Нашите кухни-57

• 74 593
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Magikos,кухнята ми ще е самостоятелно помещение,но тръбата на аспиратора ще прави чупки докато влезе в комина на сегашната ми кухня ........

Въздуховода на абсорбатора изобщо не е желателно да прави чупки или да се стеснява по няколко  причини.  Колкото повече чупки има , толкова повече пада мощността.Повишава се налягането и
  и става по шумен, съответно пада КПД-то  . Ако има възможност най - добре е тръбата  да е PVC  с диаметъра на абсорбатора , а не гофрираните тръби които продават за целта. Но понякога се налагат компромиси за съжаление.
 Успех

# 181
kamigo,тръбата ще е PVC от правоъгълните които съответстват на Ф150,но за чупките няма начин да ги избегнем-затова и ще вземем абсорбатор двойно по-мощен отколкото е нежен за съответната кубатура.

Уж бяхме се спрели на модели фурна и съдомиялна а сега нещо се замисляме струва ли си да са скъпи уредите.За фурните с пиролиза ми казаха в технополис че преди тази функция трябва да извадя дори водачите... newsm78 така ли е наистина

# 182
Мираж, първата мозайка ми е страхотна Heart Eyes И ако е наистина тюркоаз, както изглежда на снимката, ме печелиш тотално  Grinning А другите плочки какви ще са, реши ли? Защото и с тях трябва да си пасва, ако е по средата  Wink
За фурната в ъгъл - ако имаш други варианти, не избирай този. Ако нямаш - няма да е чак толкова зле, но все пак ще ти се отваря вратата директно до шкафовете на другия ъгъл  newsm78

Рози, като гледам как уж искате да я "скриете" тази кухня, с този параван и хладилника, тупнат там, ще се получи точно обратното и ще се набива много на очи. Направече я по-семпла като форма и материали, за да се губи визуално, ако това е, което целите   bouquet

.За фурните с пиролиза ми казаха в технополис че преди тази функция трябва да извадя дори водачите... newsm78 така ли е наистина

До колкото знам, при пиролиза развива 800+ градуса, така, че това не е лишено от логика, едва ли ще издържат на температурата вътре  Rolling Eyes Мен малко ме е страх от подобни температури у дома, макар и да се заключва вратата по време на процеса, затова си взех с катализа.

# 183
Рози, и аз съм на мнение, че бар плот е кофти решение - много затваря във вашия случай. Не ми допада особено и хладилника там, където е. Мисля си че Г-образна кухничка ще стои най-добре. Хладилникът, например, може да е в най-лявата част, в посока холчето.
Имай предвид, че островът също изглежда добре и е функционален (тоест не ти се пречка и налага да го заобикаляш редовно), ако има достатъчно място.
Ако сложиш хладилника най-вляво и кухнята ти е на "Г", колко е дължината на едната и другата страна?

Ако държиш някакво визуално отделяне кухня/ хол, може да е нещо такова.

Може такава стеничка да имаш и кухнята да стане на "П": http://4.bp.blogspot.com/-j0jN_XYjzCo/Ut38YtiRo_I/AAAAAAAAN4U/g9 … 2014-Ideas-11.jpg

Или такова: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/0b/49/9e/0b499e47eae13 … 2604871c7b3ce.jpg

Просто някак варианта за стъклен параван ми е неудачен за кухня, не знам...

Мираж, и на мен първата ми харесва повече. Другата ми е много лъскава, ама и аз не си падам по лъскаво принципно.

# 184
  • Под Сините камъни
Добро утро  Hug Ние вече чакаме оферти за кухнята от няколко места,че да видим.Мойто мъж снощи ме разби тотално.В началото исках тъмна кухня,ама той не.Малко било мястото тъмно и потискащо щяло да стане и ме нави на по светли цветове.И снощи нова 20 простеело му дай да я направим тъмна  ooooh! А вече поръчахме мивката  Naughty
Извинете и за глупавият въпрос,но какви са тия функции на фурните пиролиза и катализа  newsm78

# 185
  • Сф
Пиролиза и катализа са 2 функции за почивстване на фурните. На мен в Техномаркет ми казаха, че при пиролиза се вдига то 500 градуса температурата, при което мръситоята се изпарява от високата Т.
При катализата става някаква химическа реакция, мазнините не знам си какво стават и после се забърсват с кърпа. Фурните с пиролиза почват от 800лв нагоре .

Раличка, Колева- да, тюркоаз е. Не ме притеснява, че на живо много ще прилича на басейн. Иначе, си мисля дали останалия гръб да не е обикновена плоскост, каквата ще е и плота, да не го правя на тухли както беше на визуализацията.

# 186
  • Под Сините камъни
Мираж  Hug

# 187
какво мислите за такъв плот? Някой знае ли как се прави и дали е скъпо? Практичен ли е?

# 188
  • Под Сините камъни
Аз съм се спряла ето на тоя модел фурна и май е с катализа  newsm78 http://www.tehnomix.bg/gorenje-bo-7422-ab

# 189
Ето начините за почистване на фурни, описано подробно:

Почистване на фурната
Традиционно почистване

Ръчно почистване с препарати.

Температурно почистване

Замърсяванията на вътрешната повърхност на фурната изгарят до състояние на пепел и могат да бъдат лесно отстранени, без употребата на почистващи препарати.  Температурното почистване има и своите недостатъци:

1.   Отделя се миризма при изгарянето на мазнините

2.    Цената на фурни с тази функция е доста по-висока

3.   Значителната цена на електрическата енергия, която се използва за самото почистване

Каталитично почистване

То се извършва с помощта на специално вътрешно покритие, което ускорява отделянето на мазнините от повърхността. Процесът на почистването се извършва автоматично всеки път, когато се готви. След приключване на готвенето е достатъчно само да се забърше с влажна кърпа и мазнината се отделя от повърхността. Недостатък - по-ниска степен на почистване отколкото в случая на температурното почистване, поради което е необходимо след няколко готвения да се чисти по традиционния начин. С течение на времето ефективността на подобно покритие се намалява.Нагоре

EasyClear– лесно почистване

Този вид емайл е подходящ за тези, които използват фурната периодично или рядко готвят с мазнина. Емайлът е гладък и не е необходим специален препарат за почистване, а може само с влажна гъба. Нагоре

EcoClean емайл

EcoClean е последната иновационна почистваща система, която има специален емайл, благодарение на който почистването се извършва много бързо. Този метод е по-икономичен от температурното почистване и по-ефективен от катализаторното. Повърхността е изпълнена с микроскопични сфери от въздух, които абсорбират мазнините и миризмите по време на готвене.

При температура от 270 °C, когато мазнината влезе в контакт с въздушните сфери, тя ще бъде премахната от окисляващото действие на въздуха без неприятна миризма. След това фурната ще трябва да бъде просто забърсана. Предимствата на този метод на почистване за разлика от каталитичното е, че емайлът и неговата ефективност се запазват през целия период на експлоатация. Производителят Siemens нарича тази технология ActiveClean® и се претендира, че тя е 4 пъти по-ефективна и е с 10 пъти по-малко отделяне на миризма в сравнение с каталитичния метод за почистване. Този емайл се нагрява равномерно, при което се подобрява изпичането на храната. Нагоре

Водно почистване

Изсипва се в тава за печене половин литър вода, след което се поставя във фурната и се избира функцията водно почистване. След приключване на процеса, фурната се почиства като само се забърсва, без използване на почистващи препарати.

Нашата фурна е с еко емайл и водно почистване - става дума за ретро фурна на Горение.

# 190
  • На брега
Аз имам проблем с почистването на фурната. Baumatic е. Вратичката е с двойно стъкло и се зацапва между двете стъкла. ММ трябва да я разглоби за да я почистя. Може би проблема е само "в моя телевизор"...нещо в уплътненията вероятно, но е факт, че огледалната ми вратичка никога не изглежда огледално чиста Sick.
Подкрепям Раличка и Колева за кухнята на Рози! И мисля, че не е добре да се затваря пространството на такова малко помещение с бар или остров. Защо да не се поставя хладилник в ляво? Точно така се редят кухни за десняци, ако не бъркам -отляво хладилника, мивката... върви реда на ляво към фурна в края. newsm78

П.П. blue_water този вдясно ли? Прилича ми на шкафа на свекърва ми. На нейния, двете чекмедженца отгоре, всъщност не са чекмеджета а са издърпващ се плот, който тя ползва за работен плот. Много е удобно. Този тип мебели са от спестяващите място. Провери сгъваемия механизъм колко струва, другото е евтино.
Ако говориш материала на самия плот върху острова...не знам какъв е и не мога да те ориентирам. Прилича ми на бетон!

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 15:27 от NovaTema

# 191
  • София
Рози, като гледам как уж искате да я "скриете" тази кухня, с този параван и хладилника, тупнат там, ще се получи точно обратното и ще се набива много на очи. Направече я по-семпла като форма и материали, за да се губи визуално, ако това е, което целите   bouquet

Единствената ни умисъл, за тоя параван е единствено да се поскрива, да не е като влезеш от хола - бам, манджи и печки. Ако правим такъв, като в настоящия ми апартамент (където кухнята е отделна, той по-скоро разделя стаята), той може да се свива като хармоника...

Иначе врианта за паравана, така нарисуван е малко странен, да.  По-скоро идеята ни е нещо като на тази снимка:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/0b/49/9e/0b499e47eae13 … 2604871c7b3ce.jpg

Много ме разочарова строителя, като ни каза размера на прозореца и установихме, че няма как да сложим мивката там. Това за мен беше най-удачния вариант. Чудехме се дали не може евентуално хладилника да се мушне до комина - между комина и прозореца, така няма да пречи и ще има предостатъчно място за мивката и печката.
Ако не - точно както сте предложили, реда за десняци - да е до паравана, в най-лявата част, както е написала d_koleva. И така ще направим Г-образна кухня, евентуално с едно малко островче по средата. Ако е на Г, така дължината на стената може да е към 2.5м съвсем спокойно. Там при процореца използваемото място е около 3м.

Благодаря ви! Ще мислим още и пак ще се включвам за съвети.

Последна редакция: чт, 05 фев 2015, 10:28 от Po3u

# 192
  • Раковски
фурните на евролукс се с много лесно сваляеми стъкла, за 5 минути без инструменти.

# 193
  • На брега
фурните на евролукс се с много лесно сваляеми стъкла, за 5 минути без инструменти.
И за жени ли е лесно? Blush

# 194
  • sofia
Рози, а защо да я криете кухнята. Нали е кухня с трапезария. Редиш си я Г-образно, слагаш една трапезна маса и столове и готово.
Не разбрах точните размери на помещението, но острови и всякакви подобни изискват (и стоят добре) в големи помещения.
Може да ползваш нещо подобно, което да е подвижно.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт