В момента чета... 36

• 48 607
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Прочетох "Мнима смърт" /Томас Енгер/ - 4/5
Доста добра се оказа! Ето мнението ми - http://inmyreadingspace.blogspot.com/2015/02/blog-post.html

Сега ще направя почивка от Енгер с някоя друга книга и ще продължава с втората от поредицата за Хенинг Юл - "Фантомна болка"   Grinning

# 151
  • London, UK
Аз продължавам с разтоварващото четиво, чиклит - "Кръстницата" (втора част на "Мафията на майките").
Сиси ♥♥, Ще се поровя в темите назад за други твои постове за прочетени от теб книги, защото ми изглежда, че вкусовете и предпочитанията ни се доближават Hug Би ли споделила твое мнение за Керстин Гир, че тази поредица съм си я набелязала и дори съм си ги свалила на киндъла.

Аз не знам дали споделих, че вече имам четец и дори прочетох първата си книга на него. За сега грам не ми носи кефа от четенето на реална книга, но сигурно ще му свикна. А и имам свалени на него доста книги, които ги няма на български и не ми се четат от екрана на компютъра.

Цитат
Честито! Ще свикнеш, разбира се, предимствата не са малко. Но аз също продължавам да обичам и чета хартиени книги, усещането е незаменимо.. затова гледам да комбинирам. Wink

Лу, и аз, като човек с новопридобит четец - киндъл, да се изкажа по твоята ситуация - гарантирам ти, че ще свикнеш. Както казва Сиси, има много предимства или по-точно - положителни качества  Grinning - Моят е  Kindle Paperwhite 2 , с подсветка и нещата, които определeно много ми харесват, са:  това колко по-различно е усещането при четене от на телефон примерно, наистина много се доближава до хартията, сама си видяла Simple Smile Имам чувството, че все едно под защитно стъкло е поставен истински лист хартия.

Второ - много голямо удобство ми е, че вечер чета в леглото без нощна лампа, защото на моя мъж тя му пречи, събужда го. Държейки лекото устройство в ръка, сменям страниците само с табване с един пръст  Wink

И най-най-много ми допада функцията за подчертаване - това си е като изваждане на цитати, защото в секцията MY Clippings са запазени всички твои подчертавания, които си направил, на едно място, едно под друго, с датата, мястото в произведението, часа, както и името на произведението, и.. цитатите си остават, дори кoгатото изтъркаш книгата от четеца
Нищо не е като това да седнеш с истинска книга и да я държиш в скута, с две ръце... Но пък никой не ни е лишил от книгите Simple Smile) И можем да си имаме и двете, само плюс е това:)))

Ох, и ако има нещо, за което най-много да съжалявам, че не съм в България, то е, че не мога да участвам в размяната на книги и да идвам на срещите, които организирате и за които с умиление чета Simple Smile И че не мога да ходя до библиотеката, която ми беше най-любимото място за посещение от всички възможности  Sad
       Чета на английски от тук, купувам си книги в оригинал, нямам проблем с разбирането им (поне не голям - непознатите думи, заради които мога да изпусна смисъла, си ги превеждам и така разбирам всичко), но... Нищо не може да замени четенето на една книга на родния език!   Имам предвид, когато искам да е реална книга, на която да ми миришат страниците  Mr. Greensmile3521 Затова, благодарение на вас, съм си съставила списък с книги, които не откривам в електронен вариант, а искам да прочета и когато си дойда в България, живот и здраве, съм замислила да напълня багажника на колата  Mr. Green
Изобщо - любима тема ми е това, от два месеца съм тук, ала с огроооомно удоволствие изчитам всяко мнение Simple Smile)  Hug

# 152
Започвам:

# 153
  • Пловдив
Ехаа, това ново издание ли е? Не съм го виждала  Flutter От "За писането" знам, че това е доста важна книга за Кинг, така че ще си я потърся  Peace
Няма да питам после дали ти е харесала, защото дори да не ти е, на мен просто няма начин да не ми хареса  Mr. Green

# 154
Момичета, споменахте книги на Пърл Бък. На хартия ли ги четете, или в електронен вид?
Чела съм само Източен вятър, западен вятър, но ми е любима. С удоволствие бих прочела и друго.

# 155
Момичета, споменахте книги на Пърл Бък. На хартия ли ги четете, или в електронен вид?
Чела съм само Източен вятър, западен вятър, но ми е любима. С удоволствие бих прочела и друго.
Аз съм ги чела на хартия. В електронен вариант на български не съм ги намирала, но не съм и търсила много.

"Павилион за жени" съм го чела в това издание. Явно има и някакво междинно от Труд, но аз от там само "Източен вятър, западен вятър" знам. а това, което показах се намира трудно, но е чудесно, че я издават отново.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 12:02 от Ули

# 156
Мисля, че не е ново издание. От 2003-та е на "Плеяда". Надявам се да ми хареса, малко са нещата на Кинг, които не са ми допадали. Simple Smile

"За писането" видях, че я имаше в библиотеката. Защо не я взех и аз не знам...

# 157
  • София
Но за сметка на това Вечно твой ми хареса доста,интересна,различна и я изчетох на един дъх..
Но вкусове различни Simple Smile
+1. Освен това не мога да се съглася, че края беше предвидим, но наистина вкусове различни. Hug

Благодаря за мнението за "Гръцко кафе", отказахте ме от книгата.  bouquet

# 158
Мен доста ме заинтригува анотацията на Вечно твой.
Относно другите обсъждани книги на автора Лекарство против северния вятър ми хареса, но продължението е в пъти по-слабо.

# 159
  • Belgium
Жалко, че в този масай не се влюби някоя като Исабел Алиенде, че да напише свястно историята.

Ей това много ми хареса  Crazy

Препрочитам "Ние" на Замятин.

Много любима антиутопия  Heart Eyes

~Adamant~
права си, че можем да извлечем най-доброто и от двата начина на четене  Laughing
И моят е с подсветка, но аз си обичам вечерното четене на нощна лампа, та и с четеца съм си на лампа.
Функцията за цитатите не я знаех, благодаря за инфото  Laughing

# 160
  • Варна
На мен след седем месеца четецът още ми е резервен вариант. Отчитам удобствата му при пътуване, престой в болница или каквото непредвидено се наложи, но изобщо не се доближава до усещането от добрата стара хартиена книга.

# 161
~Adamant~, предполагам, че си чела анотации за "Мафията на майките", беше доста нашумяла.. За мен си е точно това, което очаквах и от което имах нужда в момента - лек чиклит (каквито рядко чета като цяло) със забавни елементи, но не чак да ме карат да се смея с глас. Във форума на майките може да се припознаят и елементи на писанията в bg-mamma, вижда се, че майките са еднакви навсякъде, обхванати са почти всички характерни черти и проявления, видове. Не мога обаче да я определя като "моя" книга, в ГР й дадох 3 звезди, смятам обаче да прочета цялата трилогия.
Относно четенето на английски език, предполагам си свалила англ.-бълг. речник и по време на четенето си цъкаш, ако имаш непозната дума, много е удобно.

Относно другите обсъждани книги на автора Лекарство против северния вятър ми хареса, но продължението е в пъти по-слабо.
Да, и тук съм съгласна. Точно за това си мислех, че въобще не е било планирано такова.

Лу, аз също ползвам постоянно тази функция, после си препрочитам, обичам после да чета на мъжа ми (и не само) нещо, което ме е впечатлило. Wink Последно доста цветущи думички и изрази му четох от "Възвишение"..

Тайга, аз затова комбинирам! Wink И не на последно място чета доста повече книги, отколкото иначе бих си купила или взела от библиотека.

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 19:41 от Сиси ♥♥

# 162
Здравейте, момичета и благодаря за новата тема   bouquet
Завърших "Тангра и неговият син". Много ми хареса, дори повече от "Нестинарка". Обичам книги за българската история, а тази беше прекрасно написана. Напомни ми за друга моя любима - "Предречено от Пагане" на Вера Мутафчиева
Скрит текст:

В момента чета "Невидимият мост". Много ми допада стилът на автора, действието върви бавно, но това не е дразнещо, поне за мен.

Преди това прочетох и "Дъщерята на пазителя на спомени". Сюжетът беше интересен, но не ме завладя, нещо не можах да вляза съвсем в обувките на героите.

# 163
Аз, както изглежда, няма да се разбера с Жоел Дикер за съжаление.
Скрит текст:
Мудно и тегаво ми върви. От героите нито един не ми допада, някои, като майката, са клишета, докарани до пародия чак, а не мисля, че това е била изначалната идея. Може и да е, но аз няма да дочета, за да разбера.
Щом дори криминалния случай не може да ми събуди интереса дотолкова, че да ме накара да чета...
А имаше всички предпоставки да ми хареса, книга в книгата в книгата, криминален елемент.
В началото на всяка глава има "урок по писане". Ако ги беше следвал Ж. Д. можеше и да се получи книга, която да ми хареса Simple Smile
Ама хората разни, вкусове различни. Аз съм от малцинството.

mijjjka, хареса ми ревюто ти за "Мнима смърт". Има ли много треперене или е по-скоро криминална? Че нервите ми са слаби  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 13:47 от Ули

# 164
  • London, UK
~Adamant~, предполагам, че си чела анотации за "Мафията на майките", беше доста нашумяла.. За мен си е точно това, което очаквах и от което имах нужда в момента - лек чиклит (каквито рядко чета като цяло) със забавни елементи, но не чак да ме карат да се смея с глас. Във форума на майките може да се припознаят и елементи на писанията в bg-mamma, вижда се, че майките са еднакви навсякъде, обхванати са почти всички характерни черти и проявления, видове. Не мога обаче да я определя като "моя" книга, в ГР й дадох 3 звезди, смятам обаче да прочета цялата трилогия.
Относно четенето на английски език, предполагам си свалила англ.-бълг. речник и по време на четенето си цъкаш, ако имаш непозната дума, много е удобно.

Сиси ♥♥, много ти благодаря за изказаното мнение! Да, общо взето се очертава да бъде каквото мислех, но аз това и търся, когато посегна към чиклити (много рядко) - не очаквам да намеря велик смисъл и ефекта WOW, а по-скоро неангажиращо, незамислящо, леко,приятно четиво, което да "отмие", ако мога така да се изразя, емоциите от сериозни, тежки книги или кървави трилърчета, които, когато са няколко един след друг, са ме напрегнали . И така, с избистрена и отпочинала глава, да продължа към следващи стойностни неща. За мен четене на чиклит си е като рестартиране, защото не правя пауза в четенето, понеже пък без книга не мога  Rolling Eyes

Не, не знаех това за речника, който може да се свали, радвам се, че отвори дума. Ползвам само фабрично инсталирания - Еnglish Oxford Dictionary, но наистина би било голямо улеснение да имам бг такъв, защото понякога дадена дума не е преведена обяснително, а само със синоним и за късмет, той вземе, че се окаже отново непозната дума и.. Close  

Би ли споделила как да го направя, само се сваля или трябва да се направи нещо като рутване, което ще наруши гаранцията? Понеже тя е една година, но Kindle-a ми е месец и малко, получих го подарък за Коледа от любимия.

Интересна ми е дискусията, която се отвори за романите на Глатауер - така се опознаваме повече  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт