В момента чета... 36

• 48 496
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Ellah радвам се, че не съм единствена за Филипката, че както не ми се получи и с Питър Мейл взех да се притеснявам. Laughing
Момичета много хубав разказ за представянето на гръцко кафе, сега очаквам мнение за книгата, като я прочетете. Hug
И аз съм от любителите на приказката. Peace
"Момо" не съм чела.
Гласувах и аз.
Не знам вашето откритие за книга на 2014г., но моето откритие за 2014г. на тема в бг мама е тази тема. Много приятно и уютно е тук, което се среща все по-рядко във форума. Hug

# 31
  • София
Сиси, благодаря за чудесната нова тема, и за анкетата също!   bouquet

Лу, Бъбли, благодаря ви за инфото по представянето на "Гръцко кафе".   bouquet

Кали, "Приказка без край" и "Момо" и на мен са ми много любими от детството.  Heart Eyes

Windy, опитай "Човек на име Уве". Зарежда положително по свой начин. Peace

Чета "Бьорндал", но не ми върви никак... Препрочитам "Да убиеш присмехулник" и й се кефя максимално.  Heart Eyes

# 32
Бях чела "Птиците умират сами" като тийнейджърка и нямах никакъв спомен от книгата. Намерих я вкъщи по празниците и реших да я чета пак. Прочетох я бавно, на малки глътки и мога смело да я наредя в редицата на любимите ми книги. Особено края, който не можах да дочакам да чета в къщи на спокойствие, и ми се наложи да чета в офиса...и що рев изревях....Радвам се, че не ме видя никой. Може би от периода, в който се намирам, но ме накара още веднъж да се замисля за изборите, които правим и начина, по който предопределяме живота ни. Разтърсваща. 

За съжаление току-що прочетох това
http://www.blitz.bg/news/article/316580

# 33
Сиси, благодаря за темата! Много хубаво оформление.

Прочетох Мидълсекс- изключително приятна сага за три поколение гърци.

Не издавам нещо съществено, но все пак ще ползвам скрит текст:

Скрит текст:
Историята е необикновена, разказът върви леко, прехвърлянето във времето не е дразнещо. Има и доста комични моменти. Много ми хареса първата част на книгата- преселването и последвалият живот в Америка на бабата и дядото. Втората част- осъзнаването и приемането на сексуалността на разказвача ми вървеше по- мудно, беше ми някак плоска. Като цяло препоръчвам книгата.

Започнах Забравената градина. Стилът на авторката е много приятен, мисля, че книгата ще ми хареса.

ПП
Починала е Колийн Макълоу.

# 34
Чета последната трета книга от поредицата за египетския полицай Юсуф Халифа. Не е някаква напудрена, има и моменти от личния му живот. Смятам, че любителите на трилъри ще я харесат.

Книгите са:
1. Изгубената армия на Камбиз
2. Последната тайна на Дома Господен
3. Лабиринтът на Озирис
Първите две - от Читанка, последната - от дата-бг.нет.
Автор е Пол Зюсман.

# 35
"Птиците умират сами" е една от книгите, прочетени за първи път в ранните тийнейджърски години, и препрочитани оттогава насам със същото нестихващо удоволствие. Прочела съм и един друг роман на Маккълоу, който не успя да ми подейства по същия начин - "Безмълвният ангел", нямаше го този емоционален заряд на "Птиците..", странен и нелогичен ми се стори.

# 36
За пръв път чета Приказка без край по препоръка на приятел в ГР, който харесва фентъзи литература. Аз от скоро открих този жанр и съм все още прохождаща сред този вид литература. По принцип На изток от рая е сред моите топ 5 и обикновено следя Нели защото вкусът ми съвпада с нейния, но се надявам да открия бисерчета и сред другите жанрове. След вашите коментари оставам с впечатление, че съм попаднала на такова. Hug  bouquet

# 37
  • London, UK
Здравейте!  Hug
Много е добро оформлението на темата, хубаво е да го има предупреждението в началната страница, за да има ясно установени правила Simple Smile Анкетата ми харесва много, изчерпателна е и наистина ще ни даде насоки как да се развива темата. Която е любимата ми в бг-мама  Heart Eyes

Да изкажа и аз моите впечатления за нещата, които прочетох в последния месец.
      Прочетох две от книгите на Гийом Мюсо - "Защото те обичам" и "Повикът на ангела". Накратко - посредствени са ми. И аз също така и не успях да  харесам автора. Чувството, което ми оставя прочитът на книгите му, е за едни напъни за оригиналност, оригиналничене. Интересни сюжети, но, поне за мен, под перото му прозира липсата на естественост точно заради тези опити творбите да бъдат нещо ...смайващо и различно. Не се получава добре, но се надявам, че Мюсо тепърва ще се развива и ще намери"златната среда" и своя стил.

Прочетох и няколко криминални - Струна в кръвта от Вал Макдърмид, Убийства в Манхам на Саймън Бекет, Каменоделецът от Камила Лекберг и така известният Снежен човек  Grinning  Харесаха ми. Държат интереса по време на разкриване на престъплението, интересни са разсъжденията на детективите, докато разследват..общо взето, имат си своите достойнства за добро криминале.

След Намисли си число на Джон Вердън, която много ми хареса, и понеже много  ми допадна героят детектив Гърни, прочетох и останалите три, издадени до момента от автора, със същия детектив - Затвори очи, Не дърпай дявола за опашката, Питър Пан трябва да умре.  Ако трябва да ги номинирам, харесаха ми точно в този ред с низходяща градация. "Затвори очи" - дори повече от първата "Намисли си число", и после останалите. Като дори за последната имах чувството, че...как да го кажа... не, че не е от същия автор, но сякаш само името на детектив Гърни беше общото. Като усещане и история е по-различна.  Но ги препоръчвам всичките, когато искате да разпуснете с приятно, неангажиращо четиво.  kaffeetrmker_2

За момента трябва да ставам, малко по-късно ще дам и мнение за останалите няколко книги Simple Smile)
Приятен следобед на всички!

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 19:10 от ~Adamant~

# 38
Да се запиша на трета страница...

Чета паралелно:

...и се връщам да ви прочета Simple Smile

# 39
  • на североизток от Рая
Sky*, "Приказка без край" е най-любимата ми книга на всички времена. Някой може да каже, че е детинско от моя страна така да я определям, че има къде-къде по-хубави и стойностни книги. Сигурно. Но за мен това е книгата с главно К, така както е например "На изток от рая" за Нелката.

Както обичам да казвам - това е моята Библия.

Ето ме и мен в новата тема. Анкетата не съм я поглеждала още. Ще я видя.

Кали, ще прочета "Приказка без край", защото не помня дали съм я чела. Ако съм, това е било в детството ми. Чела съм "Момо", обаче. И ми хареса. Но това беше отдавна, отдавна...

Мижжж, "Пътят" ми хареса, депресира ме, трогна ме. Чакам твоя отзив, ти умееш да предаваш настроения, останали след прочит на книга. Hug

"Птиците умират сами" съм я чела поне три пъти, купих си я, бих я прочела отново. И филмът съм гледала, страдах и плаках с Меги и Ралф, а тогава все още не разбирах любовта. Heart Eyes
 Съжалявам, че Колийн вече не е между живите. Чела съм и други книги от нея, харесвам как пише. Поклон!

Чета "Ру". Странна, тънка книжка. Нещо ме подразни, че е тъничка, а пък цената й - 12 лв. Колибри са надминали себе си този път. И ми се иска да снимам страници, че да видите как има по 6-7 реда на страница само,  а останалото - бял лист. И съдържа странни думи, като например ...ще го скрия, че ако има гнусливи  Mr. Green
Скрит текст:
Не запушвахме нос пред повръщнята на съседите.  Sick

Хубава вечер!  Hug

# 40
Има две книги, които си препрочитам през две-три години. Това са "Приказка без край" и "Тримата мускетари". И двете книги ме зареждат много положително. Намирам едни много добри и чисти принципи и в двете книги, затова си позволявам да ги съпоставям, макар да са много различни. Та, когато и да прочетете Приказката, все е подходящо. Не се притеснявайте, че вече сте възрастни, това е книга за всички възрасти.

Моето запознанство с Мюсо също беше малко разочароващо. Отдавам го на две причини. Първо, четох го веднага след Мураками ("Ще бъдеш ли тук" на Мюсо след "Безцветният Цукуру Тадзаки" на Мураками). И второ - може би по-важното  превода беше отвратителен! Изрази като "Тя им мяташе белтъци от плажната си кърпа" и "Вместо отговор, тя реши да сложи точката на i-то" WTF?!? Честно, преводът ми уби всякакво удоволствие да чета. Издателството е Изток-Запад и даже се чудя дали да не им спретна един мейл, в който да ги попитам що за подигравка с читателите предлагат.

# 41
Издателството е Изток-Запад
Ама то това е достатъчно  Joy Peace

# 42
Издателството е Изток-Запад
Ама то това е достатъчно  Joy Peace

Аз ще замълча ... 😇😇😇

Нелчо, Пътят много ми харесва! Но не знам дали е минус или плюс, но пред очите ми са напрекъснато Виго Мортенсен и детето от филма... 😊

# 43
  • на североизток от Рая

Нелчо, Пътят много ми харесва! Но не знам дали е минус или плюс, но пред очите ми са напрекъснато Виго Мортенсен и детето от филма... 😊

Аз филма не съм го гледала, но сякаш и не искам. Тежко ще ми е.

Мария
, що така не ти допада "Размишления в катраненото буре". Аз имам другата от автора - "След багера", но тази не съм си я купила още, четох я от библиотеката. Може пък да не ти е момент да я четеш, Мим, но не я оставяй недочетена, опитай в друг момент.

# 44

Сисе, благодая за тази анкета! Wink Гледам, че съм отговорила както и останалите Laughing , но наистина бих се радвала на повече дискусии за книгите. И доброто, и лошото, по-критичен дух.

Иначе продължавам да чета "Мидълсекс" и аз и продължавам да я намирам за очарователна. Ободрява ме изключително тази книга.

Общи условия

Активация на акаунт