Билки при Страх, Тревожност и Паника (Тема на Sissy_S)

• 5 012
  • 5
  •   1
Отговори
Цитат
Sissy_S  Новак 

Билки при страх, тревожност и паника 
♥0 пн, 19 яну 2015, 17:00 

Здравейте,
преди 6 месеца получих силен стрес или може би уплаха, след това започна силна тревожност и паника, последвана от лека депресия ( мисля) не ми се пътуваше никъде, бях много раздразнителна все нервна, изживях нещо което никога не искам да се повтаря, изчетох всички форуми, как всички казват че трябва да направиш промяна вътре в себе си, ок съгласна съм, но като ги има тези чувства ти се иска само да изчезнат. Когато трябваше да пътуваме на някъде изпадах в ужас, защото ме беше страх, всеки път на ново място изпитвах същите неща. Не съм пила химия нито съм ходила при някого. Взех си на билкова основа (чай от маточина жълт кантарион, мента глог) някак си лека полека отшумя но не напълно, сега съм по- добре но все още ги имам тези симптоми но в по- лек вариант.
Моля кажете или споделете мнение,какво да направя, какви билки има още ?

# 1
Една подходяща билка е Страшниче или Изтравниче.  Това е българска билка.

Друго, което би могло да помогне в случая, е Китайския Лимонник (Schizandra Chinensis).

Потърси си информация за тях.   bouquet

# 2
  • София
В момента в " На кафе "

# 3
Ще следя темата с интерес, че и аз имам едни страхове....  страх ме е да излизам сама, да стоя в нас сама.....дано споделите нещо ефикасно. Не ми се пият лекарства, предпочитам с билки. И аз изчетох много книги, навсякъде  пише, че промяната трябва да е вътре в мен, че сама мога да си помогна, но като ме завладее ужаса - забравям за всичко изчетено.

# 4
"Селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина.
Тези антидепресантите като цяло са безопасни и имат нисък риск за причиняване на сериозни странични ефекти. Тези антидепресанти обикновено се препоръчват като средство на първи избор в опциите на медикаменти за лечение на паническите атаки. Някои от медикаментите  в този клас са Прозак,  Паксил, Золофт и др."

Ако търсите билки това е ориентира.Билките трябва да влияят на серотонина в главния мозък.Ще се радвам ако някой има нужната информация.А лекарствата по-горе са леки не причиняващи сериозни проблеми.Но ако има билка по-добре.

# 5
Само информативно казвам, че съм чувала хубави неща за капките на Бах в такива и други случаи. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт