В момента чета... 36

• 48 554
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Ямбол
"Патрулите" и на мен много ми харесаха  Peace
Подхванах един сборник с разкази на Дончо Цончев
Скрит текст:

# 76
Мисля да започна Гръцко кафе днес. А иначе приключих Мистериите на Дхарма: Първото правило на Тензинг. Бързо се чете и е интересна кримка с будистки монах  Peace Напоследък нямах време и почти не бях чела. Дано да ми дойде настроението  Blush

# 77
  • София
Привет и от мен и благодаря за новата тема.

Вчера приключих с "Калуня-каля". Дали заради прекомерните очаквания или просто моментът не ми беше подходящ за нея, но останах с противоречиви чувства.

Скрит текст:
На моменти откровено ме дразнеше главният герой както и появата на Малката. Женските образи ми бяха изключително постни и недоразвити, диалозите с тях съставени от изречения с по три думи. Искаше ми се да разбера повече за Гюла и Констанда извън ролята им на обргижващ и подчинен елемент

Започвам "Пътят". Правя асоциации със "Сблъсък" на Кинг, но съм съвсем в началото и се надявам да се оттърва от тях с напредването на историята.

# 78
Току що завърших "Малки богове" на Тери Пратчет и съм така  newsm20. От доста отдавна съм фен на Пратчет, но не бях чела тази книга, защото не е свързана с любими мои герои. Според мен това е най-сериозната му книга, може би заради темата. Не, че е изневерил на стила си - нищо подобно - пак съм се хилила на доста места, но повдига важни въпроси за размисъл.

# 79
  • Belgium
Велика е "Малки богове"  Heart Eyes

Някои от най-любимите ми цитати на Пратчет са от там:

"Човек може да влезе в ада, яхнал собствения си език."

"Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака."

"Как смееш да поставяш своя Бог в условия на пазарна икономика?!"  Joy

# 80
Благодаря за новата тема!

Записвам се тук 100ина стр. преди финала на "Крадци на лебеди". Много ми е уютна и ще ми липсва, когато свърши.

# 81
Записвам се тук 100ина стр. преди финала на "Крадци на лебеди". Много ми е уютна и ще ми липсва, когато свърши.

"Крадци на лебеди" е и в моя списък, ще видим кога ще дойде времето и за нея.  

Аз след малко започвам "Истината за случая "Хари Куебърт", с големи очаквания съм, дано се оправдаят. Simple Smile

# 82
  • Belgium

Аз след малко започвам "Истината за случая "Хари Куебърт", с големи очаквания съм, дано се оправдаят. Simple Smile

Сподели после дали ти е харесала. Аз тук съм образувала малък фен клуб на тази книга  Grinning

# 83

Сподели после дали ти е харесала. Аз тук съм образувала малък фен клуб на тази книга  Grinning

С удоволствие. Simple Smile
Точно твоето мнение и това на Bubbly, ако не се лъжа, ме накараха да я искам толкова много тази книга.  Heart Eyes

# 84
  • на североизток от Рая
Прочетох и

Не препоръчвам нито едната книга. Първата ми дойде свръх чужда, не ме привлече нищо в нея. И откривах разни грешки, каквито адски ме дразнят. Има ли дума повръщня, примерно?
Втората книга беше просто едно четиво, нищо повече. Опити за оригиналничене открих, не му се получава на автора. Някаква семейна история с вмъкнати поуки.

Започнах и преполових
Ще се въздържа от мнение все още. Обаче долу горе имам  представа как ще се изкажа накрая.  Laughing Корицата ми е много грозна, но напълно отговаря на образа на петото дете. Сега точно с него се запознавам. Като циганска работа е историята.

# 85
  • Пловдив
Започвам тази:

# 86
Веднага си слагам в To read списъка Малки богове. Много го харесвам ТП.

# 87
Вили, абсолютно подкрепям Лу, чакам с нетърпение мнението ти за "Хари Куебърт". Радвам се, че мнението ми за книга е подтикнало някой да я прочете. Особено, когато става дума за тооолкова добра творба   Heart Eyes

Аз прочетох "Просяк, крадец", година и нещо след прочита на първата част от поредицата. Бях позабравила някои неща, но бързо влязох в крачка.
Ето и мнението ми: https://www.goodreads.com/review/show/1186485200
http://plantabook.in/%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82-%D0%B1%D0%B5 … 1%80%D0%B0%D0%BB/

Абсолютно препоръчвам поредицата на всеки, който не я е чел! Задължителна книга  Heart Eyes

Аз май ще продължа с "Кристин" на Кинг, да видим дали ще ми хареса толкова, че да искам да си купя новото издание(прекрасна корица има  Heart Eyes), с новия превод ...  Peace

Последна редакция: нд, 01 фев 2015, 02:48 от Bubbly . . .

# 88
  • Пловдив
Чета "Лисицата" на Галин Никифоров и се захласвам по всяко второ изречение... Като инкрустатор е тоя човек - пише, пише и хоп - диамантче  Heart Eyes Чета я на глътки, искам всичко да запомня  Peace

След това мисля да си взема "Павилион за жени" на Пърл Бък - видях, че има ново издание  Flutter
Но може би първо ще си дочета "Щиглецът", че много ми харесва, да не си накъсвам твърде много впечатленията  Peace

# 89
  • Belgium
unchita, пиши и ти за "Щиглецът" като я приключиш  Hug

"Павилион за жени" също много ми хареса. Имам я в старото издание на "Труд".

Общи условия

Активация на акаунт