Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 280
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 115
И как така  страната ни хем е на дъното отвсякъде, хем е хубава? Или е хубава, защото е на дъното? Нещо май понятията ти за "хубава страна" се разминават с моите  newsm78 затова и не се разбираме

Разминават ни се определено, няма и смисъл да си обясняваме.  Peace

# 8 116
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си.
След втората световна война Германия е на колене. И се изправя, благодарение на труда си.

Мила Зои, надявам се да разбираш, това да си умен какъв труд е.

Ами не само, план Маршал нека не го забравяме.
И Лондонското споразумение.

Като ще си спомняме, да си спомним и  отписването на дълг на Гърция не от преди 50, ами само от преди 3 години Wink - или това не се брои

# 8 117
И как така  страната ни хем е на дъното отвсякъде, хем е хубава? Или е хубава, защото е на дъното? Нещо май понятията ти за "хубава страна" се разминават с моите  newsm78 затова и не се разбираме

Разминават ни се определено, няма и смисъл да си обясняваме.  Peace

И не само за това ни се разминават.  А се обясняваме, защото ти често имаш какво да кажеш в отговор на това, което аз казвам, и аз имам какво да кажа в отговор на това, което ти казваш Wink и така, докато стигнем до извода, че няма смисъл да се обясняваме. До следващия път   Laughing 

# 8 118
Ами ха де, двойният аршин, през собствения поглед, можем да оправдаваме алчността, когато стои зад такава силна и подредена страна като Германия. Който вярва, че немеца е забогатял с честен труд е наивник. Забогатял е с ум как да придърпва повече към себе си и как да внуши дисципллина и изпълнение в народа си.
След втората световна война Германия е на колене. И се изправя, благодарение на труда си.

Ами не само, план Маршал нека не го забравяме. Много важна и никак не малка подробност, защото ако има кой да ти даде пари, изправянето на крака е доста по - лесно. Разбира се, никой не отрича, че немците имат изключителна производителност на труда, както и дисциплина. Това е факт, безспорен. Ако говорим за страна, която се изправя изцяло с труда си, страна изцяло разорена, победена отвсякъде, преживяла две атомни бомби на територията си, това е Япония. Това е държавата, която само и единствено с труд, дисциплина и всеотдайност се изправя на крака за да стане втората иконоическа сила в света.

Германия е дала на Европа в кеш много повече от всичките милиарди, които са й опростени плюс плана Маршал. Не знам Япония на кого какво е дала. Не че принизявам японците, те са велики и технически живеят около век напред останалия свят, но ако има техен аналог сред белите хора, това са германците.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 22:55 от Анонимен

# 8 119
Попея, заяждаш се с Вапор, ми се струва. Как не можеш да спреш, спора ти е хоби май, след покера!

# 8 120

Ами не само, план Маршал нека не го забравяме. Много важна и никак не малка подробност, защото ако има кой да ти даде пари, изправянето на крака е доста по - лесно. Разбира се, никой не отрича, че немците имат изключителна производителност на труда, както и дисциплина. Това е факт, безспорен. Ако говорим за страна, която се изправя изцяло с труда си, страна изцяло разорена, победена отвсякъде, преживяла две атомни бомби на територията си, това е Япония. Това е държавата, която само и единствено с труд, дисциплина и всеотдайност се изправя на крака за да стане втората иконоическа сила в света.

Германия е дала на Европа в кеш много повече от всичките милиарди, които са й опростени по плана Маршал. Не знам Япония на кого какво е дала. Не че принизявам японците, те са велики и технически живеят около век напред останалия свят, но ако има техен аналог сред белите хора, това са германците.

За какви опростени пари говориш по плана Маршал? Плана Маршал е план за съживяването на Западна Европа, след опустошителната и нечовешка война, и зверства нямащи аналог, за които Германия е лично отговорна. Американците дават пари, милиарди на германците за да могат да се съживят. За какви опрощения говориш? Те не са по този план.

Япония като съюзник на Германия във втората световна война, не само че е разбита, но са й хвърлени две атомни бомби, на собствена територия. За Япония обаче никой не дава пари да се съживи, както за Германия, т.е. няма план Маршал. И точно тази малка островна държава изцяло на собственото си разузнаване, интелект, труд и всеотдайност се издига сам сама до почетното второ място в света. Излишно е да казвам и каква земетръсна зона е. И какво значи това.

Никой не отрича немските качества, но е хубаво да си спомняме и за зверствата им. Не за друго, а просто да сме обективни.

Аз лично като японски аналог сред белите поставям евреите. Малък народ, който около две хиляди години се скита немил не драг без собствена държава. Народ, който всеки се опитва да унищожи, но без успех. Народ, който е с най - много учени от глава на населението в целият свят. Народ, чийто учени са сред най - бележитите такива живяли някога на земята. Народ, който запазва идентичността си, дори тогава, когато е бил почти изтребен без никаква причина в концентрационни лагери, в които само сатаната би могъл да убива по толкова жесток, гаден, долен и гнусен начин и то деца и бременни, за другите да не говорим. Народ, от който е произлязъл дори христянският бог Исус Христос. Народ, който от пустиня, заобиколена от врагове, направи рай.

Така че германците дали са първи по труд и дисциплина или делят това място с японци и скандинавци незнам, но знам, че са първи в света по зверства. Аз поне за Хитлеровите зверства не знам дали и Сталин може да се нареди до тях. Може и да може, знам ли. Това са фактите, не са някакви мой емоционални изблици, дано ме разбереш правилно.  Peace

# 8 121
  • София
http://www.segabg.com/article.php?id=707391

Вижте на какво попаднах. От миналата година по това време. Все пак не сме чак толкова зле.

И тук ще ти го кажа, защото си постнала това и в темата за Правителството - момиче, чети с разбиране.

# 8 122
Попея, заяждаш се с Вапор, ми се струва. Как не можеш да спреш, спора ти е хоби май, след покера!

Зои, няма нужда да се заяждам - Вапор и сама достатъчно се обърка с това дали една страна е хубава, след като по всичко е на дъното - щото това твърдение е трудно защитимо дори за най-закоравелия съветски демагог Wink

Твоите симпатии към Ципрас и антипатии към Борисов могат лесно да бъдат намерени назад в постовете ти - това по повод дали си сравнявала. А че е безсмислено да си правя този труд, безсмислено е. Явно сте решили да е Бойко, нищо че Ципарс те кефи  Mr. Green  

И да ти кажа, Татко Мецан е прав за Бургас  - хубав град, обаче масовите доходи са ниски дори за неговия стандарт.  

# 8 123
# 8 124

За какви опростени пари говориш по плана Маршал?
Коригирах се, грешка на езика Peace
Японците и тях ги бива доста в зверствата, както и повечето азиатски народи. Може да се спори кой е най-голям специалист в тази област в света. По това ли ще ги сравняваме сега?
Германия си е получила своя Нюрнбергски процес, изживяла е необходимия катарзис и днес се пази от фашизма, както в южните щати - от расизма, т. е. много повече от страните, където не тежи тази историческа вина. И пак повтарям - може да са дадени доста пари в Германия и доста да са опростени, но тя си е върнала всичко с лихвите. И продължава да спонсорира половин Европа. Докато Япония не е получила помощ, вярно, но не е изливала никъде огромни суми. Така че - фитка на кукуригу.
Евреите са "богоизбран народ" Mr. Green Да, много са специални и наистина като че ли във всяко ключово събитие е замесена еврейска следа. Има дори версии, че Хитлер е доведен на власт от едни евреи, за да се справят с други евреи. Само че в един момент той се откача от каишката и ги почва наред. Казват също, че ВОСР е направена с 1 вагон еврейско злато. Изобщо теориите за "Световната конспирация" битуват повсеместно и е възможно да има някава истина в тях. Но нямам достатъчно информаця, за да се съгласявам с тях или не. Наистина имат учени, правят градини и имат всякави достойнства, но най-отличителното им качество е талантът им да работят с пари. Може да се каже, че евреите управляват света чрез банковия капитал - но също така за малко не го събориха чрез същия този капитал. И все още сме на ръба, защото има доста балони, които могат да изгърмят всеки миг. Не всички балони обаче са с еврейско участие, като например големият китайски балон.

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 23:39 от Анонимен

# 8 125
Зои, няма нужда да се заяждам - Вапор и сама достатъчно се обърка с това дали една страна е хубава, след като по всичко е на дъното - щото това твърдение е трудно защитимо дори за най-закоравелия съветски демагог Wink

Ох, Попея, нямаш спирка. Страната е хубава сама по себе си, хората са готини - и поне от моето поколение, а донякъде и от следващите - масово са с богата обща култура, темпото на живот ми харесва. И при всички тези дадености, всичко, което изброих, е на дъното. Какво толкова има да се защитава? Ти харесваш едни неща, аз - други.

# 8 126
Vapor, ще си останем неразбрани, защото някой си заравя главата в пясъка Peace

Ана Бел, нали знаеш приказката- Когато грък се ражда, евреите плачат Joy

# 8 127

Ох, Попея, нямаш спирка. Страната е хубава сама по себе си, хората са готини - и поне от моето поколение, а донякъде и от следващите - масово са с богата обща култура, темпото на живот ми харесва. И при всички тези дадености, всичко, което изброих, е на дъното. Какво толкова има да се защитава? Ти харесваш едни неща, аз - други.

Е, съветският демагог явно има добра ученичка  Mr. Green  Хубава страна сама по себе си (каквото и да значи това), на която всичко й е на дъното - това е наистина интересна историческа и социологическа теза.  В този форум на какво ли не попада човек....

# 8 128
Vapor, ще си останем неразбрани, защото някой си заравя главата в пясъка Peace

В пясъка, Зои, е точно твоята глава, защото упорито не искаш да видиш какво прави Ципарс с Гърция.

# 8 129
А ти не си ли чувала, че може страната да е хубава, а държавата не? Казват го гърците, но с пълна сила важи и за тук. Какво толкова се палиш не знам? От кое си толкова доволна? От здравеопазване, образование, МВР, съдебна система, администрация? Кое? С всичко от изброените може да си скъсаш нервите, ако ти се наложи близък контакт и не е само това.
 Не е достатъчно само да имаш добри доходи и да си чертаеш живота над средното ниво, не можеш да избягаш от недомислията и глупостта!
 Представям си те теб  как си устроила живота си, четеш си прекрасни книжки, гледаш си прекрасното семейство и си с розовите очила, чудесно, ама наивно!

Гледам аз не се притеснявай, важното е какво ще направи, нека изпълни реформите в по-голямата им част и успее да ореже дълга паметник в центъра на Атина ще му вдигнат! Има време, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт