В момента чета... 36

• 48 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
На Изабел Алиенте за Златния дракон, ужасно фентъзи. Направо не пасва на предната книга, която четох от нея.

# 46
Да се запиша и аз в новата, прекрасно оформена тема Simple Smile
Запалихте ме и мен по тази "Приказка без край". Иначе аз всяка вечер чета приказки...  на тригодишния си син  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 21:04 от bebitta

# 47
Скрит текст:
Мария[/b], що така не ти допада "Размишления в катраненото буре". Аз имам другата от автора - "След багера", но тази не съм си я купила още, четох я от библиотеката. Може пък да не ти е момент да я четеш, Мим, но не я оставяй недочетена, опитай в друг момент.

Ооо, само за мъничко ще я оставя, мисля, че проблема е в мен, ще чакам по-подходящ момент  Hug

# 48
Продължавам с любимия Иво Андрич:
 Heart Eyes
Лита, четеш Андрич. Heart Eyes  Доста се колебах тези дни дали да започна и аз книга на Андрич, миналата седмица се сдобих с две негови, но се спрях на Орхан Памук с "Името ми е червен". В момента чета това. Вероятно доста дълго ще я чета, някой беше споменал, че книгата изисква време. Така е.

Благодаря на Сиси за хубавата тема и нейното оформление. bouquet Гласувах в анкетата.

# 49
  • София
Благодаря за новата тема!

Мария, миналата година имах такава книжна дупка. Обнадеждаващото е, че като излязох от нея, всяка книга много ми харесваше  hahaha Hug.

# 50
  • Ямбол
"Приказка без край" е първата фентъзи книга, която прочетох и е прекрасна, напълно, тотално, върховно прекрасна  Heart Eyes

За "Клара и сянката" - не съм сигурна дали би допаднала на любителите на трилъри  /все пак се води трилър/, защото не мисля, че е стандартен трилър. Няма чак толкова екшън, движение, напрежение. Много повече е книга за изкуството, за морала, за границите, които си поставяме и които прекрачваме. Четох я бавно, на малки глътки, с удоволствие.

По отношение на анкетата - нямам нищо против цитати от книги, коментари, резюмета, мнения, разкриващи сюжета /че дори и финалът на някоя книга  Sunglasses /не ми пречат по никакъв начин и не могат да ми развалят удоволствието от четенето на съответната книга.  Ще се радвам на повече дискусии и повече противоположни мнения  Peace
"Мидълсекс" не ми допадна. С мъки стигнах до средата и нямам намерение да си губя времето с нея по-нататък. С "Крадецът на книги" е същата работа  ooooh!

# 51
Мидълсекс и мен ме измъчи, не можах да я завърша. Може да съм била в период, може друго, но не си допаднахме.
Обаче Крадецът на книги е една от любимите ми книги, изчетох я много бързо, но като цяло Зюсак ми харесва как пише и го чета леко.
Днес ми трябваха точно 5 минути и утре сутринта щях да "пия" Гръцко кафе, но "сладкарницата" затваряше. Затова на пук реших, че ще изчакам отзивите ви и тогава ще си я купя.

# 52
Мидълсекс и мен ме измъчи, не можах да я завърша. Може да съм била в период, може друго, но не си допаднахме.
Обаче Крадецът на книги е една от любимите ми книги, изчетох я много бързо, но като цяло Зюсак ми харесва как пише и го чета леко.

На противоположното мнение съм  Simple Smile.
Стилът на Зюсак намирам за ужасен. Крадецът на книги изобщо не ми хареса. Скучна, сива, депресираща книга. Все пак ще пробвам и Аз съм пратеникът.

# 53
Прочетох "С дъх на чаени листа". Книгата остави едно приятно чуство в мен, допадна ми! Разказ за една жена, която по много приятен начин се оттърси от демоните си, успя да продължи напред, да намери приятели и да се чуства добре...Много позитивна книжка!

Започвам:

# 54
Хахахахах е тя и Втората световна война не е била особено цветна според мен. Може и в моят телевизор да е проблема, защото всичко за ВСВ като цяло ми е много интересно.
Аз съм пратеникът е доста различна от нея, на мен ми хареса повече от Крадецът на книги. Отново е въпрос на вкус.

# 55
Започвам "Селцето" . Simple Smile

# 56
Здравейте момичета   bouquet По ваша препоръка започнах " Нестинарка" на Кармен Мишу. Отворих уж да видя как почва и без да се усетя съм на 20% от книгата. Така ме увлече, върна ме в детството ми, когато  четях на баба ми разказите на Йовков и Елин Пелин и на моменти тя спираше да плете и ме гледаше в устата какво следва. Дано до края книгата да е толкова увлекателна. Скоро не съм попадала на автор, който така му се лее словото и е удоволствие да го четеш. Ще потърся и другите и книги.

# 57
  • София
И аз да се запиша в новата тема (Сиси, благодаря за нея  bouquet ) с "Невидимият мост".
Windy, много добре те разбирам, аз още си спомням ярко картини от "Сто години самота". "Щастието е чаша чай с теб" е моята препоръка Grinning за след Маркес, или "Мъжът от съседния гроб". Първата с романтично-нежен хумор и хубав сюжет, втората малко по-пиперливичка и романтична по някакъв остроумен начин...
Да се присъединя към мнението за "Приказка без край" с всички възможни суперлативи  Grinning Тя,  "Землемория" и "Властелинът на пръстените" много красиво описват извечни духовни истини... така, както един роман с реалистичен сюжет не би могъл да го направи.

# 58
  • Пловдив
Продължавам борбата с

останаха ми още 130 странички

# 59
tochica11, благодаря за мнението; вчера влязох в Хеликон да им видя промоциите и си излязох с "Прилежните жени работят, умните - успяват" (въпреки че не си падам по такъв тип литература, стана ми любопитна вътре докато я разглеждах), та сега съм на нея (и успоредно с "50 разкази на велики разказвачи"). Ще видим дали си струва 15-те лв. (много ми се виждат и сега, да не говорим, че по другите книжарници си е толкова, а не коричната цена, която е...30!!!), мисля засега, че има любопитни моменти.

Общи условия

Активация на акаунт