Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да огранича нощните хранения на 10-месечно бебе?
Как мога да увелича производството на кърма?
Как мога да облекча запушеното млечно каналче по време на кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да огранича нощните хранения на 10-месечно бебе?
За да ограничите нощните хранения на 10-месечно бебе, можете да установите по-строг режим за хранене през деня, като увеличите количеството и честотата на хранене. Освен това предлагайте повече твърда храна през деня, за да удовлетворите нуждите на бебето. Важно е да се обърне внимание на здравословния режим на хранене и да се консултират с педиатър, за да установите подходящ план за ограничаване на нощните хранения.
-
Как мога да увелича производството на кърма?
За да увеличите производството на кърма, опитайте често кърмене на бебето, използване на помпа за изцеждане между храненията, пиене на лактогенни чайове или хранителни добавки, консумация на достатъчно течности и поддържане на здравословна диета. Важно е да следвате редовен график за хранене и да се консултирате с консултант по кърмене или педиатър за допълнителни насоки и подкрепа. Освен това осигурете добра хидратация и хранене за майката, използвайте лактогонни чайове или хранителни добавки, масажирайте гърдите, използвайте помпата след кърмене и създайте спокойна и комфортна среда по време на кърмене.
-
Как мога да облекча запушеното млечно каналче по време на кърмене?
За облекчаване на запушено млечно каналче по време на кърмене, можете да приложите топли компреси или да използвате лецитин, който помага за разреждане на млякото. Освен това масажирането на засегнатата област и кърменето от обратната гърда може да помогне за отпушване на каналчето. Ако се появи запушване, препоръчително е да се консултирате с консултант по кърмене или педиатър за професионални насоки.
-
Влияе ли консумацията на сладкиши върху кърмата и нивата на кръвната захар при бебето?
-
Как да се справя с болката при кърмене?
Отделно тя днес е доста нервна - спи по 30-40 минути и аз не знам сънена ли е, спи ли й се, нервно ли й е, зъби ли я мъчат или е гладна. 

. И за скокообразното наддаване писах
. И да, всичко е от напрежението, кърмете се на два часа и ако ще теглиш-нека да е веднъж в седмицата. Не по-често. Стига си се фиксирала. За помпата: не знам дали ще успееш и защо искаш да си го причиниш и това....ужасно е трудоемко (и това правех...да е жива и здрава дъщеря ми, половин консултант ме направи). Принципа е следния. На всеки 2:30-3 часа ( минимум 6-8 пъти денонощно) цедиш 2те гърди, дори на празен ход, всяка по 10-15 мин. Кърмата слиза на порции, с помпата по-трудно (или не се) задейства потичането между струите и затова се налага доста цедене и на празен ход. На мен след кърмене ми отнемаше 30-50 мин.за да смъкна 3 порции кърма от суканата гърда. Като между всяка струя имаше помпане от 5-15 мин на празно. А, аз цедях от първия до към 6-7 месец. Т.е гърдите ми пак бяха навикнали на помпата. Не знам защо ще се мъчиш. Още повече до сега не си цедила.
Да допълня,че последните няколко пъти, когато цедих, с много мъки изцедих 30-40гр. от двете гърди.
След като детето засука и не се цедях, повече нищо не можех да изкарам с помпата. А детето до към 9 мес. караше основно на кърма. Затова майките, които не могат да изцедят, да не се тормозят, че нямат кърма