Пътеписи за нашите пътувания (забележителности, пътни такси, хотели)

• 101 041
  • 357
  •   1
Отговори
# 135
  • срещу двата комина :)))
последният ми пътепис за Матера - https://muryblog.wordpress.com/2016/12/20/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0% … 0%BF%D0%B5%D1%82/

# 136
Прекрасен е !Благодаря ,че сподели!

# 137
  • срещу двата комина :)))
Прекрасен е !Благодаря ,че сподели!

благодаря, ето и последната част - https://muryblog.wordpress.com/2016/12/21/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0% … 0%B0%D1%80%D0%B8/

# 138
# 139
Чудесно си ги написал.Благодаря!

# 140
Следя ви отдавна, но наскоро реших да се регистрирам. В момента пиша за пътуването ни из Югоизточна Азия, в частност - Филипини и остров Борнео. Ако някой има интерес  Simple Smile:

Пътуване до Югоизточна Азия - I част - подготовка на пътуването

Югоизточна Азия II част - Ел Нидо - остров Палаван, Филипини - разходка с лодка из най-красивите острови във Филипините

Югоизточна Азия III част - остров Бохол, Филипини   - Шоколадови хълмове, терсиери и други екзотики

Югоизточна Азия IV част - Думагете, Филипини

И най-прясната публикация:

Югоизточна Азия V част - остров Апо, Филипини - плуване с големи морски костенурки

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 12:24 от Zani G.

# 141
Браво чудесни места сте посетили.
Аз напоследък позанемарих пътеписите че имах по-спешни задачи, но днес седнах да драсня няколко реда за Кьолн. Не е влизал в плановете за туризъм, но бяхме командировка там на едно изложение и успяхме да разгледаме града ...
ето го и него

5 причини да посетите Кьолн
http://travelcafe.bg/5-reason-to-visti-cologne/
Приятно четене

# 142
Следя ви отдавна, но наскоро реших да се регистрирам. В момента пиша за пътуването ни из Югоизточна Азия, в частност - Филипини и остров Борнео. Ако някой има интерес  Simple Smile:
Пътуване до Югоизточна Азия - I част - подготовка на пътуването
Югоизточна Азия II част - Ел Нидо - остров Палаван, Филипини - разходка с лодка из най-красивите острови във Филипините
Югоизточна Азия III част - остров Бохол, Филипини   - Шоколадови хълмове, терсиери и други екзотики
Югоизточна Азия IV част - Думагете, Филипини
И най-прясната публикация:
Югоизточна Азия V част - остров Апо, Филипини - плуване с големи морски костенурки
Изчетох всички части с огромно удоволствие и се надявам да довършите и другите - много обичам да чета и разглеждам снимки за места, където може би не бих отишла, но, същевременно има много детайлна практична информация - би била от полза за някого.

Имам въпрос към едни от снимките в Думагате - това в шишетата предполагам, че е някаква смес от парченца плодове и сок и всъщност тези бодливи на външен вид неща са плодове, или?

# 143
Изчетох всички части с огромно удоволствие и се надявам да довършите и другите - много обичам да чета и разглеждам снимки за места, където може би не бих отишла, но, същевременно има много детайлна практична информация - би била от полза за някого.

Имам въпрос към едни от снимките в Думагате - това в шишетата предполагам, че е някаква смес от парченца плодове и сок и всъщност тези бодливи на външен вид неща са плодове, или?
Ще довърша, макар че става малко бавничко  Simple Smile)
А тези неща в шишетата са вътрешността на морските таралежи. Ако обърнете внимание, има цяла поредица от снимки, как ги чистят и пълнят в шишетата.

# 144
Да, видях "поредицата", помислих си, че са таралежи, мъжът ми каза същото, но след като видях детето как го държи в ръка и "чопли", реших че би трябвало да са плодове /но пък на плажа newsm78/.

Запазих си блога ви, за да прегледам и други пътеписи, макар че и ние сме били на доста места, но "по-цивилизовани". Сега чакам потвърждение за едно пътуване до Виетнам, Лаос и Камбоджа, но... ще видим дали ще се осъществи. Само се чудя, ако стане, как ще се справя с полетите без цигари за много часове, но и аз много бързо заспивам Laughing

Опитахте ли таралежите? Sunglasses

# 145
Опитахте ли таралежите? Sunglasses
Не, честно казано, падам си по по-традиционни храни  Simple Smile.

Аз също съм пушачка, но съм и много поспалива, в повечето случаи  - излетим ли, почти веднага заспивам. Дори на това пътуване, при полета на връщане, 8 часа дори не станах от седалката, даже и до тоалетна  Laughing.
А иначе, останалите пътеписи не са за толкова екзотични места, повечето ни пътувания са из Европа.

# 146
Мъжът ми каза, че в Корнуол е ял супа от техните /английски, не знам, предполагам, че все пак са от един клас/ морски таралежи, както и печени на барбекю - били много вкусни, наподобявали на вкус скаридите. В супата били сварени късчета месо, а на барбекюто - изпечени и външността им просто се белела. Не знам, аз също съм малко консервативна във вкусовите си предпочитания, но, понякога се престрашавам да опитам и нещо по нетрадиционно, но все пак е важна визуалната ми представа за нещото Sunglasses. Само инсекти не бих опитала, аз и на живо не мога да ги понасям.

# 147
# 148
Много интересно! Благодаря! Споделяла ли сте как се организира такова пътуване, колко време по-рано започва подготовката и откъде събирате информация? Двама души ли пътувате само? Как решавате въпроса с отсъствието от работа ( ако работите), домашни някакви задължения. В моята работа плануваме отпуските края на годината за следващата, друг е въпросът че е само 25 дни, имаме котка у нас (отскоро и бебе) и не на последно място е финансовия аспект.

# 149
В първата част съм споделила малко повече за организацията на конкретното пътуване. Иначе, почти винаги пътуваме само аз и съпруга ми, рядко с други хора, но лично на мен не ми допада. Малко или много трябва да се съобразяваме с останалите, а не всички имат еднакви интереси  Simple Smile. Специално за това пътуване ми отиде почти цялата отпуска за съответната година (разполагам като повечето хора само с 20 дни). Колкото до финансите - винаги съм твърдяла, че човек може и с две и с двеста. Не е задължително едно такова пътуване да излезе безумно скъпо, особено ако изпаднат  евтини самолетни билети. Просто трябва малко повече търсене за свестни хотели на прилични цени, а и специално в Азия не е скъпо. За същите пари, колкото ни излезе това пътуване сме ходили за две седмици в Испания, както и две седмици Сардиния + Париж, но това в ранните ми пътешественически години. Сега, ако дам толкова пари за някъде в Европа, ще се самоубия  Laughing. Информацията обикновено си я набавяме от интернет с много ровене, понякога в български, повече по чужди сайтове.
А с бебето - лесна работа, просто го взимате с вас. Аз моите съм решила да ги правя пътешественици от малки и без това съм на мнение, че който си е правил деца, трябва да си ги гледа. Е, ще видя, дали ще мисля така като родя де  Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт