Нашите кухни-57

• 74 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Разбрах, мерси!
Аз на отцедникът досега съм му викала просто... мивка.

Но ако трябва да избирам - за бъдещата кухня, например, ще избера без. Струва ми се адски излишен и много труден за почистване. Сега сме само със сушилник и ми върши същата работа.

# 556
# 557
  • Добрич
Сега се замислих, че казвате , че е много сложен отцедника за почистване. Да, металните със сигурност, защото все са на капки иначе, но на полимерните и гранитни мивки не е трудно никак почистването, а и самото подържане също

# 558
Сега се замислих, че казвате , че е много сложен отцедника за почистване. Да, металните със сигурност, защото все са на капки иначе, но на полимерните и гранитни мивки не е трудно никак почистването, а и самото подържане също

Съгласна. Нямаме никакъв проблем със сегашната мивка, тя не е метална. Много лесно се поддържа.

РоЗи, като ще имаш сушилник, вероятно няма смисъл от отцедник. Ако няма да има човек и двете, тогава мисля е по-трудно за сушенето.

# 559
Да ви питам, тук в БГ виждали ли сте тези печки Бора https://www.youtube.com/watch?v=a5zBb_LSAhQ много ми харесаха.

Ако не се лъжа фирмата е немска.Аспираторът който е вграден в плота е около 5000 лв. Не се предлага на българският пазар,но с поръчка може да се достави.

# 560

Моята мивка с отцедник  Simple Smile е от полимер мрамор , но е черна и остават бели следи от водата. Та е неприятно чистенето постоянно , ако беше по-светъл цвят сигурно нямаше да си личи. На майка ми е метална и пак трябва да се чисти доста.
Искаше ми се сега новата да е светла поради тази причина , но пак се очертава тъмна , ще си чистя варовик още дълго.

# 561
  • Добрич
Ами, въпрос на избор.
АЗ за печките Бора да питам- къде отива парата от този аспиратор? И тази марка Бора, същата като на прахосмукачите ли е? Или е друга марка?

# 562
  • Русе
И моята е черна и все пак се поддържа доста по-лесно отколкото алпакато и нещо от сорта. Аз пък не харесвам сушилниците и ако има миялна не виждам смисъл от тях. В малкото корито и отцедника си слагам месо за размразяване, плодове, зеленчуци, за миене, киснене и такива неща. Много ми е удобен. Но имам и място. Ако нямам, ще избера или само голямо и малко корито или голямо корито и малък отцедник.

# 563
  • Варна
Спорът за отцедниците е много излишен. Всяка домакиня си знае готвенето, сушенето, рязането, миенето и слугинажа като цяло. Вместо да се допитвате как е по-добре (защото това е много субективно), си помислете какви са ви навиците, бихте ли ги изменили в името на нещо, как да стане и т.н.
Ако питате дали става и без отцедник - да, става!

Понеже темата се повдига за N-ти път, мислех изобщо да не се включвам, но реших, че може да съм полезна с предложението за гевгирите. Някой пък може да не се е сетил за тях. Да, подходящи са за двойни мивки и по-големите единични. Моето ми е напълно достатъчно. Усещам яко липсата на отцедник, щото не го чистя вече. Наистина ми беше много омразно. И трябваше и често да го правя, за да си позволя да сложа храна върху него. Ако пък ме мързеше да го правя, изглеждаше гнусно и не слагах нищо върху него, още повече измито. Но това е моят случай.

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 15:08 от Lady April

# 564
  • вятърничава
Има толкова голям избор на мивки от всякакъв материал и размери в момента.
Има ли смисъл някой,който дори не ти е виждал кухнята да ти казва да има ли отцедник мивката ти или да няма.Прецени си с какъв размер да е,има и мивки с големи корита и малки отцедници,има в комплект с дървени дъски за рязане,които се слагат върху мивката,има с платна,които затварят мивката отгоре и става като плот...

Лейди ме е изпреварила  Peace

# 565
Има толкова голям избор на мивки от всякакъв материал и размери в момента.
Има ли смисъл някой,който дори не ти е виждал кухнята да ти казва да има ли отцедник мивката ти или да няма.

Хм, то тогава каквито и въпроси да се повдигнат тук, това болднатото пак важи, нали  Laughing А пък аз лично попитах, защото никога не съм имала отцедник - мивката ни е изградена от бетон, налепена с плочки, отстрани пак е така. Та нямам никакви впечатления, освен от на свекърва ми отцедника, който е алпака и наистина става на петна. Но тя и такава мивка става на петна и си иска чистене, та дали ще се чисти само мивка, или мивка с отцедник - все тая, мисля.
Сега като се замисля- сигурно и доста по-прозаични неща са се коментирали тук от един отцедник, ама не ни е пречело  Wink

# 566
  • Варна
но не мога да се съглася, че който го има и то в ъгъла е загуба на плот.
Ако имах отцедник щеше да е така в ъгъла. Тъй като наистина не знам как бих го мила без течаща вода, щях да си оливам комина постоянно. В момента на това място около 30-40 см широко си държа каната за вода, че вкъщи се консумира само минерална. Нея няма как да я държа на "ребрата". Манджа разсипвам винаги директно от котлона, заради ширма. Като свалям тава от фурната, пак директно отива под ширма върху котлоните и така сипвам. На мивката не ми се е налагало да поставям тенджери. Няма също как да се завра в този ъгъл, да си поставя дъската за рязане и да режа нещо. Имам си много по-удобни плотове. Та, виждаш, че всичко е въпрос на навиците на домакинята, разположението на кухнята и др.

Така, че хора, преценете си вие какви ги вършите в кухните си и така си ги организирайте. На всеки различни неща са му удобни.

BTW, ако си сложите отцедник, просто за всеки случай, то неминуемо ще го ползвате.

# 567
Ами, въпрос на избор.
АЗ за печките Бора да питам- къде отива парата от този аспиратор? И тази марка Бора, същата като на прахосмукачите ли е? Или е друга марка?

Отива в отдушника,но дупката трябва да е долу(а не както е в България-горе).Тръбата се свързва с дупката по същият начин като стандартните аспиратори. Не съм сигурна,но тази фирма правят само аспиратори,но пак казвам не съм сигурна.
http://www.bora.com/en/

# 568
  • Русе
Затова и споделяме който има/няма отцедник, малко корито, сушилник, горен сушилник за какво и как го ползва. Така този, който пита, може да си прецени, спрямо неговите навици, дали ще го ползва. Аз също си мисля, че сме бистрили и други уж дреболии, но в различните мнения всеки намира своята истина, така че не мисля, че е излишно.

# 569
Ифко ако слагаш плочки ела да направиш и моите. Имаме един комин изправен с гипскартон, върху който май ще се слагат плочки, проблем ли е това че е с гипскартон, върху гипскартон могот ли да се лепят плочки или трябва да се кърти ........и става ега ти филма
Не слагам плочки ,преди няколко поста една дама позна,но на въпроса за картона.Нищо не се кърти ,а плочките директно отгоре ,само се грундира.Просто се сблъсквам непрекъснато с подобни проблеми затова знам ,а ако не знам питам като вас:)

Общи условия

Активация на акаунт