Какво ще се случи в Гърция, респективно в ЕС?

• 240 233
  • 8 660
  •   3
Отговори
# 8 340
Разделянето е било именно заради пословичната лъжливост на Русия и нейното традиционно НЕспазване на каквито и да е международни договори.

Герри, разбирам емоцията, но повечето страни традиционно спазват договорите си, само докато им е изгодно. Виж назад в историята. Никой няма изключително право върху патента "традиционно неспазване".

# 8 341
Разделянето е било именно заради пословичната лъжливост на Русия и нейното традиционно НЕспазване на каквито и да е международни договори.

Герри, разбирам емоцията, но повечето страни традиционно спазват договорите си, само докато им е изгодно. Виж назад в историята. Никой няма изключително право върху патента "традиционно неспазване".
Прочети ми поста-редактирах се. Разделянето е било по предварително споразумение между Русия и великобритания...

А емоции не може да няма. Все пак става въпрос за нашата страна, а не за Буркина Фасо. Емоции няма само тогава, когато не си свързан емоционално с родината си. Някои леви сили в България определено НЕ са свързани емоционално с България, иначе не биха и причинили тези беди....

# 8 342
Коя е тази тема? Мами в Гърция ли? А защо е затворена за не-членове? Точно там е най - интересно, защото хората се отпускат, не се чувстват заплашени и си казват нещата наистина.

Зои според мен е решила, че я нападате, почувствала се е засегната и затова е "дразнила'. Така ми изглежда, но аз съм изпуснала голяма част от спора та не мога да се изказвам.

Оф, вече и на мен ми писна - може и засегната да се е почувствала, ама да ми обясняваш какъв голям политик е Ципарс и колко добре прави за Гърция, щото си засегната - това ми се струва много оувър. Да не говорим за тази простотия с имената, започната от друга гръкоманка, Александрия, на която нямаше как да не припее и Зои. А и тя си каза, че в тази криза това ще й е забавлението. Затова и аз мисля да се отпиша, поне докато има нещо интересно.

Ами не знам защо е затворена - питай админите. Да, мамите в Гърция.

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 15:28 от Анонимен

# 8 343

Ами не да се изнася руската армия. Не. Просто са написали нещо разтегливо, абсолютно НЕприемливо.

Същият член за руски окупационен корпус го има и Берлинския договор, но ограничен на девет месеца. По отношение на сроковете Берлинският конгрес просто съкращава заложените.
Членът НЕ е същия. Просто Русия е принудена да изостави апетитие си за Губерния тук, на Балканите. И даже за да са сигурни, че ще се случи това, което пише в договора, западните сили ни разделят и на ДВЕ части...за да намалят апетитие на Русия по този начин.
Оставят Източна Румелия на Турция.

Ако Русия си беше изтеглила войските от тук и не се беше пазаряла да ни прави свой протекторат, то нямаше да се стигне до нуждата от Берлински конгрес, до разделянето ни на две и вообще да цялатя тази трагедия..наречена не знам защо "освобождение"

Тоест това "освобождение" с апетитите на Русия за окупация и властване, водят реално и до нашето разделяне..и в последствие до Балканските войни и национални трагедии в които Русия има също пръст.

Дълбоко се съмнявам, че великите сили са щели да толерират силна обединена държава на Балканите и то точно на кръстопътя иаток - запад. Абсурд. И без Русия са щели да ни разделят.

# 8 344

Дълбоко се съмнявам, че великите сили са щели да толерират силна обединена държава на Балканите и то точно на кръстопътя иаток - запад. Абсурд. И без Русия са щели да ни разделят.
Може би са щели, а може би не. Не можеш да кажеш с категоричност. Самият факт че после не разтурват Съединението е доста показателен, че едва ли са били против България поне в границите и след Съединението...
Съединението се опитват да разтурят само Русия и Сърбия. Вижда се кой ни е искал разделени...

# 8 345
Дълбоко се съмнявам, че великите сили са щели да толерират силна обединена държава на Балканите и то точно на кръстопътя иаток - запад. Абсурд.

Мисля, че това е разковничето. И до ден днешен. Упорито продължават да дробят Балканите.

# 8 346
Дълбоко се съмнявам, че великите сили са щели да толерират силна обединена държава на Балканите и то точно на кръстопътя иаток - запад. Абсурд.

Мисля, че това е разковничето. И до ден днешен. Упорито продължават да дробят Балканите.
Разковничето е в апетитите на Руската империя за европейски земи и в незаинтересоваността и разделението между останалите европейски сили..

Сега, когато ЕС е едно цяло и нямат противоречия и войни помежду си, апетитите на Русия от тук бяха поизметени и тепърва ще се измитат още повече.

# 8 347

Може би са щели, а може би не. Не можеш да кажеш с категоричност. Самият факт че после не разтурват Съединението е доста показателен, че едва ли са били против България поне в границите и след Съединението...
Съединението се опитват да разтурят само Русия и Сърбия. Вижда се кой ни е искал разделени...

Да, ама Берлинският конгрес връща Беломорска Тракия на империята, така че България остава разпокъсана, така не може да бъде единствена на кръстопътя или по - точно да държи пътя между Изток и Запад. Така че за какво да се възпротивяват като първо ще се охарчат, второ ще загубят време, трето България е разпокъсана. Затова са си траели, не задруго.
Балканската война нали е с тази цел връщане на Македония и Тракия. Мечтаното национално обединение така и не се осъществява в крайна сметка, но пък и Русия,и Запада не са го искали.

# 8 348

Разковничето е в апетитите на Руската империя за европейски земи и в незаинтересоваността и разделението между останалите европейски сили.

Мисля, че всички "империи" имат апетити - дали под формата на земи, на влияние, на икономическа експанзия. И не е нужно да са съседни или дори географски близки държави, и не е нужно формално да са врагове.

# 8 349

Балканската война нали е с тази цел връщане на Македония и Тракия. Мечтаното национално обединение така и не се осъществява в крайна сметка, но пък и Русия,и Запада не са го искали.
Докато е бил жив Стамболов изобщо не са можели да накарат България да обяви война на Турция и то , забележи, в съюз със Сърбия (която е абсолютен наш съперник)
Стамболов го убиват и после България води тези безсмислени балкански войни, в които Руския император е трябвало да бъде арбитър за Македония.

В "Руската империя срещу България" пише подробно що за арбитър е бил и в крайна сметка Балканските войни са били водени от русофилско правителство под диктовката на Русия с цел България да бъде окончателно смазана...

Две безсмислени войни и поток стотици хиляди бежанци, опожарени села и загинали хора в Егейска Македония и Одринска тракия. Всеки трети българин е бил лично пострадал от това безумие...

Мисля, че всички "империи" имат апетити - дали под формата на земи, на влияние, на икономическа експанзия. И не е нужно да са съседни или дори географски близки държави, и не е нужно формално да са врагове.
Разбира се. И България страда именно от руските апетити. Ако ги нямаше другите велики сили с техните апетити просто от Турската империя щяхме да минем в Руската. Но ние сме в Европа и не е толкова просто...и сме корави та издържаме на бой и ще дочакаме така да се нагласят интересите че и за нас да има глътка въздух... Mr. Green

# 8 350
...

Е, има един период там 1942-44, в който мечтата е била осъществена, поне в голяма степен Wink Нищо, че Западът и Русия не са го искали. После знаем: "Горко на победените" Но поне някой е пробвал - естествено, той си е гледал интереса, ама то винаги е така.

П.С. Чела съм, че Сталин е избил повече руснаци, отколкото Хитлер. Трудно се намират достоверни данни за тези неща, но предвид мащабите на геноцида на Сталин над руския народ, не бих се учудила и да е вярно.

# 8 351
  • Earth
За татко Мецан, Анабел и другите заблудени:

Разбрах, благодаря за отговорите!
Замислих се, колко ли места ще се освобождават тепърва в градини и училища от деца, които заминават с родителите си навън Rolling Eyes
 Как е покрай вас положението? Как го усещате вие?
В на мм селото всичко е привидно спокойно, имаше повече стрес около банките и референдума, но нещо отшумя. Правят сватби, кръщенета, чудно ми е. Скоро гледах едни снимки от кръщене, беше като приказка с шатри, украси, пълна програма, явно бабите вадят от дюшека, ама дано се усетят, че трябва промяна!
 Мария, тук може да прочетеш много различни мои мнения от другата тема, просто там ги дразнех Laughing

Мдам. Казвам ви, че Зойчето си няма друго забавление, а ние я вземаме насериозно  Mr. Green И даже се опитваме да разговаряме с нея  #Crazy Ама нали знаете приказката за баницата и кой бил виновен.

Фактът е, че се натиска в България и се прави на нечула-невидяла, като я питам защо не си иде в любимата Гърция.

П.С. Онази тема е затворена за не-членове. Но  е интересно да прочете човек от какво се оплакват гръцките булки  Simple Smile

Колко сме наивни да си мислим, че човек може да участва в дадена тема заради конструктивният спор. Разни хора - разни идеали.

Начин да спечелиш от Гърция - http://www.ekathimerini.com/200269/article/ekathimerini/business … vice-from-ireland

# 8 352

Разбира се. И България страда именно от руските апетити. Ако ги нямаше другите велики сили с техните апетити просто от Турската империя щяхме да минем в Руската. Но ние сме в Европа и не е толкова просто...и сме корави та издържаме на бой и ще дочакаме така да се нагласят интересите че и за нас да има глътка въздух... Mr. Green
България страда именно от противоборството на различните апетити за Балканите /даже не за България/. Останалото са догадки и чии апетити са най-най-по-виновни е безсмислен спор.

И други варианти - при алтернативен развой на събитията. http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-04/short-seller-y … uro-exit-scenario   Този човек има много интересен начин да бори балонести структури.

# 8 353

Разковничето е в апетитите на Руската империя за европейски земи и в незаинтересоваността и разделението между останалите европейски сили.

Ето за това говоря. Имперски апетити. Сега няма какво да се лъжем Русия е по - изостанала в пъти от Британската, това не променя факта, че и двете са имали амбиции.

# 8 354
  • Earth

С други думи -  и тако и вако, все се печели от Гърция  Grinning

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 15:54 от AnetaH

Общи условия

Активация на акаунт