Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 715
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Добро утро  Simple Smile
Някоя от вас има ли покривна машина и може да ми каже до колко е доволна с нея? Ние с Elna 434 така и не стигнахме до съвместно разбирателство след толкова много време и все още си изпуска бодове, когато минава през оверлог шевове, независимо колко скъпи са конците, колко нови иглите и колко бавно шия. Голямата Babylock за съжаление надхвърля бюджета, така че остват Janome  и Success. Принципно съм фен на Janome и съвсем скоро ще се появи 2000 CPX на пазара, но след катастрофалния ми опит с Elna ми е някакси супер трудно да се реша за нея. Sad

# 151
  • FRANCE
Здравейте, синьото, много сладурско якенце.
Искам да си ушия рокля тип дълга тениска с едно леко паднало рамо. Тениската ясно, но рамото нещо не мога да го измисля, голямо деколте ли и какво newsm78 Благодаря за всякъкви предложения

# 152
Мартале, аз имам Елна 444 (тя е същата като Janome Cover Pro 1000 CPX) и не е като да не съм доволна, но... знам колко по-добре може да бъде (визирам Babylock). Simple Smile И моята изпуска бодове на по-дебели места, но съм ѝ хванала цаката и се случва сравнително рядко. Гледам да не се натрупват два тегела един върху друг, защото тогава преходът тънко – дебело – тънко я затруднява. Също така при някои платове ми отнема повече време да натъкмя опъна и малко се дразня. Но като цяло ми върши добра работа.

Новата покривна машина на Janome не вярвам да се различава кой знае колко много от предишния модел. Освен ако не са сменили съвсем механизма. Success не е ли прекалено стара? Аз лично чакам Babylock да пуснат само покривна с автоматично регулиране на опъна и се мятам на нея (ако не е безбожно скъпа, де).

madame, благодаря. Simple Smile За роклята – ако искаш от време на време да пада, широко деколте би трябвало да свърши работа. Иначе май трябва да се включи някаква асиметрия в кройката.

sweet_maniche, покажи, да. На мен ми се вижда много сложно с това специално мастило и т.н. Тук много ползват някаква специална хартия/фолио, която директно изрязват на ръка ако не е много сложен мотивът или с плотер и после лепят на плата. Звучи ми по-просто, но пък така не може каквато и да е цветна картинка да апликираш. newsm78

# 153
# 154
Мастилото трябва да е специално за текстил и то за памучен текстил,След като се отпечата въпросната картинка на трансферната хартия се изрязва възможно най-близо до контурите,Самия трансфер става с преса,макар че на указанията на хартията е дадено,че може да стане и с ютия,Задържате определения брой секунди и след това отлепяте,Надявам се да съм била полезна,
За трансферната хартия, която продават масово не е нужно специално мастило. Ако става въпрос за нещо тясно специализирано, може би да, но за домашни условия, надали.
Правила съм с мастиленоструен и с лазерен принтер и резултатите са сходни. Мастилото не е от значение. Просто мастиленоструйните принтери вадят по-качествени изображения с по-добра резолюция.
Виж аз пропуснах да кажа, че е добре да изрежеш непринтираната част. Това също е важно  Peace
А и имай предвид, че върху тъмен текстил бяло не може да отпечаташ, просто защото бяло мастило в принтера няма  Wink

# 155
от къде се копува тази трансферна хартия

# 156
Може да си я купиш от където ти е най-изгодно. Първия резултата в гугъл -> http://www.plesio.bg/transferna-hartiya-c-69978401.html

# 157
Искам да ви питам с какъв конец шиете трикото ?

# 158
С обиконовени полиестерни конуси. Други още не съм открила...

# 159
Може да си я купиш от където ти е най-изгодно. Първия резултата в гугъл -> http://www.plesio.bg/transferna-hartiya-c-69978401.html

Много благодаря ще пробвам в най скоро време. Гледам че и горе сте описали икак става

# 160
Знаете  ли дали акрилните бои могат да се използват за дрехи, т.е. дали се махат при пране?

# 161
Знаете  ли дали акрилните бои могат да се използват за дрехи, т.е. дали се махат при пране?
Могат. Рисувала съм на дъщеря ми боди. Перални, сушилни - нищо им няма  Peace
Обаче нямат чак такава покривност. Тоест хабиш доста повече боя. Поне по моя опит е така.

# 162
Здравейте . искам да ви попитам откъде си вземате крушки за вашите машини. Изгоря ми крушката взех едни максимум 15вата но ми светят едно жълто. Къде да търся?
И къде да си намеря нож като за пица или ножица зиг заг

# 163
Момичета,трябват ми кройки за бебешки къси панталонки и гащирезонче,може и някакви роклички,Ако може помагайте Grinning

# 164
  • София
Здравейте . искам да ви попитам откъде си вземате крушки за вашите машини. Изгоря ми крушката взех едни максимум 15вата но ми светят едно жълто. Къде да търся?
И къде да си намеря нож като за пица или ножица зиг заг
Провери ли в Аксиома и/или Боми?
И на двете места ще намериш каквото търсиш.
В Боми е по-евтино, т.к е склад на едро.

Общи условия

Активация на акаунт