В момента чета... 36

• 48 983
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Прочетох "Аленото цвете и Бялото"- хареса ми много, сякаш се пренасях  в тези времена четейки книгата.
Изчетох и "Намисли си число" от Джон Вердън- изчетох я бързо, хареса ми, но не е нещо което да ме накара да се замисля и да остави трайни спомени.
"Ключът на Сара"- определено ме разтърси и разплака.
След нея се разтоварих с "Карибски романс " на Нора Робъртс.
Бях започнала "Сто години самота" но нещо не ме грабна.  Оставих я и ще  дам  втори шанс на Габриел Гарсия Маркес- от днес зачетох "Любов по време на холера".

# 451
Започнах "Тайният живот на Вайълет Грант", ама като взеха, че се почнаха... ми се отчете. Някой чел ли я е? Ще продължава ли така или да я оставям?  Tired

# 452
  • Пловдив
Мери, на мен много ми хареса тази книжка...

# 453
Деси, в момента съм на около 100 страница. Ще стане ли по-интересно, освен
Скрит текст:
да се таковат върху бюрото, в общежитието и където намерят другаде?  Laughing Не искам да чета само за пране Grinning Стигат ми рекламите на книгатакоятоненазоваваме, не ми се четат подобия.

# 454
  • Пловдив
Ох, не помня дали до края се пере  Embarassed но мисля, че май да...когато съм я чела съм останала с този вкус след нея...леко и приятно четиво. Приказка, която те кара да я глътнеш на един дъх. Откъсвате от света около теб и те пренася при жени, с които си заслужава да се срещнеш...любов, непокорство към нормите около теб и очакванията на другите...много фино четиво.

Май-май просто съм се абстрахирала от прането  newsm78

# 455
Ох, ще се опитам и аз да се абстрахирам някак си, ако не мога... ще ми е първата книга, която съм зарязала май Grinning Или може би не.

# 456
Зарязах "Елегантността на таралежа".Не е моята книга.

# 457
Мерси за отзива за книгата на Шафак! Simple Smile  bouquet
Някой може ли да ми даде отзиви за ''50 нюанса сиво''?
От една приятелка разбрах,че не й е харесала,но мисля за в бъдеще да й дам шанс. Thinking
Обаче като видя трейлъра на филма...Май ми се отщява.   Sick

# 458
  • София
Мерси за отзива за книгата на Шафак! Simple Smile  bouquet
Някой може ли да ми даде отзиви за ''50 нюанса сиво''?
От една приятелка разбрах,че не й е харесала,но мисля за в бъдеще да й дам шанс. Thinking
Обаче като видя трейлъра на филма...Май ми се отщява.   Sick

Нюансите са такъв гигант, че им е отделена специална тема  Grinning

# 459
  • Belgium
За "Нюансите" е фраш с отзиви из нета. Има една камара ревюта на различни блогъри и медии.

На мен обаче са ми толкова противни, че няма да пиша мнение, ще стане тежък хейт  Laughing

# 460
На мен обаче са ми толкова противни, че няма да пиша мнение, ще стане тежък хейт  Laughing
+1. Долнопробно драскачество, а не литература.
Прочетох "Физика на тъгата" на Г. Господинов. Започна великолепно, четях, и се наслаждавах, предвкусвайки петте звезди, които ще й дам в гуудрийдс. Да, но към средата нещо се случи, загуби се инерцията, или аз се загубих в лабиринта  Laughing Бих оприличила книгата на калейдоскоп - съставена ор многоцветни стъкълца-истории, всяка сама по себе си красива, но съвкупният образ се размива.

# 461
  • Ямбол
Аз зарязах "Август". Просто не е за мен, нито стила, нито всичките тези имена. Не можах да свикна и я оставих. Добре че четох "Стоунър" преди нея.

Сега започвам Предателство:
С тази мисля, че ще си оправя вкуса подобаващо.

# 462
  • на североизток от Рая
Да не ви разочаровам, но  "Щастливите хора четат и пият кафе" е доста по-посредствена от заглавието си  Laughing

Нези, Нел, заглавието й е подвеждащо, направо подвеждащо. Имам я, ако някой я иска  Hug

И на двете ви имам пълно доверие за коментарите на книги. Затова се отказвам да чета книгата, ще чета нещо, което си струва.

Нези, на теб благодаря за предложението! Както винаги си отзивчива.  Hug

# 463
Прочетох "Щастливите хора четат и пият кафе" за няколко часа.Книгата ме увлече, без да има претенции за кой знае каква дълбочина и за кой знае каква сюжетна линия. Може и да съм имала нужда от непретенциозно ,но същевременно емоционално четиво и  прекарах приятно следобеда в компанията на тази книга.
Освен това  нямах никакви очаквания.  Peace

# 464
"Блус в лятна нощ" - Пат Конрой. След като я прочетох, дни наред не спрях да мисля и да говоря на близките си за тази книга. Много дълбоко ме докосна. Направих груба грешка, като след нея започнах "Трънски разкази. Балканска сюита" - Петър Делчев. От личен опит знам, че не е добре две силни книги да се четат една след друга. Четях за Балкана, а мислено бях все още в американския Юг. Някой ден със сигурност ще я прочета отново, защото сега не можах да я оценя така, както тази книга заслужава.
"Изгорени мостове" - Вал Макдърмид. Приличен трилър, нищо особено. Най-много ме "впечатли" безобразното количество пунктуационни грешки. Издателство "Еднорог" определено влиза в черния ми списък.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 20:42 от System Error

Общи условия

Активация на акаунт