В момента чета... 36

• 48 966
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
При мен може би дойде от очакванията, но "Щастливите хора четат и пият кафе" определено не беше моята книга. Много исках да я прочета, прочетох я и общо взето, ако ме попитат за нея в устата ми ще се формира едно "Мйех..." с вдигане на рамене и леко причиняваща бръчки физиономия. Едно такова неформирано и недостатъчно, защото се насилих да я харесам, но както често се получава с този специален вид мазохизъм не се получи.

# 466
Прочетох «Празникът на козела» на Марио Варгас Льоса. Великолепна книга. Пълнокръвни герои, добре изградени, усещаш и разбираш терзанията им, страховете им, разочарованията им. За съжаление няма радости, които да споделиш с тях. Цяла нация е подчинена на живота и прищевките на един човек. Мащабен роман, описващ по неповторим начин диктаторският режим на Трухильо и неговият край. Един от най-добрите романи на Льоса, които съм прочела досега.

След това Фирмин на Сам Савидж. Тази книга не ме остави равнодушна от първия до последния ред. Признавам си, че не ме грабна от началото си, но пък предизвика в мен вълна от какви ли не емоции. От отвращение, раздразнение, през равнодушие, та до въодушевление.

Сега съм на «Преоткриване на крилете» на Сю Монк Кид. Преполових я, но досега не ме е впечатлила с нищо. Не съм чела «Тайният живот на пчелите» и не мога да сравнявам, но тази за момента не ми носи емоцията на американския юг, която открих в «Слугинята», например. Ще пиша пак, като я завърша, може пък да ме изненада приятно.

Мери
, и мен любовните похождения в «Тайният живот на Вайълет Грант» не ме отблъснаха. Възприех книгата от гледната точка на героинята и нейната борба за това да бъде свободна и независима жена.

# 467
  • Варна
След като още в неделя дочетох и "Годината на дивия заек", вече съм отдала цялото си внимание на "Вечерята". Впечатленията ми след първата 1/4 са, че и в този роман авторът е все така втренчен в детайла и изгражда едно специфично, богато и описателно повествование, което на мен страшно ми харесва.

Моите мисли след "Празникът на козела" бяха сходни.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 23:46 от Тайга

# 468
Тайга, много ми хареса ревюто ти.  Hug Бих прочела и други твои за книги на Льоса. От него ми предстои за прочит "Разговор в катедралата" съвсем скоро.

# 469
  • София
Наистина страхотно ревю, Тайга  Heart Eyes Такива обичам да чета. И аз съм на Льоса-вълна в момента, макар и с не толкова драматична книга  Simple Smile

# 470
  • Варна
Благодаря!
Аз пък вчера получих "Градът и кучетата", но да видим кога ще стигна до нея. Доста книги ми се натрупаха отново.
Ще се постарая през тази година да събера всичките му романи, издадени на български.

Елинка, мисля, че съм писала ревюта на още две негови книги. Момент да ги издиря.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 23:47 от Тайга

# 471
Тайга, ако не си чела, силно препоръчвам "Лудориите на лошото момиче". Тя ми е най-любима засега. Миналата година я преиздадоха и вече се намира свободно, че иначе положението беше като с "Празникът на козела". Много ме е яд, като не можеш да намериш някоя хубава книга.

# 472
  • Варна
Още не съм, все не стигам до нея.
Благодаря за препоръката, ще прередя други книги в списъка, за да я изместя напред Simple Smile

# 473
  • Ямбол
Наистина хубаво ревю, Тайга! Надявам се и за "Вечерята" на Кох ще напишеш ревю, би ми било много интересно да го прочета  Hug .

# 474
  • Варна
За "Вила с басейн писах", да видим дали тази ще ме вдъхнови Rolling Eyes

# 475
Здравейте, момичета.
В момента чета "Пепеляшките" от Кристина Улсон

Имам още малко до финал, но за сега не съм разочарована. С всяка страница става все по-задълбочаваща и все по-интересна. Моля да ме извините, но няма да дам мое изказване по нея, а ще ви представя резюмето й. Не за друго, ами ... не ме бива в преразказването Blush
Надявам се, ще ми простите Peace
Та ето го и резюмето
Скрит текст:
В разгара на лятото в Швеция вали като из ведро. Непредвидена ситуация принуждава препълнения бърз влак от Гьотеборг за Стокхолм да спре на Централна гара в столицата. Млада жена слиза на перона, за да телефонира на спокойствие, и се отделя от дъщеричката си, когато внезапно влакът потегля. Кондукторът сигнализира за изоставеното дете, но когато се връща да се погрижи за него, от момиченцето няма и следа.
В друга част на Швеция друга млада жена с променена самоличност живее в страх, че мъжът, когото някога е смятала за свой принц и благодетел, ще я открие и убие, затова подготвя бягството си. По-добре от всеки друг тя знае къде се намира отвлечената Лилиан и предусеща какво ще се случи с нея.
Случаят е поверен на екипа на легендарния комисар Алекс Рехт. Когато скоро е отвлечено и второ дете, той и помощниците му - енергичният инспектор Педер Рюд и цивилният следовател Фредрика Бергман, осъзнават, че кошмарът едва сега започва.

Дали полицията ще открие убиеца, дали ще последват и други отвличания и убийства на невинни малки създания? Въпросите се сипят един след друг и карат разследващите да работят денонощно.
Peace

Захванала съм и "Обича ме, не ме обича" от Дамян Дамянов

Страхотна, лека, любовна стихосбирка. Чета си по няколко стихчета вечер преди лягане. Действат ми наистина отпускащо и релаксиращо.
Препоръча ми я съфорумка, нарече я "моето бижу" и смело мога да кажа, че се превърна и в моето "ново бижу"

Покрай сина ми ми остава малко време за четене, но нямам търпение да захвана и "Довършителката" от Дейвид Балдачи. Има обещаващо резюме, но... да видим.
Скрит текст:
Ето я и нея

# 476
  • София
Здравей, m@mmakЪти  Hug
Да, "Пепеляшките" е много добър скандинавски трилър!  Simple Smile
Само да поясня, за да не останеш с погрешни впечатления - в темата изобщо не се толерира преразказа, камо ли пък да кажеш кой е убиецът.

# 477
  • София
"Пепеляшките" ме чакат у нас, довечера съм си планирала първа среща с тях  Grinning.
Иначе вчера приключих "Колекционерът на татуировки" на Дивър. Някои от неговите романи са доста динамични и ми харесват повече, други по-малко. Този беше от готините. Хич не е нещо особено като литературна стойност  Mr. Green, но тези дни ми трябва нещо бързооборотно за четене.

# 478
Момичета, какво е мнението ви за романите на Дейвид Балдачи? Допадат ли ви? Трилъри ли са?

Не съм чела нищо от автора, и ми се иска да започна с някоя книга.

# 479
  • София
Цвети, трилъри са, да. Не са лоши, биват за разтуха. Скоро даже гледах филм по един от романите му, с Джийн Хекман, обаче не мога да се сетя за заглавие  newsm78. Пробвай го, мисля, че би ти допаднал.

Общи условия

Активация на акаунт