Открита кандидоза - много се притеснявам!

• 1 724
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Днес ми откриха кандидоза във влагалището. Принципно приемах лекарства за лечението и в последните дни не усещах сърбежите по половите органи, но пак започнаха. Притеснявам се, защото прочетох много лоши неща в интернет, че може да е причинена от рак или да е причина за рак - не разбрах точно. Много се притеснявам, защото почнах да имам сърбежи по цялото тяло, някакви пробождащи болки в гърдите и главата ме преболява от време на време, не мога да го опиша, една тъпа болка, но разпространена на широка област от темето.

# 1
Успокой се. От притеснение си си докарала болките в гърдите, а вероятно от недостиг на вода си получила главоболие, причинено от лека дехидратация. Направи си един голям чай от лайка или мащерка и се наспи добре.

От утре увеличи приема на ферментирали храни (киселомлечни продукти, туршии, мисо) или си купи качествен пробиотик.

Последна редакция: пт, 30 яну 2015, 03:53 от Фея Кръстница

# 2
  • Перник
И аз те съветвам да се успокоиш, skyfalll. Гъбичките са доста неприятни, но щом си пила лекарства, би трябвало нещата вече да са ОК. Подкрепям Фея Кръстница - вземи си пробиотик (аз препоръчвам Лактофлор - помогна ми в подобен случай, български е и не е много скъп) и яж истинско кисело мляко  Peace

# 3
Благодаря ви много за отговорите! Simple Smile А имам и друг въпрос, който може би звучи глупаво, но трябва да изключа всякаква възможност - понеже в стаята, в която спя открихме по стените много влага и мухъл наскоро, възможно ли е някак по въздушен път да са попаднали в мен? Rolling Eyes

# 4
Това са различни видове гъби, Скай. Не е от мухъла.

# 5
Щом си ходила на лекар и си започнала лечение, няма какво да се притесняваш. За пробиотици и аз те съветвам да приемаш, аз съм много доволна от капсулите перли ги наричат (Пробиотик Pearls).

Общи условия

Активация на акаунт