Клуб на храбрата шивачка - тема 17

• 82 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
По-скоро куилтване (нова дума за мен) Blush
Почнах да му хващам цаката и тъкмо се зарадвах, че става установих, че и машината не ми помага изобщо!
Педала е графитен, а не електронен и има един момент на празен ход, който много бърка цялата работа. Тъкмо хвана някакъв ритъм и тоя му ти педал реши да изфорсира  ooooh! Сега съм го дала на домашния майстор да го погледне, че ще ми се скъсат нервите.
Не знам защо ми се къса долния конец като давам на заден ход. Дали е заради педала или другаде бъркам? Или от конеца да е #Crazy
Тоя проект ще ми вземе акъла, но се надявам да си струва. Усещам, че все пак ще ми е полезно да го науча това куилтване/бродиране  Peace

# 646
  • Бургас
Когато преди много години се учех да бродирам на машина, също трябваше да се забави хода на машината. И тогава към крачната машина /на която трябваше само да бродирам/ купихме моторче. Но в електрическата верига свързахме последователно една фасунка и на нея завивах  крушка с нажежаема жичка. Така работех с педала на машината, но ходът беше достатъчно бавен /зависи от мощността на крушката/ и аз успявах да си оправя ръцете и местенето на гергефа. Сега има много по-съвременни техники и с една джаджа, включена в контакта и към нея включена машината, ще получиш същия ефект. Успех!

# 647
  • София
От телефона не мога да сложа линка.  Не ми го копира коректно.
Страничката е Вълшебства от плат - Villych handmade.
По-късно като седна пред компютъра ще дам линк.

# 648
 smile3517 предадох се!
Просто машината не ми е подходяща за такива занимания явно. Дори и с малко по-оправен вече педал, не спря да ми къса долния конец, като давах на заден ход. И наистина, това че е прекалено бърза пречи. Аз не мога да смогна на темпото да местя и бода става твърде итен. Ако си карам на фристайл е добре, но като гоня конкретни линии става мазало.
За 5 минути с обикновен тигел напред назад свърших повече работа, отколкото в мъките ми с бродирането .

# 649
  • Добрич
smile3517 предадох се!
...
За 5 минути с обикновен тигел напред назад свърших повече работа, отколкото в мъките ми с бродирането .

И аз така. Преди повече от 20 години установих, че нямам търпение да работя с крачето за бродерии и гергеф. И тъй като не се занимавам професионално, успявам да се справя с обикновен тигел.

# 650
С една дума - РЕСПЕКТ към тези, които се справят така добре!
С друга машина може и да успея, но на този етап наистина се предавам. Не си струва загубеното време.

# 651
  • Благоевград
Привет, вълшебници! Можете ли да ме посъветвате откъде мога да намеря плат за рокличка с десен на Замръзналото кралство?

# 652
Момичета помагайте, искам да си взема домашна машина чудя се между АЕГ и лучник може и втора ръка, дайте мнения моля

# 653
Моята е тойота джет блек,не я заменям.Обожавам си я,струва си всяка стотинка.

# 654
  • София
В момента има в Лидл, Pfaff днес ги видях, 3 години гаранция, ако възникне проблем я сменят с нова.

# 655
В момента има в Лидл, Pfaff днес ги видях, 3 години гаранция, ако възникне проблем я сменят с нова.
Може ли линк

# 656
  • София
това е машината, не намирам друг линк освен този- http://www.performancesewing.com/sewing-machines/pfaff-hobby/pfaff-1080s.htm , дори не погледнах каква цена е , но ако имаш наблизо магазин отиди да я видиш.

# 657
моята е Елна, не шия кой знае колко с нея, но съм доволна. Струваше 200 лева.

# 658
това е машината, не намирам друг линк освен този- http://www.performancesewing.com/sewing-machines/pfaff-hobby/pfaff-1080s.htm , дори не погледнах каква цена е , но ако имаш наблизо магазин отиди да я видиш.
260 лв е. Wink В брошурата на Лидл беше от 28 Декември – 03 Януари ,но цената и е същата.Днес пак я
оглеждах  Embarassed
Скрит текст:

# 659
  • Добрич
Момичета помагайте, искам да си взема домашна машина чудя се между АЕГ и лучник може и втора ръка, дайте мнения моля

Има такава тема във форума - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268305.975;topicrefid=20

Общи условия

Активация на акаунт