В момента чета... 36

• 48 494
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Към края съм на "Любовникът на девицата". Не ми хареса толкова, колкото "Шутът на кралицата".
При шутът имаше повече динамика и събитията през цялото време вървяха напред, тук има едно въртене в кръг, тъпчене на едно място. А внасянето на напълно измислен герой в предната, държеше в напрежение до последно, защото съдбата му беше изцяло в ръцете на Филипката  Laughing

Скрит текст:
Ужасно ме дразни Робърт Дъдли, в шутът ми беше донякъде симпатичен, но тук е ужасно нагло същество, за никаква любов не мисля, че става дума. Елизабет към него - да, но в другата посока си е само амбиция за издигане. Ан Болейн в мъжки вариант.

# 61
Сиси, благодаря за темата и анкетата!   bouquet

Дано оживлението от първите страници се запази и занапред. Много ми харесва да чета мнения за книги в тази тема, а не само да гледам кориците им. Тях ги гледам в книжарниците.

По повод Маркъс Зюсак аз не харесах "Крадецът на книги", а по принцип темите за ВСВ са ми интересни. Нещо ми липсваше. Но за сметка на това много харесах "Аз съм пратеникът". Топла, човешка и с дозирана магичност. Бих прочела и трилогията му за аутсайдера.

Последно прочетох "Да чуеш ритъма на сърцето" на Ян-Филип Зендкер. Не ме впечатли, но не ме и разочарова. Харесаха ми разсъжденията за живота и смъртта, които са толкова далечни от нашите (западни) разбирания. Едва ли бих могла да ги приложа в живота си, но ми е добре да знам, че има и друга гледна точка. Определено любовната история не ме впечатли. И аз лично бих променила заглавието на "Да чуеш песента на сърцето". Навсякъде в книгата се говореше за песента на сърцето й.  Simple Smile

Сега продължавам с "Гласовете на сърцето" от същия автор. Приемам книгата като един вид пътуване към друга култура, други разбирания и възприемания за света и самите нас. Леко се абстрахирам от героинята Джулия и нейните тревоги, които я отвеждат на това пътуване.

Мария, относно "Размишления в катраненото буре" май наистина трябва да уцелиш правилното състояние. (то с всяка книга е така, де). Аз съм казвала многократно, но пак ще се повтора, че за мен тази книга беше като откровение. Даде ми нещо, което дотогава ми беше липсвало, а дори не знаех, че ми липсва. Даде ми отговори на неизречените ми въпроси. Много ми е ценна. Виж, другата книга от автора, "След багера" не успя да ме развълнува.

# 62
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте, търся няколко ел.книги:

Матю Райли-Великата китайска зоологическа градина
Джон Алин-Историята на 47-те ронини(книга по истинските събития)
Джоан Виндж-47 ронин(книга по филма)
Жан-Кристоф Гранже-Империята на вълците(има филм с Жан Рено)
Греъм Браун-Черното слънце
Нелсън Демил-Пантерата

Ако някой ги има нека ми ги прати на vasil_kondev@abv.bg.Мерси.

# 63
Има тема за търсене на електронни книги. Тази е за това, което четете.

# 64
Аз се отказах от скучното фентъзи  и взех "Трима на бумел". Голям смях    Laughing

# 65
  • Пловдив
Новата тема е страхотна    bouquet Гласувах с десетина опции в анкетата  Laughing Като цяло всичко, което споделяте, ми харесва... с изключение на личните нападки и груповите атаки  Peace

Не знам как се случи, но в момента имам да си дочитам няколко книги  ooooh!  и на всичкото отгоре все интересни - "Калуня-каля", "Щиглецът", "Лисицата" и "Омбре"... противно на мненията в съседната тема за избор на книга за 2014г., където намира почва твърдението, че хората четат класика, защото няма хубави съвременни заглавия, аз имам усещането, че напоследък се издават все по-добри книги - и като стил, и като сюжет, и като оформление  Flutter И дори да не съм ги дочела /гореспоменатите/, бих ви ги препоръчала с чиста съвест  Peace

# 66
  • Sliven, Bulgaria
Има тема за търсене на електронни книги. Тази е за това, което четете.

Знам и съм писал и там,но и тук може да има хора,които да ми помогнат.З да спазя протокола ще кажа че в момента чета Трупът на Гедеон на Престън и Чайлд.

# 67
Pam_uk ще ти харесат и Трънски разкази на Петър Делчев. И те звучат като стара българска класика.

# 68
Приключих с "Немезида", снощи четох до 3 през нощта и днес съм малко  Crazy..  Mr. Green Пъзел с много частици е тази книга, когато всичко си дойде по местата, ефектът беше "уаау".
Много мой автор е този Несбьо, харесвам стила му... а Хуле ми е любимец.  Heart Eyes
Ще си дам няколко книги почивка и ще изгълтам и "Пентаграма"

Поръчах си "Истината за случая "Хари Куебърт" - Жоел Дикер, утре ще я взема и ще я започна.
До тогава мисля да прочета "Пътят" на Кормак Маккарти. Simple Smile

# 69
  • Belgium
След дъвкане на няколко последователни безинтересни книги сега започвам "И след това" на Мюсо.

Поне с него знам, че няма как да сбъркам  Laughing

# 70
На мен "И след това" много ми допадна. Лу, ще ми бъде интересно после да споделиш впечатлението си.

Започнах на Агата Кристи "Тайната на имението".

# 71
Благодаря за темата, гласувах и аз с няколко опции в анкетата.
Прочетох "Мистър Мерцедес"-страхотен трилър, всява ужас без много подробни описания  Sunglasses
Прочетох и "Братът Грим"-също ми хареса, държи в напрежение до края. Сега май след последните коментари ще започна "Немезида".

# 72
marisha7, така е - книги като Сто години самота те хващат за гърлото и те белязват доживот. За мен такива книги са още Любов по време на холера, Старецът и морето и Източен вятър, западен вятър на Пърл Бък. Списъкът не е изчерпателен.  Wink

Благодаря ти за препоръчаните книги - ще влязатв списъка ми!  bouquet

Аз, след един ден преболедуване на Сто години самота, започнах Човек на име Уве, по препоръка на любезна съфорумка и след прочетени множество ласкави отзиви. След като изрових де що познати сайтове и групи във ФБ за електронни книги знам и не успях да я открия, накрая си я купих! За щастие, се оказа, че сайтът, от който я поръчах, продава на корична цена, прави безплатна доставка и на всичкото отгоре, доставя супер бързо - поръчах книжката вчера следобед и днес вече е при мен. Много съм доволна!

Сега за книгата - прочела съм едва 50-ина страници, но ме грабна. Стилът ми харесва, като изключим сегашното време и няколко сравнения, които ми се видяха не на място. Уве ми е симпатичен - по някои неща силно ми напомня на собствения ми съпруг. Първата асоциация, която направих, след като се "запознах" с него (с Уве, не с мъжа ми), беше с героя на Джак Никълсън от "As Good As It Gets". После видях, че не съм единствената - пише го даже на задната корица. Laughing
Книжката е от онези, при които нямаш търпение да разбереш какво се случва с героите по-нататък. Лека и приятна, като глътка свеж въздух. Толкова мога да кажа засега, повече като завърша четенето. Peace

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 22:50 от Windy

# 73
Windy, може ли да споделиш от кой сайт поръча книгата?

# 74
Windy, може ли да споделиш от кой сайт поръча книгата?

Мога, разбира се, само се опасявам да не ме санкционират за реклама. Опитах се да ти го пратя на ЛС, обаче ме връща пак в темата. Не знам защо така...

И за да не спамя темата, ще напиша мнението си за четирилогията на Сергей Лукяненко - Нощен патрул, Дневен патрул, Сумрачен патрул и Последен патрул. Накратко, това е най-приятното фентъзи, което съм чела. Някак ми се стори не толкова тийнейджърско като повечето в жанра. Нещо като криминална поредица, само че със замесени магьосници, вампири и прочее фантастична паплач. Руският произход на автора прави навиците и порядките на героите му по-близки и разбираеми за мен и през цялото време, докато четях, не ме напусна усещането, че знам точно за какво говори, когато ги описва. Фантастичните моменти в книгата са много детайлно и логично представени. След като си прочел четирилогията, ти се струва съвсем лесно да повярваш и в магии, и в проклятия, и във всякакви свръхестествени неща. Наред с тях, в книгите има много разсъждения по разни общочовешки теми като добро и зло, любов, дълг, които са напълно валидни и за нашия си, немагически и напълно обикновен свят. Хареса ми, че никой от героите не е само положителен или само отрицателен, а са си съвсем пълнокръвни, живи, изпълнени с противоречия и странности. Отнесох се в разсъждения... Като финал, препоръчвам книгите на всеки, който харесва фентъзи. Струват си! Peace

Общи условия

Активация на акаунт