Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 259
  • 8 660
  •   1
Отговори
# 8 235

А иначе и аз забелязвам ясно изразено гърчеене в темата. Жалко, но факт.
по мои наблюдения гърчеенето върви в комплект с комунистически залитания.

# 8 236
  • София
Какви имена, какви пет лева. Леля ми от Родос съвсем логично го обяснява това: малко гърци живеят навън; въобще питайте ги колко чужди езика учат в държавните училища. На тях международни имена не им трябват. Докато ние сме масово извън страната и се настройваме интернационално, разбираемо е защо. А дали някой ще си отвори тема за България в техен форум и ще изпише петстотин страници? Надали.

Леля ти не знам на кой свят живее, обаче всеки що годе грамотен човек знае, че от края на 19 в. гърците емигрират масово в САЩ, Канада, Латинска Америка, Австралия и Западна Европа. Имат многомилионни диаспори по цял свят, много по-големи от българските. Всъщност, по-голямата част от гърците живее извън Гърция. Не знам колко езика учат в държавните училища, обаче английския масово го говорят по-добре от българите.

# 8 237
На кое точно казвате гърчеене? Моята баба е дошла оттам, но не съм забелязала родата ни в България да се е прехласнала сляпо по страната. От гръцката ни част наистина нямаме други в чужбина. Там са си по родните места. Както писах, от студентите гърци в моя роден град не зная за никого да е останал навън. Идваха за малко и се прибираха. Моите братовчеди са учили малко английски и чак в гимназията. Наистина ходят предмно на частни уроци. Но пък информацията, че масово били навън, ми е нова. Тук съм срещнала само един диджей, но той е от смесен брак, та май не мога да го броя. Явно Австрия не им е любима дестинация. Не споря, не ме разбирайте погрешно. Simple Smile Трябва да видя някакви статистики наистина, за да не говоря празни приказки.   

# 8 238
Не знам колко езика учат в държавните училища, обаче английския масово го говорят по-добре от българите.
Значи. Царевицата им по-висока. Слънчогледа и той.  А сега и английски знаят по-добре от нас.

Ама аман бре.
Аман от гръкомания.
Ама то бива бива, ама вече така сте се захласнали, че не знаете на кой свят сте...
Като между гигантската гръцка царевица и масовото владеене на Кеймбриджско ниво по английски удобно пропуската как в Гърция е пълно с хора, абсолютно неграмотни.
Но сигурно и неграмотните им са по-неграмотни от българските неграмотни... Mr. Green
Абе и болните им са от най-здравите болни и фалита им най-голям, вообще на гол гъз чифте пищови... Joy

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 21:59 от Герри

# 8 239
Ex, не може да си почине човек ,изписали сте доста .
Прехвърлих на две на три и разбрах ,че името ми е гръцко  Laughing Александър на синът ми предполагам също ,сега ако и милото Вежен го изкарате с гръцко име хич няма да се шокирам  Grinning

# 8 240
Ли Лу, остави, дрънкаме колкото да не заспим. И да обясняваш и не, пак ще си виновна, така че взимаш една позиция, анти гръцка или гръцка с бонус комунистическа и да отметнем още 500 стр.  Grinning
Гърчеенето е за мен, започна някъде към 10 стр., не обръщам внимание вече Whistling

Попейче, впечатлена съм от езиковите ти познания, не са те само обща култура, имаш ти нещо по-дълбоко, ама да видим Simple Smile
 Само малко ще ти помогна. Няма Йоргос и те не го казват така, но така се чува, имат едно гърлено г, което почти не се чува и от там. Антонис си е Антонис, събрани нт, се изговаря Д.

Неграмотният, Герри си е все неграмотен, ама там може да си неграмотен чобанин за 500 евро, а тук? Grinning

# 8 241

Неграмотният, Герри си е все неграмотен, ама там може да си неграмотен чобанин за 500 евро, а тук? Grinning
Ето -какво казах и неграмотните им по-убави неграмотни от нашите. Абе  грък като се роди и звезда почва да огрява небосвода и влъхвите тичат  да го даряват... hahaha
Едно обаче разбрах със сигурност-много ще ги боли гърците. Когато ти надуят изкуствено и без покритие егото до такава степен и после с игличката кажат БОЦ и после ПУК и рев ще се чуе чак до седмото небе...
 Игличката вече приближава...

# 8 242
Аааа ,Zoι  ти знаеш колко вземат чобаните в Гърция и в България ,изумена съм .

Кажете сега нещо и по темата , докъде стигнаха преговорите ,стачки има ли , доверието към Ципрас ,продължава ли да расте ?

# 8 243
Абе  грък като се роди и звезда почва да огрява небосвода и влъхвите тичат  да го даряват... hahaha

Не, не, влъхвите тичат само за германците. Под строй.

# 8 244
Абе  грък като се роди и звезда почва да огрява небосвода и влъхвите тичат  да го даряват... hahaha

Не, не, влъхвите тичат само за германците. Под строй.
Не. Влъхвите са от германски произход и сега мислят да запазят подаръците за себе си...

# 8 245
Не. Влъхвите са от германски произход и сега мислят да запазят подаръците за себе си...

Не съм наясно с германците, може би наистина се изживяват за влъхви. Дано не прекалят. Както справедливо отбеляза някой - историческа обусловеност.

# 8 246
  • София
Не знам колко езика учат в държавните училища, обаче английския масово го говорят по-добре от българите.
Значи. Царевицата им по-висока. Слънчогледа и той.  А сега и английски знаят по-добре от нас.

Не знам за царевицата и слънчогледа, доколкото ми е известно не залагат особено на технически култури.  Wink За английския съм категорична, достатъчно дълго съм живяла там и преди да науча гръцки се оправях с английски. Изобщо, от всички балканци, май само турците са по-неграмотни и необразовани от българите.

# 8 247

Не съм наясно с германците, може би наистина се изживяват за влъхви. Дано не прекалят. Както справедливо отбеляза някой - историческа обусловеност.
За никакви не се изживяват. Хората просто работят. Работят здраво и с ефективност , която останалите не могат и да мечтаят.
От там иде големия проблем. Завист и злоба на тези които НЕ могат към тези, които могат.
Просто завист и злоба...

Последна редакция: пн, 03 авг 2015, 22:17 от Герри

# 8 248
Изобщо, от всички балканци, май само турците са по-неграмотни и необразовани от българите.
Откъде е тази информация ?

# 8 249
Изобщо, от всички балканци, май само турците са по-неграмотни и необразовани от българите.
Откъде е тази информация ?
Ходила е да ги мери с аршина...

Общи условия

Активация на акаунт