В момента чета... 36

• 49 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • на североизток от Рая
Моите последно прочетени книги

Не бих казала, че сполучих с прочита им.  ooooh!

# 436
  • София
Прочетох "Последното писмо от любимия" на Джоджо Мойс и много ми хареса как е написана. Приятна разтоварваща книга. Дадох й 4 звезди в ГР, защото авторката ми е любима.  Heart Eyes

Прочетох и "Забравените от небето" на Екатерина Томова. Много мъдра книга. Силно ме впечатли - 5/5 в ГР. Peace

Почти завършвам 12-те странстващи разказа на Маркес. Харесват ми много!

Започнах "Спасителят" на Ю Несбьо (на английски, още я няма на български, от поредицата за Хари Хуле е). Харесва ми, типично в негов стил е!

Чета и "Нови божества" на Пърл Бък. Първа среща с автора. Любопитна съм.  Grinning

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 11:47 от .♥.Петя.♥.

# 437
  • София
Чета и "Нови божества" на Пърл Бък. Първа среща с автора. Любопитна съм.  Grinning

С авторката, Пърл Бък е жена  Simple Smile

# 438
  • София, България
Прочетох онлайн "Закуска в "Тифани"" на Труман Капоти. Интересна е, ако се погледне от философската страна на нещата. Дали наистина можем да оставим миналото си и хората в него и да живеем в настоящето. Това за мен беше основната цел на книгата. Читателят да се запита точно това.
Сега започвам "Библиотеката на мъртвите" по препоръка на съфорумки. Нея ще я чета онлайн, а паралелно в книжен вариант продължавам да си чета "Отива една жена при лекаря" - с нея съм стигнала до малко повече от средата и ми допада.

# 439
  • София
Чета и "Нови божества" на Пърл Бък. Първа среща с автора. Любопитна съм.  Grinning

С авторката, Пърл Бък е жена  Simple Smile

Embarassed М-м-мерси!   bouquet  С авторката ще се запознавам значи.  Wink

# 440
  • София

Започнах "Спасителят" на Ю Несбьо (на английски, още я няма на български, от поредицата за Хари Хуле е). Харесва ми, типично в негов стил е!

Има я издадена. http://www.helikon.bg/books/47/-%D0%A1%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D … D1%8F_171600.html
На мен ми беше първа среща с автора и честно казано малко съм разколебана дали ще прочета друго от него. Дочетох книгата, но не съм впечатлена.

# 441
Аз пък мисля да започна "Щастливите хора четат и пият кафе".  Wink

# 442
  • на североизток от Рая
Аз пък мисля да започна "Щастливите хора четат и пият кафе".  Wink

Нези, чакам отзив след прочита.  Simple Smile С теб имаме еднакви усещания за книгите. А това заглавие така ми пасва. И дъщеря ми мислела за Коледа да ми купи тази книга, но не е била налична в Хеликон, а нямало време за поръчка и доставка. Затова получих друга. Но сега имам желание да прочета книгата, най-малкото заради нея.  Simple Smile

# 443
Непременно,Нели. Дори ,ако искаш ще ти я пратя след това за прочит.  Hug

# 444
  • Belgium
Да не ви разочаровам, но  "Щастливите хора четат и пият кафе" е доста по-посредствена от заглавието си  Laughing

# 445
Да не ви разочаровам, но  "Щастливите хора четат и пият кафе" е доста по-посредствена от заглавието си  Laughing
Peace
Направо си е разочароваща. Аз очаквах 100 пъти повече Grinning

# 446
Гласувах.
Записвам се с "Какво обичах" на Сири Хуствед.

Преполовила съм я и я намирам за много интересна социална книга, която разглежда различни въпроси, свързани с приятелството, любовта, възпитанието на деца, изкуството, неврозите...Особено интересни описания открих на модернистични творби, които допълнително ми въздействат много силно.

# 447
  • Кърджали
Днес посетих библиотеката в града. Откак се преместихме да живеем тук, се каня да се запиша и все не стигах до там Simple Smile
Общо взето, леко останах разочарована. Нямаше много сравнително нови книги.
Взех си няколко. Сега започвам да чета "Забравените от небето" на Екатерина Томова. То заради нея основно излезнах от вкъщи.
Прочетох няколко страници. Засега съм просто очарована. Сякаш се върнах преди години, на село при баба... Родопският диалект...Понякога съжалявам, че така и не го научих като хората този диалект.  Усещам, че тази книга ще ми влезне под кожата Simple Smile

# 448
  • София
Нези, Нел, заглавието й е подвеждащо, направо подвеждащо. Имам я, ако някой я иска  Hug

# 449
  • Пловдив
Наистина заглавието е подвеждащо от резюмето и заглавието очаквах много повече...уви  Tired макар, че съм на принципа всеки да чете, каквото си набележи, защото лично аз има книги, които хич не харесвам, но на околните са допаднали и така...

Общи условия

Активация на акаунт