Кафе по време на бременност?

• 59 728
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Когато разбрах, че съм бременна спрях кафето. После към 7ми месец започнах да пия по едно 3в1 на ден. Малкият се роди 3 дни след термин.

# 31
  • София
Когато разбрах ,че съм бременна спрях да пия кафе и да пуша , но пък много ми се пиеше бира  и пиех по една чаша на ден . Мисля ,че 3в 1 не е кой знае какво.

# 32
В никакъв случай безкофеиново кафе! Нормално кафе в нормални количества не вреди. Въпреки това, аз почти не пиех по време на бременността, просто не изпитвах такава необходимост. 3 в 1, 2 в 1 и подобни не бих пила и без да съм бременна.

# 33
Пия си по едно кафе сутрин и съм сигурна, че не вреди, защото изрично питах и лекаря си  Peace

# 34
  • SOFIA
И през двете ми бременности пиех кафе.Изключвам началните месеци когато ми се гадеше. След това се консултирах с док. и ми каза,че е по-добре да пия по едно кафе сутрин (както си и обичам), вместо
да вземам едни капки за вдигане на кръвното понеже бях с по-нисичко.
Друг е въпроса, че аз съм категорично против Нес-кафето.Смятам че то е много вредно и то не само за бременни. Обичам хубавото еспресо.Но, това е за друга тема. Peace
Обаче,  когато родих и започнах да  кърмя - тогава може да се каже,че въобще не поглеждах към кафето.

# 35
  • София
В никакъв случай безкофеиново кафе! Нормално кафе в нормални количества не вреди. Въпреки това, аз почти не пиех по време на бременността, просто не изпитвах такава необходимост. 3 в 1, 2 в 1 и подобни не бих пила и без да съм бременна.
Защо не безкофеиново?

# 36
3 в 1 не бих препоръчала на никого да пие Simple Smile Иначе аз си пиех по едно лате от време на време през бремеността.

# 37
Пия по едно слабо кафе с мляко, но не всеки ден.
Може би през ден.

# 38
  • София
Ама като не препоръчвате се обосновете , защо не ги препоръчвате 3 в 1 и безкофейново?
Аз не пия ,но ми е интересно да разбера !

# 39
Ами в 3 в 1-то има около 3-5% кафе, по етикет, останалото е захар и някакви боклуци. По-добре едно нормално кафе с мляко да си вземе човек.

# 40
  • В градината...
В безкофеиновото кафе кофеинът се извлича по химичен път. И тези химии можа да са по-опасни от самия кофеин.

# 41
  • София
Да , сега прочетах за 3в 1 , че предизвиквало някакви хормонални изграждания и има разни боклуци . Ясно за безкофеиновото . Вече ще знам.  Heart Eyes

# 42
Перуника е отговорила за безкофеиновото. Точно това е проблемът, кофеинът не е вреден в разумни количества, дори напротив. Химията, която остава след извличането му, е вредна. Не се сещам какво точно оставаше в резултат на обработката, но се твърди, че е твърде вероятно да е и канцерогенно. Доколкото си спомням лекарката ми обясняваше, че имало два метода на обработка, вторият бил много по-продължителен и в резултат кафето не е тъпкано с химии, но оттам и цената на крайния продукт доста по-висока. Аз избирам най-лесното, не се интересувам как е извлечен кофеинът и просто не консумирам безкофеиново кафе.

# 43
Безкофеиново, но пак си има кофеин, не може да се извлече на 100%.
А 3 в 1 колко ми бяха сладки, добре, че ги спрях.  Laughing
По темата пих кафе по време на бремеността, едно или две макс.

# 44
Не съм пила, единствения път, в който повърнах в началните месеци беше след като пих едно кафе и го спрях. Синът ми е вече на 4 месеца и отскоро почнах да пия пак по малко и слабо кафенце Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт