Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 253
  • 8 660
  •   2
Отговори
# 8 265
На всички е ясно че и този път нищо няма да стане
Първи спасителен пакет - нищо,втори спасителен пакет - нищо,сега е третия...
Ако сключат споразумение,след 3 години/какъвто ще е срока на помощта/ по вероятно е гърците да са затънали още повече отколкото да са се оправили.
Тепърва идва голямата брадва - намаляване на заплати и пенсии,още по голям скок на безработицата и съкращения,съкращения,съкращения ...
Да видим кога на европеиците ще им омръзне да наливат пари в тая каца без дъно,досега 3 спасителни програми общо над 300 милиарда - едва ли ще дадат още толкова.И без това имаше огромна съпротива да им се предложат и тия пари - четвърти път няма да има.
Нищо хубаво не ги чака тези хора ...

# 8 266
Най-силният коз на гърците им е езикът. Къде що има на гръцки език им принадлежи. А в Древността древногръцки се е говорил в тази част на Европа и Балканите, както примерно се говореше руски по времето на соца - от всички, кажи-речи.
Те, следвайки тази логика, твърдят и че Траките са гърци.

# 8 267

ПП Ето ги нашите цифри по статистика. Ако се вярва на тези цифри (внимателно със статистиките, нали знаете за зелето и пържолите), то у нас има 3408, предполагам, постоянни гръцки граждани, а при тях са 300 000 българи според същите критерии.

Чакайте сега, естествено е гърчеещите се българи в основната си част да живеят там, в Гърция. И кой спори, че има много българи в Гърция? Или поне имаше. .

# 8 268
Прелистих последните страници и не се сдържах да напиша един куриоз. Съпругът на моя приятелка, грък, върл националист и шовенист, гледа само един канал, не помня Ант1 ли беше, някакъв друг ли, по който вървят много предавания с националистическа насоченост.
Един ден, когато той за пореден път ни обясняваше колко велики били гърците, как благодарение на тях европейците са това, което са иначе щяха да са още по дърветата (!), ми разви и теорията защо, аджеба гърците са толкова свещени, защо са се раждали такива гениални философи и т.н. Ами много просто - според него (което абсолютно не е вярно) в гръцкия език имало най-много гласни букви, по тази причина когато говорели гърцки си поемали повече въздух и мозъкът се оросявал по-добре, оттам и и толкова много акъл разбираш ли!  ooooh! Joy Joy Joy Joy

Пак от същия образ - Полинезия, Индонезия, Микронезия и т.н. били открити от гърците много преди европейските изследователи. Най-вероятно самият Одисей ги е открил, защото как можел да се лута толкова години е егейско море, та той го познавал като 5-те си пръст. Най-вероятно е бил направил околосветско пътешествие и тези острови са били открити от него. Аргументът му е, че наименованията са гръцки. Частта "незия" идва от старогръцкото "несос" или новогръцкото "ниси", което означава остров, но са дадени на тази държави доста след Одисей, към 18-19 в. и то от английски, холандки и т.н. учени-изследователи.

Та общо взето така се води "спор" с грък за каквото се сетите, което смятат, че е тяхно дело. А на практика според тях целият свят е!  Joy

Истината е, че древните гърци са медиатори. Пренесли са в Европа история и култура, та дори и кухня от много по-древни цивилизации от изток и са си я преписали за своя.

rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Е не са съвсем медиатори имат си заслуги. Не е баш чак така' но да в голяма степен доста са взаимствали. Азбуката например от евреите и финикийците. Алеф' бет' гимел' далет и т.н.

# 8 269
  • София
Истината е, че древните гърци са медиатори. Пренесли са в Европа история и култура, та дори и кухня от много по-древни цивилизации от изток и са си я преписали за своя.

Верно ли?  Laughing
Точно обратното е, звездичке.
Изнесли са гръцката култура на Изток и от взаимодействието между източната и гръцката култура, се е родила Елинистичната култура и цивилизация. Която не случайно се нарича Елинистична.  Wink

# 8 270
Колкото са занесли, толкова са и донесли, Александрия, само използваш думата "взаимодействат".  Wink
Предполагам визираш Александър Велики. Ами преди това?

# 8 271
@steraki  Joy -забавна личност е този твой познат, също като стария Портокалос  - аз такива колоритни не познавам, моите все космополитни го раздават  Simple Smile

А иначе - древността изобщо е интересна за изучаване. И човек като се зарови в нея, се оказва, че много нови неща са всъщност добре забравени стари Simple Smile

И да, заради средиземно море цивилизациите около него са имали силно влияние една над друга.

Анабел, и аз съм го забелязала това с азбуката на гърци и евреи.  Peace Финикийците, обаче, са по-древна култура, та там заимстването е от тях към гърците. Да де - и ти го казваш същото.

Оф, стига толкова - лека нощ

# 8 272
@steraki  Joy -забавна личност е този твой познат, също като стария Портокалос  - аз такива колоритни не познавам, моите все космополитни го раздават  Simple Smile

А иначе - древността изобщо е интересна за изучаване. И човек като се зарови в нея, се оказва, че много нови неща са всъщност добре забравени стари Simple Smile

И да, заради средиземно море цивилизациите около него са имали силно влияние една над друга.

Анабел, и аз съм го забелязала това с азбуката на гърци и евреи.  Peace Финикийците, обаче, са по-древна култура, та там заимстването е от тях към гърците. Да де - и ти го казваш същото.

Оф, стига толкова - лека нощ

Точно, да. Grinning Айде тогава лека ти нощ и на теб!

# 8 273
Чували ли сте за Мина Андреева?
Говорител на Юнкер, българско момиче с голям потенциал, защо разбрах за нея от гръцките медии? На пук на това колко ни мразят ще ви кажа, че гърците са възхитени от нея, коментират я с възторг и я наричат "нашо момиче", заради съседството, ама само да знаеха колко ги любим на север!

# 8 274
Уааауу, визхищават се на цяла една българка!  newsm20

Не ни е срам да ги критикуваме!

# 8 275
аз такива колоритни не познавам, моите все космополитни го раздават  Simple Smile

Представям си, как ще реагира леля ми на новината, че има милион и половина гърци в Америка. На осемдесет е, басирам се, че няма да стигнат никакви доказателства. Ще се тръшне като малко дете Laughing

А българите в Гърция може и да не се гърчеят, а просто да изкарват повече пари там и да живеят по - спокойно.  Peace

# 8 276
Няма нужда толкова да им се покланяш, стани Laughing
 А ти какво си направила да ти се възхитят на теб?
 Мен това много ме радва, че не е набързо окачествена, че е стигнала до тоя пост с връзки, както четох в разни бг статии, а истински и се възхищават за младостта, образованието и позицията.
 Ти на някой грък може ли да се възхитиш, Астераки, например на Схинас?
 Много ме кефи Юнкер- от едната страна грък, от другата българка, сериозни балкански позиции Simple Smile

# 8 277
Ли Лу, тук ехидно ги чакат да се върнат работещите там, само че никой не ги пита искат ли и какво ще им предложи Родината?

# 8 278
  • София
Ли Лу, тук ехидно ги чакат да се върнат работещите там, само че никой не ги пита искат ли и какво ще им предложи Родината?

Ми гледай сега - може пък в крайна сметка и нас да ни огрее с евтини детегледачки и берачи на ягоди...Майтапът на страна, ама де що е българин в Гърция, все на такива "отлични" позиции работи...

# 8 279
Зои, аз където трябва съм се доказала и съм била уважавана, въпреки общата негативна нагласа на гърците към нас. Така че не ми бери дерт! И въпреки това или може би точно заради това имам по-скоро негативно мнение за гръцкия етнос.

Айде лека и от мен. Wink

Общи условия

Активация на акаунт