Секцио или нормално раждане?

• 68 471
  • 668
  •   1
Отговори
# 540
Чета и се чудя - няколко дами казаха, че ги е боляло зверски по време на операцията. Защо така, на какво се дължи? Нали затова много жени избират секциото - за да не боли... Нали са под упойка.. не разбирам.

Не те боли по време на секциото,а след това,все пак си е операция.Мен са ме оперирали по друг повод и е гадничко.Иначе и двата пъти раждах нормално,първият път с епизотомия и наистина не можеш да си седнеш на д-то,вторият път бях без шевове,та след това нищо не ме е боляло,след няколко часа си подскачах все едно не съм раждала  Laughing

# 541
  • София
Ха, и аз бях с епизотомия, но на 2-рия ден си седях. Явно има разлика от епизотомия до епизотомия

# 542
Цитат
Чета и се чудя - няколко дами казаха, че ги е боляло зверски по време на операцията. Защо така, на какво се дължи? Нали затова много жени избират секциото - за да не боли... Нали са под упойка.. не разбирам.
Ставаше дума за ваденето на плацентата, наистина е много неприятно, усещаш силно дърпане и на мен лично започна силно да ми се гади, болка не е имало, но усещането беше наистина гадно, въпросната процедура беше не повече от 5 мин.

# 543
  • София
Тя упойката може и да не хване добре например или изобщо дори.

# 544
И аз съм чела такива случай, но те проверяват за сетивност докторите, не ми се вярва да тръгнат да режат, ако имат съмнения.

# 545
Тия случаи за неподействала упойка ги има май само при спинална и епидурална. Даже тук имаше тема. Доста майки, поне 10-15 бяха споделили подобни преживявания. При пълна упойка има ли такава възможност?

# 546
Раждах с пълна упойка и не съм усещала нищо.

# 547
  • София
Е при пълна... няма да заспиш...ако те приспят , няма как да те боли в това време.

# 548
Здравейте. Ще се присъединя и аз към темата с лично мнение. Имам вече едно дете родено по нормален начин без упойки. С малко шефове, без които нямаше как да не мина ... но живо и здраво ми е момчето и е вече на 4г. А сега чакам и второ. Смятам, че така или иначе без болка няма да се разминем. Разликата според мен е само в това, че при естественото болките са по време на самото раждане и после отминават, докато при секциото болките са после, както при всяка операция. Аз лично и сега ще си родя нормално, освен ако не се наложи да ме режат. САМО и ЕДИНСТВЕНО тогава бих се съгласила на секцио.

# 549
  • Варна
Аз съм вече на режим изчакване, секциото е въпрос на дни, но колко точно - не се знае. В болница съм, раждането ще е преждевременно и избор нямам.
Признавам си, че има страх вече, но напрежението и неизвестността ме мъчат повече.

# 550
Здравейте. Аз много исках да родя нормално и до постъпването ми в болницата се подготвях за такова раждане. Постъпих рано сутринта и ми включиха система за предизвикване на контракции бях с 2-3 см разкритие но нямах болки. Мъчих се така около 7 часа, но за съжаление достигнах само 4 см. и доктора каза, че се налага секцио. Аз разбира се се съгласих и без това вече понесох доста болка и започнаха да ме подготвят за секцио. Трябва да кажа че много ме беше страх и дори исках пълна упойка, за да не разбера нищо. Обясниха ми какви последствия може да настъпят след пълната упойка9че преминава през плацентата и е възможно бебето да заспи и да не проплаче веднага и че ще се чувствам много зле след като изляза от нея и се съгласих за спинална. След като ми я сложиха усещах едно изтръпване и нямаше болка, през цялото време си говорих с анестезиолога и екипа, само по едно време имаше натиск на няколко пъти и чух как проплака моето бебче. След това разбрах, че бебето е било заело неправилна поза тръгнало е с лицето на пред и много трудно са го извадили и не съжалих, че не съм настояла за нормално раждане, а също така беше и голям 4 400 кг. Не беше толкова страшно колкото си го представях,възстанових се доста бързо до 8-9 ден беше неприятно , тогава ми махваха конците и до 2 седмици след раждането бях като нова. Може би се възстанових толкова бързо защото мераздвижиха още в същия ден на операцията след 5-6 часа. Мога да кажа че от части преживях нормалното раждане и секциото и при двете има болка при едното е преди а при другото след, но всечко се преживява и се забравя, остава само най-ценното а именно малкото съкровище, което осмисля животът ни.  Simple Smile  bouquet

# 551
При мен също се наложи спешно секцио. Лекарите ме питаха дали искам. Какво ще искам или не....щом трябва! Нито съм питала за упойка, нито нищо - директно ми сложиха в гърба и извадиха бебето. Нито минута не съм се съмнявала в правилната преценка. По-добре секцио, отколкото да има усложнения при нормалното раждане. Peace

# 552
С първата бременност родих нормално след 8 часа напъване и беше голяма мъка 12 шева .6 вътрешни и 6 външни  #Crazy Измъчих се ,защото не знаех как трябва да напъвам ,защото напъвах с горната част на тялото ,а не с долната.Когато тъпите доктори в Шейново ми казаха как трябва да напъвам малкият се роди много бързо  #2gunfireКакто и да е, сега чакаме 2ро и понеже първият път бях без избор на екип съм абсолютно извратена от отношението на лекарите сега съм решила да си платя и д-р съм си избрала и ми е спокойно и знам ,че всичко ще е наред ,стига да не се наложи спешно секцио. baby_neutral

# 553
  • Варна
Аз съм вече на режим изчакване, секциото е въпрос на дни, но колко точно - не се знае. В болница съм, раждането ще е преждевременно и избор нямам.
Признавам си, че има страх вече, но напрежението и неизвестността ме мъчат повече.
Какво става?Някакви проблеми ли има?

# 554
  • Варна
Започнаха да ми изтичат водите по малко, а то при това положение връщане назад няма.

Общи условия

Активация на акаунт