Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 880
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас

...
А за позицията доктора на ФМ е написал главично, ама мен хич не ми се видя да е застанала главично, при условие че главата и пак беше под ребрата ми. Хич не го разбирам това с позите.  newsm78
Monicaaa, имам далечен спомен, че ти ходи на 3 ФМ при доктор Троянчев в Бургас. Може ли да споделиш какви са ти впечатленията и доволна ли си от прегледа? И аз си запазих час за тази събота и нямам търпение вече да си видим девойката  Heart Eyes

# 121
  • Sofia
ek_velika моят резултат от последните изследвания на ТСХ беше около 4. Докторът ме увери да не се притеснявам, но започнах да пия елтироксин по половин таблетка. Той ми е обяснявал, че трябва да е до 2-2,5 при бременност.

И на мен ми е вкусно цвеклото, особено с моркови и лимонче. Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 15:51 от Shantel

# 122
Моето ТСХ е на долна граница, 0,27 в момента. В 10 седмица беше 11, по принцип го държим около 1,5. Ендокринолог ми е доц. Катя Тодорова, според нея няма проблем. Като ми откри Хашимотото ТСХ беше над 100 и нямаше уред в лаборатория, която да каже колко точно. Т.е прави си каквото иска. Преди бременността бях на 100 мг, след положителния тест на 150, а в 10 седмица със доза 150 го вдигнаха на 200, но падна много под нормата и тогава намалиха дозата на 175, та сега съм на нея, Другата седмица ще си пусна ТСХ и ФТ4, да видя на къде върви.

# 123

...
А за позицията доктора на ФМ е написал главично, ама мен хич не ми се видя да е застанала главично, при условие че главата и пак беше под ребрата ми. Хич не го разбирам това с позите.  newsm78
Monicaaa, имам далечен спомен, че ти ходи на 3 ФМ при доктор Троянчев в Бургас. Може ли да споделиш какви са ти впечатленията и доволна ли си от прегледа? И аз си запазих час за тази събота и нямам търпение вече да си видим девойката  Heart Eyes
Да при него ходих, предния път бяха ходила при Калчева. Ами да ти кажа много по-доволна (в пъти) съм от него и съжалявам, че толкова късно разбрах за него. Обяснява и показва всичко подробно. Както и момичетата от Пловдив бяха казали, наистина е добър, досега не бях попадала на такъв в Бургас.

А за болничните на мен винаги досега (два пъти) ми ги издават със задна дата и този месец ще е така, че има епидемия. И от АГ-то знам, че не е проблем да се издаде болничен със задна дата, само по-рано не може.

# 124
  • Перник
Привет, момичета! Simple Smile
Минавам да се похваля, че нашият бебчо е много добре, вече е 1160 гр.и върви с пет дни напред Simple Smile
Цвеклото и аз много не го обичам, но тези дни си правих салата с моркови, цвекло, чесън, магданоз, авокадо и светъл балсамов оцет. Много добре се получи и изобщо не се усети землистият вкус на цвеклото.

# 125
  • Бургас
То гинекологът няма как да ти пусне серумно желязо, първо те праща на хематолог и той вече може да ти пусне такова изследване, за да ти е безплатно де. Също и някакви други показатели имаше, ама не ги разбирам.

Моят гинеколог ми пуска направление за желязо и ЖСК. Не е казал,че не може.

# 126
  • София
Здравейте коремчета!  Ейй..друго си е да пишеш от компютър, а не от тела..

Как разбирате,че ви се е подул корема..  Joy

Относно желязото, значи като си направя салата от спанак с кисело мляко, все едно нищо не ям?!  newsm78 , а пък цвеклото и аз не знам как ви е чак пък вкусно, наистина все едно земя ям..  Sick  Малко по-добре е, като е сварено, но то тогава кой знае остава ли нещо полезно..  Оп, сега ви видях рецептите с ябълка  Peace

Вчера ФМ мина добре,седнала си е нашата, иначе всичко е ок, около 1200гр. е, дълъг крак  Peace  Само, дето пак беше с гръб, та и видях красивия гръбначен стълб с ребрата  Laughing  Tired  Това девойче не се показа веднъж начи..  Crazy  От 3 ФМ нямам една снимка..  ooooh!

# 127
Здравейте Момичета и аз да се похваля след днескашната консултация  бебка е цели 1500гр дългокрака мома, както каза генеколажката ми и е завъртяна с главата надоло, а проблемите с очите ми няма да попречат за нормално раждане.След прегледа толкова ми беше щастливо, че реших да се позарадвам и да и купя някоя дрешка и попаднах на едно много сладичко зелено костюмче което си пасва идеално с цвета на количката.  newsm44

# 128
ek_velika при д-р Начев съм. Първият триместър го държахме под 1, вторият около едниницата, сега в третият посленият път ми беше 1,18. Преди да забременя го държахме около 2, но след положителният тест увеличихме дозата 60%. По време на бременността до сега, не ми е променял дозата. Освен тсх, ме кара да изследвам и ft4, не съм със хашимото и тат и мат не ги следя. Мисля, че твоите стойности са ок, 2,3 за трети триместър си е супер. До колкото съм намирала инфо е до 3 за трети триместър:  http://www.medun.acad.bg/cmb_htm/3-spisaniya%20web-page/Endokrin … -60_endo-1-13.pdf

Друго обаче ме притеснява за изследванията. Една приятелка си прави излседване в сибалаб и токуда в рамките на 2 последователни дни и разликата на тсх в двете лаборатоии беше с 2 единици ...та коя лаборатория е права не знам ..а за тсх това си е сериозна разлика.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 16:27 от didito_mam

# 129
Дейзи, Рози , много полезна информация! Браво на вас!
За чипса ми стана толкова странно, че погледнах в нета. Намерих на 100г, че има към 1,20 така че явно е правописна грешка. Иначе ми казаха рецепта за дроб, която смятам да пробвам: дробът се пасирал с няколко картофа и малко брашно..после от сместа си правиш нещо между палачинки и кюфтенца. Картофът уж трябвало да убие миризмата на дроб. Дано е наистина така!

# 130
  • София
Момичета внимавайте с тоя дроб-ако на животното са му давани антибиотици и зобове,за да расте-всичко отива в черния дроб!

# 131
  • София
Друго обаче ме притеснява за изследванията. Една приятелка си прави излседване в сибалаб и токуда в рамките на 2 последователни дни и разликата на тсх в двете лаборатоии беше с 2 единици ...та коя лаборатория е права не знам ..а за тсх това си е сериозна разлика.
Зависи от референтните стойности. Аз затова гледам да ги пускам винаги в една лаборатория. Благодаря за информацията Simple Smile

# 132
Зависи от референтните стойности. Аз затова гледам да ги пускам винаги в една лаборатория. Благодаря за информацията Simple Smile

Да и референтните стойности са еднакви. Тя преди това и в синево си пускаше, там бяха различни референтните стойности, но за токуда и сибалаб не са. Аз на сибалаб не им вярвам и не ги ползвам, но все пак си е сериозна разлика. Знам, че за тсх е добре да не престоява кръвта прекалено дълго и д-р Начев ми беше препоръчал да си избирам лаборатория, където на място си ги правят излседванията, а не ги носят някъде след n часа.

# 133
  • София
Момичета внимавайте с тоя дроб-ако на животното са му давани антибиотици и зобове,за да расте-всичко отива в черния дроб!

На запад даже дроба влиза в забранените храни за бременни! 

Аз пък само в Цибалаб пускам изследвания и никога не е имало грешка, сравнявала съм с други лаборатории.

# 134
  • София
То гинекологът няма как да ти пусне серумно желязо, първо те праща на хематолог и той вече може да ти пусне такова изследване, за да ти е безплатно де. Също и някакви други показатели имаше, ама не ги разбирам.

Моят гинеколог ми пуска направление за желязо и ЖСК. Не е казал,че не може.
Де да я знам тогава моята защо така ми каза. Не можело, трябвало първо на хематолог.
Може пък и да си прехвърлят нещо пациенти.

Общи условия

Активация на акаунт