Априлчето през февруари слушка, на топличко в коремчето се гушка! Тема 12

• 25 876
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
chudesna гледа се първият ден от последния цикъл Peace

# 106
Дидолино, благодаря за темичката   bouquet Hug
охооооо пак супер много сте изписали ..... нямате дочитане  Party

Дребосъка се върти постоянно... и повечето пъти го усещам странично  Crazy

# 107
Добро утро  Hug
Набързо да споделя за тези, на които цвеклото им мирише на пръст.
Аз правя салата от цвекло, морков и ябълка.Поливам я с лимонов сок и зехтин, а в последно време открих и оцета от нар вместо лимон.
Салатата става уникална и ябълката убива вкуса на пръст на цвеклото.
Пробвайте я!Изключително вкусна и витаминозна.

# 108
  • София
Момичета,мисля че ada smiles,беше споменала за книгата Азбука на кърменето,но да се включа и аз-книгата е много хубаво написана,информацията е систематизирана и лесно се запомня.Като цяло мисля,че е много полезна.Взех си и Книга за кърменето,но първата по ми допада.

Относно позата-моят младеж от няколко дни има мисия-да изкопае тунел под ребрата ми от дясно  ooooh!

# 109
...Просто работи и с мислите си към бебето. Говори му наум или на глас.  Нали ти си майката - кажи му какво да прави  Heart Eyes

Оооо, говоря му аз, обяснявам, ама да видим той дали ще слуша Simple Smile

Цвеклото поне според моя опит омешано в много и различни видове зеленчуци и овкусено подобаващо, дори не се усеща. Така, че моя съвет е, да пробвате Simple Smile

Днес нещо ми е много криво, не ми се получават нещата, усещам, че до края на деня ще има експлозии!  Twisted Evil

# 110
Момичета,мисля че ada smiles,беше споменала за книгата Азбука на кърменето,но да се включа и аз-книгата е много хубаво написана,информацията е систематизирана и лесно се запомня.Като цяло мисля,че е много полезна.Взех си и Книга за кърменето,но първата по ми допада.
"Книга за кърменето" дори не успях да я дочета до края нещо, наскоро се бях пробвала....Азбука на кърменето ми беше много полезна и за справки, включително и в болницата, както и първите дни у дома.

Най-интересната книга за кърменето, която съм чела (но е на английски) e The Womanly Art of Breastfeeding на LLL. Но си е тухличка, де Simple Smile Ако някой от южните квартали на София има много свободно време, което се чуди какво да прави и му се чете, мога да я дам Simple Smile Също и The Baby Book на Dr Sears, ако има привърженици на Attachment Parenting подхода.

На мен са ми изследвани и серумно желязо и жск и консултацията, за която споменах в предния си пост е именно с хематолог. Вероятно не винаги ниския хемоглобин означава липса на желязо, но това е най-честата корелация, тъй като много лекари при нисък хемоглобин изписват именно желязо.
Желязото не се приема с чай, кафе, кока кола, мляко и млечни продукти. Между консумацията на такива продукти и прием на желязо следва да има интервал от поне час-два. Желязо и магнезий също се приемат през интервал от два часа.
Най-добрият вариант е консултация с хематолог, наистина.
И да - най-честата причина за анемия е липсата на желязо, поради което много лекари го предписват директно. Допълнителни изследвания често не се пускат, както за да се спестят направления, така и за да се спестят допълнителни посещения при лекаря, за което е виновна до голяма степен здравната система, не толкова лекарите. Но има състояния като таласемията например, при които желязото не само не подобрява положението, а може дори да го влоши. А често таласемията е недиагностицирана, тъй като в общия случай не е застрашаващо състояние и може да си съществува неподозирано в организма с години.

Относно високото съдържание на желязо в чипса - чипсът е съставен от картофи, трансмазнини и сол най-общо. Т.е. или в картофите има голямо количество желязо или просто е обогатен на желязо. В единия случай е по-добре да се ядат картофи в по-нормална форма и без трансмазнини, в другия случай - директно да си се пие добавка.... Изобщо ми е странно препоръчване на чипс, особено пък при бременни...

# 111
  • София
То гинекологът няма как да ти пусне серумно желязо, първо те праща на хематолог и той вече може да ти пусне такова изследване, за да ти е безплатно де. Също и някакви други показатели имаше, ама не ги разбирам.

# 112
Моето бебче се е обърнало седалищно и ме рита в пик.мехур. Преди беше странично застанал и риташе в ляво,в ребрата. Има време още да се врътка Simple Smile

# 113
  • София
Освен серумното желязо,се изследва и ЖСК,който също е много важен.Като цяло при нормални обстоятелства човешкия организъм не може да елиминира желязото,а натрупването му може да доведе до неприятни и сериозни последствия.

# 114
  • София
Много благодаря за Рози за подробната информация от лекцията на НАПК и посещението в Токуда!!!

За желязото - аз исках да си пусна в Цибалаб изледване на желязо сама, ама казаха, че не правят. На мен не ми е излседвано желязо, директно ми изписа лекарката Малтофер Фол, защото всеки месец с по 5 единици ми падаше хемоглобина.
Цвеклото и аз мислех доскоро, че не ям, защото ми мирише на пръст, но отскоро се светнах, както каза Карамел, че на салата с ябълка и морков и лим. сок и зехтин изобщо не се усеща тази миризма, а е много вкусно, свежо и полезно.

За чипса - предполагам, че е объркана десетичната запетая като при спанака, защото гледах в някакъв сайт съдържание на желязо в чипса - 1,6.

Бебето изобщо не мога да го хвана в каква поза се намира, само 1 път ми се изду отдясно и личеше,че е там, иначе ми е еднакво подут корема и ме рива във всички посоки и хич не мога да разбера коя част къде му е.

# 115
Може ли малко пояснение относно тази документация, защото аз доколкото знам всички направени ваксини трябва да са нанесени и в здравната книжка (тази синята) ! Ти за някакви други документи ли говориш? Защото, ако ти е нужно само това кога и за какво е ваксинирано детето като си му вземеш книжката реално всичко си имаш..
И аз нямам здравна книжка на детето, но той си има имунизационен паспорт /и картон, който педито каза да си вземем като дойде вкъщи след изписването/, в който са нанесени абсолютно всички ваксини. Дават го на всяко бебе при изписването и си стои при вас - няма място при педиатъра.  Peace
Моето момче нали е мързеливо - от началото на шестия е с главата надолу и не е мръднало /като батко си/ ...  hahaha Между другото е в абсолютно същата позиция като него - гърбът му е отляво, а краката и ръцете отдясно, все там са крошетата и ритниците - в десните ми ребра. Утре сутрин ще се видим пак. Rolling Eyes
Взех си Биоанацид за киселините и аз. Взех само едно и следващите две вечери се ядваше положението ...  Whistling
Цвеклото пък много го обичам и си го ям така - нарязано на филийки.  Peace
Чудесна, не. Иска се датата на първия ден от цикъла!  Peace

# 116
Добро утро  Hug
Набързо да споделя за тези, на които цвеклото им мирише на пръст.
Аз правя салата от цвекло, морков и ябълка.Поливам я с лимонов сок и зехтин, а в последно време открих и оцета от нар вместо лимон.
Салатата става уникална и ябълката убива вкуса на пръст на цвеклото.
Пробвайте я!Изключително вкусна и витаминозна.

Аз само така го ям цвеклото от години, добавям и зеле. Иначе не мога да го вкуса това цвекло.  ooooh!

Аз снощи до 2 часа не можах да заспа, нашата госпожица е открила тактика, като не и е удобна моята позиция да ме рита силно докато не се обърна.  hahaha  От сега е инато, ам то на нас си прилича такова.  hahaha
А за позицията доктора на ФМ е написал главично, ама мен хич не ми се видя да е застанала главично, при условие че главата и пак беше под ребрата ми. Хич не го разбирам това с позите.  newsm78

# 117
Здравейте и от мен дами!

Да се отчета от днешния зъболекар. Тъй като нямам постоянна болка, а страха ми от лечението е огромен, със зъболекарката решихме да изчакаме след раждането - та да може всичко да си бъде с упойка. Каза ми само ако почне да ме боли постоянно и много - да отида.
Усещам си точно там , че венеца ми е възпален - дано отшуми явно това е проблема.

Моята бебка според мен се е обърнала с главата надолу, тъй като до сега все ме риташе много ниско, а сега отчетливите и силни ритници ги усещам доста високо над пъпа. Ще видим на ФМ във вторник какво е положението - нямам търпение.

# 118
Момичета, да информирам тези от вас, които се интересуват, тъй като и в предната тема го коментирахме. Става дума за 45 дневния болничен. Ако се падне първият ден на болничния да е събота/неделя или празник, може датата на издаването му да е по-късно. Например в моя случай трябва да е на 28.02 (събота), а после има и почивни дни покрай 3ти март, та ще ми го издаде чак на 05.03. Специално питах това изпробвано ли е с новата система на НАП и да не стане така, че да не го зачетат. Докторката ме увери, че е ОК, но не е ОК примерно да се издаде предварително.

# 119
  • София
Аз ям сурово настъргано цвекло в салата с магданоз, моркови и ябълка, много ми е вкусно.
Искам да питам тези от Вас, които пият хапчета за щитовидна жлеза, ендокринолозите Ви на колко поддържат стойностите на TSH? Интерсно ми е че при мен стойността варират между 2 и 2.3 и според ендокриноложката ми е ОК. Според препоръките в третия триместър TSH<2.5. Но във форума чета, че д-р Начев препоръчвал да е около 1. Та вече се чуда на кой да вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт