Какво значи "Дай Боц" и защо бебетата обичат да го правят ?

• 6 281
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • София
не зная за тази книга, но без помпозни заглавия е ясно едно - указателните жестове при бебетата са важен маркер за развитието. А даването на боц е координация и комуникация - при правилно изпълнение на задачата детето се радва, а майка му също показва положителна емоция, гледат се в очите и т.н.

# 16
И аз упорито отказвах да я уча на "боц", а сестрата на баба ми - акушерка - беше потресена, че така спъвам развитието ѝ. Е, тя я научи.

Бунтът на младите. Спокойно може да я учиш на други неща и да постигнеш същия ефект.

Синът ми месеци наред държеше ръцете предимно в юмручета.

Това е обезпокоително.

# 17
  • София
Не ми се вярва голямото дете на Мамасита да си е държало ръцете в юмручета толкова дълго време, защото още от втория-третия месец започват да хващат" разни играчки, хващат, макар и не съвсем нарочно, и после поднасяне към устата, за да опознае обектите. Ако детето се е развивало в норма, тя нещо бърка с тези юмручета колко време са били.

# 18
  • Пловдив
Братовчедка ми също си държеше ръчичките свити в юмрук доста време.Със сигурност и след 6 я месец.Тогава не ми е направило лошо впечатление,защото още бях млада и зелена.Факт обаче е,че детето се развива съвсем в норма-физически и умствено.Вече е голяма

Последна редакция: вт, 17 фев 2015, 12:15 от ♥Elfita♥

# 19
Разбира се, че бих се обезпокоила, ако си държеше ръцете само стегнати. По-скоро бих казала, че хващаше грубо, с цяла ръка. Развива се нормално, леко момчешки може би: с доста добра груба моторика, но ръцете му не са толкова изразителни. Пръстите му са "глупави". Да, занимава се (преди 100 години никой нямаше да забележи малката разлика във фината моторика), но не е роден с умни ръце.

Общи условия

Активация на акаунт