
А може ли да ми обясниш кои балкански съседи са ни изпреварили икономически и в какво точно се отнася  " изпреварването" ? Благодаря предварително !

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 14:13 от AnetaH

# 8 068
Герри, проблемът ни на нас историята ли е или некадърното управление 26 години, за да сме една от най-бедните държави на Балканите?
Проблемът ни е зависимостта от Русия. Зависимост, налагана брутално чрез убийства И насилие, и чрез издигане на корумпиран елит, чиято задача е да обслужва именно тези чужди имперски интереси.

А Гърция е била под крилото на Британия...

Какво има да си го мерим Зои. Българската история е повече от ясна. Само като прочетеш Строителите, публицистиката на Захари Стоянов, Спомените на Симеон Радев, "Руската империя срещу България" и не на последно място "На кол вода пиехме" от Благой Шклифов и картинката, бруталната картинка те удря по главата.
 Като добавим и "Карнегиевата комисия" и Македонските щуротии-то няма друга страна и народ на Балканите по-страдал от нашия.
Но съм сигурна, че ти тези книги не се ги чела.

Но  както казах времената се променят. Други ветрове духат и за България аз виждам невероятен шанс като член на ЕС и НАТО. Такъв шанс досега не сме имали.

# 8 069
Както казах-историята се върти и трябва да си корав да доживееш време, в което интересите на великите сили ще се подредят И в полза на малката ти страна.

Историята се върти, и може би малката ни страна е стигнала до поредния път, в който да застане на позициите на Германия. При целия ни ентусиазъм досега с този ход сме теглили само късата клечка. Факт е, че войните вече се водят по-скоро икономически, може този път най-после да имаме късмет - но вероятно и преди така сме мислили. Мисля, че класическите политически идеологии вече така са се размили в реалността, че е излишно да се обсъждат. Както и да го въртим, светът върви напред, едни и същи оправдания не може да се ползват безкрайно.

Герри, може да греша, но имам чувството, че като казваш ЕС, разбираш Германия. А той не е. И се надявам да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт