Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 880
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
Дзак. Днес бях на отворените врати в Окръжна - Пловдив. Разходиха ни на всякъде, беше интересно. Чистичко, приятно... до колкото може да се каже за болница. Показаха ни две нови бебета, даже едното си беше чисто ново, още не къпано  Kissing Heart много мило и сладко беше. Имаше една родила, която е използвала Тенс и разказа, че й е второ раждане и определено било облекчение за нея. Доволна съм от "екскурзията".
Сега чакам с нетърпение да дойде утре и да ходя на среща с бебсън Hug

# 136
Аз пък да ви питам по друга тема. Някой купил ли е бебешки албум, такъв за първата годинка? Аз сега разглеждам, ам нещо не мога да си харесам.  newsm78

# 137
Момичета внимавайте с тоя дроб-ако на животното са му давани антибиотици и зобове,за да расте-всичко отива в черния дроб!

На запад даже дроба влиза в забранените храни за бременни!  
Според много източници (и български, и чужди), дробът се спряга като проблемен за бременни, поради съдържанието му на витамин А.
Друг е въпросът, че единственото изследване, което аз открих по темата е правено със синтетичен витамин А (т.е. без балансиращ Д, както се случва в дроба) и с ежедневни големи дози, равняващи се на поне кг дроб, което не знам колко бременни ядат ежедневно.

Иначе съм съгласна със swampi, че е добре да е от проверен източник. Аз не смея да купувам от къде да е, особено пък редовно.

За ТСХ между Бодимед, Цибалаб и лабораторията на Александровска имах огромни разлики... В крайна сметка реших да се следя само на едно място. Утре ще пускам изследване за пръв път откакто пия Л-Тироксин (от около месец), за да видим дали ми е ок дозата.

# 138
Момичета, относно лабораториите - тази в Александровска болница е референтна лаборатория. Лабораториите правят много грешки, особено важи за Цибалаб и Кандиларов.

Преди  4 години реших да си пусна ей така си микробиология за всичко - гъби, бактерии, хламидии, микоплазми и уреплазма. В цибалаб излезе че имам хламидия,  Sick много се притесних и пускам второ изследване на следващия ден без да съм пила антибиотик едновременно с две проби в Александровска и една в Синево, които казват абсолютно чиста проба, няма нищо. Но сърце юнашко не трае, как така ако има и не се лекува е опасно и пуснах още на 3 места. От там потвърдиха, че няма нищо. Е аз за всеки случай реших че ще си изпия антибиотика.  Thinking

След това покрай хашимотото  имаше разлика между Кандиларов, Цибалаб и Александровска с 10 единици.  Обаждах се в националната референтна лаборатория да ми кажат какво да правя и от там ми обясниха за изследване на хормони и микробиология, че Александровска до сега не са имали отклонения, а като проверяват частните най- много грешки в Цибалаб и Кандиларов. От тогава гледам да не ги ползвам.  #2gunfire #Crazy Колко нерви похабих с тях не е истина.  ooooh!

# 139
  • София
Маце,а и момичетата с проблем с 00,ако си падате по чиата (на мен ми действа разхлабващо),мога да ви дам рецепта за едно много бързо и вкусно кремче с нея.

# 140
  • София
Маце,а и момичетата с проблем с 00,ако си падате по чиата (на мен ми действа разхлабващо),мога да ви дам рецепта за едно много бързо и вкусно кремче с нея.

Аа ако можеш да дойдеш и да ми я направиш че ММ е все пак мъж горкия, готви пере чисти работи и ме търпи мен хормонално разтроена и запечена   hahaha без майтап от както се оплаках вчера ходих 3 пъти в тоалетната, ще мрънкам постоянно вече  Joy

# 141
  • София
Абе то почти само се прави  Laughing Значи правиш оня поглед,с който гледат котетата по анимациите и му казваш на ТМ: 3 супени лъжици чиа, 2 чаени чаши кокосово мляко.Смесват се двете.Ти понеже си следиш захарта може да добавиш някой плод,който можеш да ядеш,а за другите,ако искат може сладко някакво да добавят или мед.Чака се 10 мин,разбърква се и се сипва по купички.После оставяш за няколко часа в хладилника.

# 142
  • София
И аз на Цибалаб им нямам много доверие. Преди години ми бяха открили два вида бактерии, които обичайно не се срещали във вл.секрет. Лекувах ги, а на контролното изследване ги нямаше, но имаше трети вид! Айде пак лечение. Отидох в Александровска накрая и там всичко чисто излезе.

Днес бях на ЖК. Бебоците са дребниии, 910 и 1020 г. Според док отговарят на седмицата.
Но преди седмица в МД ми казаха, че са 1000-1100 г, а преди три седмици в друга болница ги измериха към 900 г.
На кой сега да вярвам!
Важното е да са добре де, но все се надявах и да са по-големички.

# 143
Мацето много ме разсмя!!! Мрънкане срещу запек- ново безотказна средство Grinning Grinning другия път и аз ще пробвам!:)

Иначе за дроба напряво ме разубедихте вече.. за сега ще го отложа..то и без това не го обичам.
Monicaa Аз за сега съм харекала един в Хиполенд, но не ми е окончателен..все си мисля, че ше намеря нещо, което да има  по-голям WoW   ефект в мен!

# 144
  • София
Mohita нали знаеш че няма как доктора кантар да вкара в корема ти.   Mr. Green майтапче Wink

Доколко разбрах ги измерват кг по следния начин:  фемур (което е кост) BPD, коремче. Това са едни мънички части които се измерват докато бебетата мърдат. Едно мм по малко и оп 100 гр разлика. Това не означава въообще че това са реалните кг на бебетата. Тъй че спокойно. Аз бих предположоила че са около 1100. Wink

# 145
  • Под кленовите дървета
За Калитарката и за всички, които се бяха включили в моята история със зъбите на сина ми:

Мина и тази гадост! Ники излезе от упойка (пълна, с интубация) и пазихме да не доразбие зъбите, кисел та кисел, хапна, пийна и си легна, още мрънкайки. Имаме 4 метални корони на задните зъби и три бели (керамични) на предните. Един изваден зъб, заради дълбока инфекция под корените, вървяща към постоянния зъб. Изненадата на деня беше, че всичко това на предните не е от кариес, а от удар...беше на 1,5 години когато се фрасна челно в дивана и разби устата. Текна кръв, порева, и да се е клатило нещо е спряло да се клати сигурно по някое време, но нямаше повече индикации за болка.. Но в този момент директно е счупил предния зъб под венеца, което е провокирало инфекцията. Съседните също са засегнати, но там минахме само с умъртвяване и корони. И така...всичко това можеше да се види само на рентгренография и да разберем, че ....абе от нищо и никакъв удар бе!!!

за флуора са категорични, че само с  паста е достатъчно...ако не се приемат флуорни таблети. Бяха останали с идеята, че в Европа даваме таблети и затова нямаме флуор в пастата.

Оф, голяма гадост е да си видиш детето окървавено от нос, уста и да излиза от упойка, ама мина.

# 146
  • София
jasmin_veni прекрасноз е че всичко е минало безпроблемно. Сега Ви пожелавам леко възстановяване. Мернах те в друга тема да питаш за името - Мери вместо Мария. Питах в ГРАО- няма как да Ви сложат ударение, когато Ви пресъставят акта за раждане в България, но Вие ще може да си го изпишете, както желаете в заявлението. Предполагам, че знаеш в пъвите 9 месеца след ражането е най-добре да подадете документи за пресъставяне на АР в България, да Ви присвоят ЕГН и дако имате желание и паспорт.

# 147
Хайде и аз,хем да се оплача,хем да се похваля  Crazy
Снощи не съм спала въобще.Не знам какво ми стана,но до 6 часа бях будна.В 3 часа ме хванаха някакви контракции на 3 минути точно,та така до 4 часа откарах и започнаха да разреждат,докато напълно спряха.Няма да ви казвам какви мисли ми минаваха през главата.Заспала съм към 6 и в 7 станахме за да отидем на 3 ФМ  Simple Smile
Бебка е добре,тежи 1800гр.,води,плацента,шийка-всичко е в норми.Прегледа ме и с вагинален ехограф,за да е сигурна че шийката не е скъсена и всичко е ОК  Peace КАЗА,ЧЕ ТЕЗИ КОНТРАКЦИИ СА ПОДГОТВИТЕЛНИ,НЕ БИЛИ СТРАШНИ СЛЕД КАТО СА БЕЗБОЛЕЗНЕНИ  Peace
Сега се надявам тази вечер да се наспя,че съм като ударен самолет... Tired

# 148
Jasmin_veni Hug Много ме подтисна а твоя разказ. Но важното е, че всичко е минало, и то добре! При моето момиче има подобен проблем - на 2 г. си удари предните зъбки в кухненския плот, а няколко дни по-късно падна от библиотеката и пак се удари на същото място. Три зъбчета, първи, втори и трети вдясно бяха посивели, после си върнаха цвета, но доколкото разбирам (и kalitarka така каза), вероятно са се умъртвили. Засега следим и редовно я водим на контрола, но снимка не сме правили. Като чета твоя разказ, може би не е зле да направим една снимка, за да се види състоянието им.

# 149
  • Под кленовите дървета
jasmin_veni прекрасноз е че всичко е минало безпроблемно. Сега Ви пожелавам леко възстановяване. Мернах те в друга тема да питаш за името - Мери вместо Мария. Питах в ГРАО- няма как да Ви сложат ударение, когато Ви пресъставят акта за раждане в България, но Вие ще може да си го изпишете, както желаете в заявлението. Предполагам, че знаеш в пъвите 9 месеца след ражането е най-добре да подадете документи за пресъставяне на АР в България, да Ви присвоят ЕГН и дако имате желание и паспорт.

Ооо, много си мила, благодаря ти много, че си се сетила за мен Heart Eyes  bouquet Ще задействаме процедурите по вадене на акт за раждане с ЕГН след като получим тукашния, паспорт обаче след 2 години като ходим в Отава да сменяме нашите.

Giada, не исках да те притеснявам:( Но ако прецените, направете снимка.

Ма само моите контракции ли са болезнени? Само на корем са наистина, ама си боли като стегне.

Общи условия

Активация на акаунт