Секцио или нормално раждане?

• 68 992
  • 668
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Кой да го вади...ти си го "раждаш", не , не боли. Мен ако питаш и "изгонването" на бебето на боли.

# 331
Първото ми раждане е индуцирано с гел  Sick Окситоциина пасти да яде  Stop  

# 332
Кой да го вади...ти си го "раждаш", не , не боли. Мен ако питаш и "изгонването" на бебето на боли.
Ааа недей така, на мен ми го вадиха  Mr. Green

# 333
  • София
Секцио по медицински причини в САГБАЛ "Щерев" при д-р Таня Тимева - най-добрата  Heart Eyes Grinning

# 334
  • София
Ааа недей така, на мен ми го вадиха  Mr. Green

аз пък си го родих (което по принцип е по-естествения и очакван завършек на раждането)

# 335
Първото ми раждане е индуцирано с гел  Sick Окситоциина пасти да яде  Stop  

Мда, гелът е bitch, ефектът му не може да спре, докато окситоцинът престава да действа веднага със спирането на системата. Гелът е по-опасен.

# 336
А вече не го и ползват, поне в Шейново, че бил скъп  Laughing

# 337
  • Телиш/Плевен
+1

Моето раждане беше индуцирано, понеже в деня на термина нямах никакви признаци за раждане или за наближаващо такова, а водите ми бяха намалели много. И ми пуснаха окситоцина на следващия ден. Отначало нямах никакви болки, но се оказа, че и разкритие нямам. Почти бях убедена, че ще ме срежат, но една докторка не знам какво ми направи, аз казвам, че ме "разрови" едно хубаво, но явно е направила изкуствено разкритие, та само два часа след това родих бързо и леко. Болеше ме само от окситоцина и от това ровене. Като направих пълно разкритие болките изведнъж спряха, а изгонването на плода не го и усетих. Напъвах и чаках да ме заболи много (нали всички казват, че много боли без упойка), за да усетя, че раждам, а то какво се случи. Laughing Но определено ако не се налагаше, не бих искала окситоцин. Мисля си, че и контракциите нямаше да са така болезнени, ако бяха естествени.

# 338
А вече не го и ползват, поне в Шейново, че бил скъп  Laughing

В Пловдив постъпват йезуитски, карат родилката да си го купи. Но е скъп, да, окситоцинът е 2.80, гелът е около 70 лева. Ама така измъчиха едно момиче с първо бебе.

# 339
  • София
Е, браво, не стига, че са я измъчили, ами и да си плаща! Европейска работа.  #Crazy

# 340
  • Пловдив
А изобщо предложене ли и е другата алтернатива за индукция (да приемем, че индукция се е налагала)? Или просто ти казват "Ето този медикамент ще вземеш на тази цена!" без да се коментира, че може би съществуват и други медикаменти и различния ефект от различните. То в бързината ...

# 341
Това е България, страната на неограничените възможности. Има поне пет алтернативи, винаги. На мен като на раждала ми се полагаше ръчно отлепване на околоплодния сак (ауч!). Предполагам, че когато имаш над 30 години практика и пред името ти стои "професор", а през ръцете ти са минали над 10 хил. случая, лесно ще отсееш кой за какъв метод е...

Но е факт, че няколко часа след използването на гела девойката беше родила. Налагаше се, защото преносваше седмица вече. Сега, според интернет източници може и две седмици да преносваш безопасно, но колко човека биха разчитали на статистиката в този момент? Щото и това е една от алтернативите- да си стоиш у дома, да пишеш в коментарите на Родилница и да те потупват по рамото каква си смела и как не си се оставила в ръцете на лошите докторЯ. Явно и двете бяхме "неинформирани" и наплашени, затова оставихме лошата професорка да ни строи в две редици и да ни роди бебетата (да припомня, че в крайна сметка за това сме отишли, а не да покажем колко сме чели в интернет).

Предвид контингента и социо-икономическите профили в АГ отделенията, предполагам, че медикамент за 70 лева се предлага на родилки, които изглеждат като да могат да си го позволят лесно.

Но в крайна сметка мъчат не лекарствата, а раждане номер 1. А идеята да родиш номер 1 нормално, пък дори и с малко зор е, че после ще родиш номер 2 в пъти по-лесно, а може да има и номер 3. Иначе ще си с 2 операции, или минимум една.

# 342
  • София
Значи за преносването, както ми го бяха обяснили - 1 седмица ходиш всеки ден на  запис, след това ако не си родила те приемат, правят прегледи, състояние на води и т.н. и решават дали да предизвикат... щото пък може просто термина да не е точен нали?
И да в бг болница, моя приятелка си я оставиха да пренася  почти 2 седмици, като да след като мина 1 седмица си я приеха и наблюдаваха, в деня когато щяха вече да предизвикват, 1 час преди процедурата си й изтекоха водите и си почна нормално. (това преди 8 години), не според разни модерни  статистики в родилница или както там го нарече.

Иначе кой номер ще го родиш по-лесно, малко относително, като все пак всички знаем, че от раждане до раждане няма еднакви... та това което пишеш е в идеалния случай, че 2 и 3 трябва все по-лесно да се раждат, но практиката не винаги е такава.
Пък който си иска или му се налагат  операции... ами и той може да има 1 и 2 и 3 деца...

# 343
Цитат
в бг болница, моя приятелка си я оставиха да пренася  почти 2 седмици

На мен ми обясниха, че направо да влизам след 3-4 дни преносване, така и направих. После същата процедура- тонове и преценяване дали да има индукция. Нищо екзотично. Но и не бих била очарована да преносвам две седмици, една от които да прекарам в отделението в очакване. Не е най-приятното място на земята.

Не е вярно, че всяка бременност и раждане ще са различни. По-скоро ще клонят към еднакви. Няма как първото раждане да е по-скоро нормално, а второто да е с пет кила дете и катастрофално. Няма как втория път разкритието да става по-бавно. Субективно може да е "по-трудно", но иначе второто си има предимства.

# 344
  • София
Аз родих на втория ден след термина(водиха ме 3 дена пренасяща), бяха ми казали, че до 7 няма да ме приемат в болница.
За това какво има и какво няма.
Ами  може да има огромна разлика да, ражданията на майка ми дори са ми съвсем нагледен пример. Както и други. И не става въпрос само за  размер на бебето.

Общи условия

Активация на акаунт