Секцио или нормално раждане?

• 68 470
  • 668
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
За 0 участие в раждането необходимо е 0 участие в зачеването и износването. То и това са го измислили - сурогатно майчинство, осиновяване. Това също е ирония.
Относно "сами да се резнем" беше ирония - щом секциото си е естествен избор, като носенето на дрехи би трябвало макар и не съвсем професионално да можем да го направим сами. Тук обаче е нарушен свободния ни избор да не вземаме участие в събитието, което пряко ни касае и не само нас, но и поколението ни.

# 136
Ох болезнена тема. Имам едно нормално раждане. Сега съм бременна в 37 г.с. До вчера си бях за нормално раждане. Днес лекарят при който ще раждам ми каза секцио. Записа ми дори две дати, че искаше още другата седмица, а на мен ми се струва рано и исках за подругата. Проблемът заради който трябвало да е секцио е наякаква си парауретрална киста, която имам, която нито ми е правила проблеми нито нищо. Другият лекар, при който ходя за фетални морфологии и 4 д каза, че не била проблем за нормално раждане. Днес АГ при който ще раждам като ми го сервира това....направо не знам. Тази киста се установява и от уролог. Не знам дали да ходя да се занимавам и при уролог за да настоявям за нормално раждане. Риск имало за мен, не за бебето. Можела да стане урологична инфекция или усложнение, ама все пак е вероятност. Супер объркана съм....не знам какво да си мисля. Отделно бебето върви да е много голямо, само това малко ме навива за секцио. Но не знам....

# 137
Един тон глупости се изписаха  Tired
Аз мисля, че хубавия секс зависи от въображението на двамата партньори, а не от размера на извинявам се за израза дупката  Blush Изивнете ме за офтопика.

# 138
щом секциото си е естествен избор, като носенето на дрехи би трябвало макар и не съвсем професионално да можем да го направим сами
Това е супер безсмислено.
Не разбирам с кое точно спориш? С лекарите, със съвременните практиките, със законите? Защото според тях аз имам право на избор.

# 139
За 0 участие в раждането необходимо е 0 участие в зачеването и износването...

Е, не е задължително. Като заспах на масата, не съм взела дейно участие, има го измислено  Mr. Green

То и това са го измислили - сурогатно майчинство, осиновяване. Това също е ирония.

Къде ирония, къде не. Аз бих се възползвала от сурогатна майка, но в България не е прието още. Но и това, както и осиновяването е решение, което се взима от двойката, не само от майката. Защото ако аз сама казвам откъде да излезе бебето ми, за да осиновя трябва да имам съгласието на съпруга ми...

Относно "сами да се резнем" беше ирония - щом секциото си е естествен избор, като носенето на дрехи би трябвало макар и не съвсем професионално да можем да го направим сами...

Аз не претендирам за естествено развитие на нещата, казвам, че искам да се възползвам от изкуствено измислените неща от хората  Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Цитат
със законите? Защото според тях аз имам право на избор.
В това не съм абсолютно убедена, че според законите ти имаш право на избор. Все си мисля, че според законите имаш право на избор на лекар, но за правото на избор на секцио, ако лекаря не е определил такова не съм сигурна. Може и да е така.
Друг е въпроса, че с избора на лекар автоматично получаваш право на избор, кога да си в болничен (независимо от реалното ти здравословно състояние), дали да родиш нормално или секцио (независимо от реалните основания за това и т.н.).
Не спрямо бременността и раждането само, сега чакам да ме убеждават за законния избор между коледа и нова година да съм в болничен, защото така е най-удобно.

# 141
Цитат
Mamacita, мисълта ми беше, че ако имаш желание можеш да положиш усилие.  Peace А и не съм чувала за медицинско показание за секцио за разширяване...

Може би трябва да си оправиш речника. За секцио има "абсолютни" и "относителни" показания. Абсолютните са рядкост, но ако секцио се прави само за абс. показания, то ще има един камион случаи, в които ще има много зор и изходът ще е под оптималния. Има една "сива зона", в която няма нищо абсолютно.

Освен това няма такова нещо като "уморени" тъкани; човек не е от пластмаса или друг статичен материал, няма умора на материала- тялото се адаптира на клетъчно и тъканно ниво. При вагинално раждане има не хронична умора, а остра травма на тъканите. Като разтежение на лигамент при спорт- аз си носех едно такова и ми отне над 4 г., докато го овладея, като имаше много лоши дни и затруднения. Парадоксално, с второто раждане проблемът се разреши от самосебе си, но със сигурност не беше "умора на тъканите".

# 142
Един тон глупости се изписаха  Tired
Аз мисля, че хубавия секс зависи от въображението на двамата партньори, а не от размера на извинявам се за израза дупката  Blush Изивнете ме за офтопика.
Съгласна съм с това.А и след раждането,независимо по какъв начин е било,има доста други неща,които могат да влошат сексуалния живот:преумората,липсата на сън,фактът,,че на една ръка разстояние спи бебето,което съм се мъчила да приспя дълго и после ме е страх да шепна,дори,за да не се събути и др..Евентуалните промени по анатомията са ми най-малкия проблем.А и един увиснал корем ,според мен, би могъл да е също доста неприятен за мъжа.

# 143
Дори жена с идеално тяло може да има проблеми в сексуалния живот, това е ясно на всички  Peace

Аз нямам нищо против вие да родите, както ви душа иска  Simple Smile И все пак не разбирам какво ви бърка вас коя как ражда?

# 144
  • Варна

Аз нямам нищо против вие да родите, както ви душа иска  Simple Smile И все пак не разбирам какво ви бърка вас коя как ражда?
Точно.Кой както си иска. Hug

# 145

Точно.Кой както си иска. Hug

Eeeee най-накрая стигнахме до прозрение!!!! Joy
Целия спор беше малко стил кое е първо - кокошката или яйцето.
Всеки си държи на своето, от своята гледна точка и е прав за себе си.
Раждането си е платена услуга, а щом плащам за нещо, искам да мога и да си го избирам! Ако ще и седнала на висяща от дървото люлка.........

# 146
Е, сега, в темата все пак се пита какво да се избере, така че "каквото искаш" не е точно отговор.

Иначе ако ме пита приятелка за опита ми честно бих й казала, доколкото мога да преценя, така като я гледам дали ще й пасне да роди нормално или да планира секцио. Щото се е случвало на страхлива жена да й загатнат да роди нормално и тя после да е доволна; обратно-- имало е случаи на отказано секцио и после измъчена работа.

# 147
Доста страхливи около мен родиха нормално и трепереха от ужас да не се наложи секцио. Затова не знам защо се приема, че само страхливите го избират.

# 148
Ами трепери се, защото като тръгнеш за нормално, а се наложи секцио, значи има проблем и не трепериш само от страх за себе си или от притеснения, че ще имаш белег.

# 149
От спешно секцио всеки трепери, те за друго се страхуваха - понеже имаха предпоставки за секцио, да не би да не ги пуснат да пробват вагинално.
За белега, мен така са ме разпрали, когато съм била на 3 г. с операция от апендисит, та секциото ми направо бледнее  Joy

Общи условия

Активация на акаунт