Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 247
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 8 175
И аз обичам да пия бира, ама като трябва да платя кинта и шейсе и ги мразя тези магазинери. Ох как ги мразя!
Ще ги мразиш, когато за "кита и шейсе" ти продадат боядисана вода и ти казват, че е бира. Има разлика нали? Wink

Ние се претопяваме, защото не знаем кои сме, и защото всичкото чужденец е много Велико.
Peace
Имам няколко приятелки, женени за гърци на възрастта на бащите им .......................

Mama Nana, къде момиче влезе между шамарите? След малко с епитетите ще те почнат, тук не се приема различното мнение, видно от последните страници!
Днес цял ден си мисля за Герри-то. Занимавам се с ремонти. Grinning

# 8 176
Попея, ето ти три твои тези, не ми се търсят сега цитата:

- човек трябва да е поживал и навън, за да си разшири мирогледа и да види как живеят останалия свят
- стойте си в България, да помогнем заедно да стане по-добро място за живеене
- като толкова не ви харесва тук, излизайте навън, кой ви спира

Чета аз, ама нещо се обърквам newsm78

Ами сега ме предизвикваш да кажа нещо за умствените ти способности Wink

Как, според теб, пъврото противоречи на второто и на третото?  newsm78

Пример: ето, Популе е живяла в САЩ, видяла е разни неща, сега живее в БГ и смята, че е научила нещо от опита си навън и то е, че човек трябва сам да си направи държавата добра, никой няма да му я направи. Което аз споделям. Не е задължително да си живял навън, за да го знаеш, но явно много помага Wink. Пък който не мисли така, е добре да поживее навън, да види, че там тревата не е по-зелена в повечето случаи, а когато е по-зелена, хората са си я направили такава и то за себе си, а не за навлеците отвън като нас.

Това казах и назад - опитът навън разширява кръгозора и помага да види човек неща, които отвътре не вижда. А и сега вече е възможно, поне в Европа е лесно, и на пазара на труда също, нямаш нужда от специални разрешителни. А като си разшириш кръгозора и се убедиш в това, че ние сами трябва да си я направим, заповядай да го правим. Защото да те убеждавам, няма смисъл, по-добре е сама да го изпиташ, за да се убедиш. Другото е насила работа - само писане без полза.

Като прибавим и очвидното ти неудоволетворение от БГ, мисля, че е логично да ти предложа да поживееш навън и да видиш от онази перспектива кое как е. Още повече, че за теб в Гърция би било по-лесно отколкото на тези, които не са омъжени за грък, а и очевидно харесваш Ципрас.

Къде виждаш противоречие в тези тези, не ми е ясно....  newsm78

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 15:24 от Анонимен

# 8 177
Щом и с никовете във форума се захванахте, явно вече ударихме дъното, няма за какво друго да се заядем, ами приемам, че е негласно съгласие с последните ми постове Laughing

Сега го формулира, но нещо ти убягваше спрямо тезите, с които трябваше да се заяждаш Laughing
Леко с умствените способности да не хванем психологическите такива- скоро препоръчваше самоубийство доколкото си спомням Laughing

# 8 178
  • Earth
За никовете няма как да се захванем. Те не могат да съществуват самостоятелно, ако някой не пише зад тях.Mr. Green

# 8 179
Щом и с никовете във форума се захванахте, явно вече ударихме дъното, няма за какво друго да се заядем, ами приемам, че е негласно съгласие с последните ми постове Laughing

Сега го формулира, но нещо ти убягваше спрямо тезите, с които трябваше да се заяждаш Laughing
Леко с умствените способности да не хванем психологическите такива- скоро препоръчваше самоубийство доколкото си спомням Laughing

Ама, Зои - като на малки деца ли трябва да обяснявам.... Това отпраща към способностите пак... - не е обида, а просто констатация.

Изрично упоменах, че съвети никому не давам, а просто обективната действителност е такава - ако не можеш или не искаш да се махнеш, а не можеш да промениш нищо, или се примиряваш с дъното, или се самоубиваш. Аз какво общо имам с тази подредба на нещата, това е вън и незасивимо от мен или теб, или който и да било. Това е все едно да ме обвиниш, ако ти кажа, че като скочиш от 10 етаж без парашут и ще се пребиеш.

А за ника - на мен чак ми стана смешно, че не искаш да те пиша Зоя, което е българското произнасяне на това име. Но наистина Анета е права, че това говори нещо за твоя начин на мислене, заради което и те възприемах, и все още те възприемам повече като гъркиня, отколкото като българка. Нищо лично - констатация.

# 8 180
Колкото и да ви е неприятно, гърците не мислят като нас.
Съгласна съм.  Гърците не мислят така. ( те, по принцип много не мислят, но това е друга тема ) Те знаят себе си, историята си , имат самочувствие. Не предават рода си. Убедена съм, че няма да видите гъркиня,  която се е омъжила за българин да пише в гръцки форум с името Зоя. Която, ако има деца ще са с български имена, и която ще пита гърците за повод за национална  гордост.
Ние се претопяваме, защото не знаем кои сме, и защото всичкото чужденец е много Велико.

Само малка поправка - с името Станка, примерно  Peace При това не е Зоя, а е ЗоИ - на мен Зои ми така ми се скара, като я написах "Зоя". Щото в гръцкия  така се произнасят ЗоИ, ЕленИ, АликИ и т.н., особености на езика.

Аз като се замисля, май познавам само една гъркиня, женена а българин, и тя се разведе след 2 години брак.

Името ЗОЯ е подбрано на случаен принцип. Grinning

Не, идеята ми беше, че Зоя е име от гръцки произход и говори нещо за този, който си е взел такъв ник, особено ако държи да се произнася по гръцки ЗоИ. А Станка е типично българско име - казах го, за да е пълна симулацията на обратния случай - гъркиня да се напише в гръцки форум с ника "Станка" - ти това можеш ли изобщо да си го представиш?!   Joy

А ето, една заявена българка се е написала в български форум с ника ЗоИ, дори не Зоя (което все пак се среща и в България) - това наистина говори нещо, според мен. Пак казвам, не е заяждане - човек се чувства такъв, какъвто се чувства. И другите това виждат в него - какъв се чувства.

# 8 181
Ох, не сте наред Joy Добре, Попейче, мога ли да те наричам Попайче? Виж колко е благозвучно Grinning

# 8 182

Само малка поправка - с името Станка, примерно  Peace При това не е Зоя, а е ЗоИ - на мен Зои ми така ми се скара, като я написах "Зоя". Щото в гръцкия  така се произнасят ЗоИ, ЕленИ, АликИ и т.н., особености на езика.

Виж ти. Сега ме светна защо ЗоИ и на мен  ми се скара, че я написах ЗоЯ.

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 15:49 от Герри

# 8 183
  • Earth
Poppea, а представи си сега как гъркинята Станка, симпатизира на Бойко Борисов и кръщава децата си в българска църква,. Нема такова животно...но виж обратното....

# 8 184
Ох, не сте наред Joy Добре, Попейче, мога ли да те наричам Попайче? Виж колко е благозвучно Grinning

ЗоИ, ако искаш, и Папайче можеш да ме наричаш.  Joy Ето, Анабел все ми вика Попи - умалително от Попея. В българския имаме склонност към умалителни имена, както и в гръцкия, б.т.в. - Яни - Янаки, Ефтихия - Ефи, и разни варианти.

# 8 185
  • София
Не, идеята ми беше, че Зоя е име от гръцки произход и говори нещо за този, който си е взел такъв ник, особено ако държи да се произнася по гръцки ЗоИ. А Станка е типично българско име - казах го, за да е пълна симулацията на обратния случай - гъркиня да се напише в гръцки форум с ника "Станка" - ти това можеш ли изобщо да си го представиш?!   Joy

А ти можеш ли изобщо да си представиш, някой да си кръсти детето Станка?
Аз не мога. Всички сме или с гръцки или с латински или с еврейски имена.  Simple Smile
Твоят ник ми се струва латински, що не си си турила типично български?

# 8 186
Poppea, а представи си сега как гъркинята Станка, симпатизира на Бойко Борисов и кръщава децата си в българска църква,. Нема такова животно...но виж обратното....

Знам, Анета, така е. Аз познавам лично три българки, омъжени за гърци, а пък колко познавам, които са им паралелни връзки, тоест, имат си гърците семейства в Гърция и втори - в България, това няма да коментирам. И нито един обратен случай. Ама това си е личен избор на всеки. Не съдя никого, само казвам какво наблюдавам и как го възприемам.

Какво да се прави - исторически обусловености Simple Smile

# 8 187
Вапор, цар си на "дайте да дадем" - личи си съветската школа   Mr. Green

Попея, цар си на личните заяждания.   bouquet
Не знам дали "съветската школа" трябва да е обидно, дали да е похвално. Упорито ме свързваш със Съветския съюз, затова да ти кажа - да, права си. Била съм в "съветска школа" от първи до четвърти клас, но  предвид крехката ми възраст, не бих го нарекла емигрантски опит, а и не съм била там като емигрант.
А е трябвало да идеш там като емигрант. Тогава щеше схванеш на какво имат желание да ни натресат русофилите, особено войнстващата част от тях. Не че не ни го натресоха за доста дълго време и едвам не затихнахме функционално като държава. Но слава богу, Господ е българин и отървахме кожите.

Защо всеки път си затвърждавам впечатлението, че русофил е само човек, който не обича да ходи в Русия, но пък обича да проповядва хубавините на тази Източна Империя, докато се намира далеч , далеч от сибирските дебели ледове...

# 8 188

А ти можеш ли изобщо да си представиш, някой да си кръсти детето Станка?
Аз не мога. Всички сме или с гръцки или с латински или с еврейски имена.  Simple Smile
Твоят ник ми се струва латински, що не си си турила типично български?

Защото моят ник е героиня от опера, която много обичам Simple Smile - и е интересна историческа личност. А моето лично име е славянско - и на децата ми имената също са славянски. Пък който иска, да си кръщава детето Ричард или Мойсей, негова си работа.

В случая говорим за нещо друго и вече стана ясно за какво. Аз наистиан възприемам Зои  като гъркиня и това е само от форумните й прояви, защото не я познавам лично. Даже и за това ми се е карала тя Simple Smile

# 8 189
  • Earth
Видяхте ли какво искат кредиторите до 18-ти ? http://www.tovima.gr/en/article/?aid=727243

С други думи - Комунизмът си отива, спете спокойно деца.

Общи условия

Активация на акаунт