Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 735
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, наследихме апартамент от баба ни и се оказа, че има огромно количество изрезки от платове.Не са от най-цветните такива от едно време за мъжки ризи и панталони и пр.Бихте ли ми дали идеи какво може да направя с тях...на два пъти тръгвам да ги изхвърлям и се спирам. Rolling Eyes
Имам умения да шия, но не ми идва на акъл за какво да ми послужат.Ще съм ви благодарна за отговор.

Би могла да ушиеш торби за билки например или пачуърк с вата или без, ръкохватки за теб и много приятели.

# 496
  • Варна
Браво. Лигавчетата отдолу може да сложиш хавлиен плат. Не е непропускаш но издържа доста.

Благодаря, ще пробвам  bouquet

# 497
  • София
Може да се ушие всичко-пачуърк, чанти, торби, дрехи, ръкохватки , какво ли не Simple Smile

# 498
  • София
Момичета, ако щете вярвайте, но мисля аз да шия или да дам някъде - спален чувал за 6-годишен младеж. Пред перспективата да ми подсмърча всяка седмица избирам чувала.
Та няколко въпроса за предварителна подготовка:

1. Каква е стандартната ширина на ватираните материи?
2. Ориентировъчно колко ще ми трябва за ръст 120 см?
3.Каква е най-евтината цена за метър ватирана материя и откъде? На Е. Йосиф съм виждала такива, а в Какаду има ли?

Последният ни купуван чувал беше с дълъг цип отпред, но това с презрамки с копчета ми изглежда по-лесно.

Като вляза в тази тема и все се заканвам да ушия нещо грандиозно, горе-долу съм сръчна в ръцете, но как ме мързииии...

# 499
Cuckoo, мога ли да ти дам идеи по въпроса  Simple Smile

Навремето бях направила за дъщеря ми 3 вида такива завивки според сезова и можеха да се ползват от бебе до ...

Вземаш стандартна завивка олекотена и я сгъваш на две по дължината й. Стандартната завивка е 220 на 150 см. Обръщаш я така, че 110 см да ти бъде дължината на твоя чувал и правиш страничния ръб. Отдолу оставяш незашито, за да се пъха детето, а горе условно делиш на 5 части: процеп на едната ръка, тегел, процеп за главата, лепяща лента /или с копчета/, процеп за другата ръка. Идеално е и за порастнали деца  Peace

Не знам дали ме разбра, при нужда бих повторила.

Имахме 3 такива завивки: памучно одеяло, олекотена завивка и бархетен чаршаф. Вариантът с лепящата лента ми позволи после да разшия и пак да си ги ползваме тези завивки  Simple Smile

# 500
  • София
Cuckoo, мога ли да ти дам идеи по въпроса  Simple Smile......
Не знам дали ме разбра, при нужда бих повторила.
Ама ти направо си гений  bouquet Само че ми се струва, че се сгъва по ширина, защото иначе ще се получи 220 на 75.
Само не схванах как деля на 5 части и не се ли реже някъде завивката за ръкав. Нали ръбът е само един - страничния, където се зашива завивката.
Ако ти се обяснява - може и на ЛС, а аз ще продължавам да се мъча да проумея.

# 501
Ще обясня тук, хем може да ме поправят и някои по-опитни. каото сгънеш размери 220х150, получаваш 110х75. 110 ти става дължината, а 75 ширината.

Нищо няма да режеш.

1. Зашиваш страната, която е 110. Тя е страничната.

2. Получава се нещо като чувал с изрязано дъно.

3. Избираш коя дупка да ти бъде долна, коя горна

4. Разделяш мислено на 5 части горната дупка- от двете външни страни се оставят процепи за ръцете, а в средата за главата. Между тези процепи има шевове, които падат на раменете на детето.

Приблизително така можеш да ги разпределиш: 10 см за едната ръка, следва шев 15 см, после 25 см процеп за главата, пак шев 15 см /с лепяща лента/ и остава последния процеп 10 см за другата ръка.
Дано сега съм била по-ясна, но за жалост, няма как да го нарисувам  Confused

# 502
  • FRANCE
Извинявай може ли една схемичка, заинтригуваме и мен. И аз ттърся идеи за 5г много мърдаща госпожица. До сега и удължавам бебешките чувалчета но взеха да стават тесни. Благодаря bouquet

Някой да е срещал кройка за палтенце с качулка 6-8г? Ако може и по-мадамско  Blush Благодаря

# 503
Запис, връщам се назад да чета.

# 504
  • Бургас
Точно в понеделник уших 2 "спални чувалчета за най-малката внучка. Купих едно поларено одеалце от Практикер  130 х 170  и го срязах на 2, заших го от едната страна и украсих с копринена лента страничия тегел, , и направих  по 2 връзки от копринената лента , вместо презрамки. Това съм правила и за моите деца, но от обикновено одеало-тогава нямаше поларени.

# 505
Здравейте, не съм много сигурна дали тук трябва да попитам, но много искам да се науча да бродирам върху плат.Никога не съм се опитвала даже, дали има такава темичка за начинаещи който имат огромно желание да се научат Simple Smile Опитах да проследя темите но те са адски много за това ако може да помогнете.
П.с. Благодаря предварително

# 506
Точно в понеделник уших 2 "спални чувалчета за най-малката внучка. Купих едно поларено одеалце от Практикер  130 х 170  и го срязах на 2, заших го от едната страна и украсих с копринена лента страничия тегел, , и направих  по 2 връзки от копринената лента , вместо презрамки. Това съм правила и за моите деца, но от обикновено одеало-тогава нямаше поларени.

armeria, можело е и да не го режеш-тъкмо си спестяваш 1 тегел, а и одеялото си остава цяло  Peace

Не ми стана ясно обаче как с копринени ленти, няма ли да е студено така на детето?!?  newsm78

При моят вариант рамената са на топло и част от самите ръце също.

# 507
Здравейте,
вчера уших два спални комплекта за бебчето, което чакам другия месец Heart Eyes. Единия плик даже беше първия ми пачуърк - е не ми паснаха на 100% квадратите, но за първи опит става. Остана ми доста плат, ще шия и обиколници, но няма да е сега. Имам идея от плата да направя и няколко лигавничета, дайте идея от какъв материал да направя подплата, мисля да ползвам памучен плат за лице, но под него може би е добре да сложа нещо непропускащо  newsm78.
Браво. Лигавчетата отдолу може да сложиш хавлиен плат. Не е непропускаш но издържа доста.
Използвай сатен промазка,получава се много добре,може и някакъв по фин шушляк

# 508
Момичета,незнам дали му е тук мястото но искам да предложа на всички ви които искате да направите по-весели дрешки за децата си - изработваме трансферни щампи,които можете да трансферирате вурху всякакви памучни дрешки с ютията,Гарантирам за качеството на боите,Картинките могат да бъдат по Ваш избор

# 509
Хайде момичета къде сте? Да раздвижим малко темата  Blush Идва Коледа, стягате ли подаръците? Аз приготвям разни нещица за хлапето и междувременно малко други неща се раждат. Хайде показвайте не се срамувайте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт