КАРТИ ТАРО - ТЕМА 13

• 42 979
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Момичета може ли да ми помогнете с тълкуването на тези карти? М има ли връзка с друга жена? Паднаха се карти отшелник , 9 жезли, асо жезли, умереността , звездата,3 жезли,9 чаши

kostansa, в твоите подредби картите имат ли някакви позиции? Седем карти са си доста...
С коя колода редиш?

С таро на уейт. Четох че със седем карти се дава отговор да или не. От интернет взех инфо, позицията е  от ляво на дясно по ред както ги написах. Начинаеща съм и се обърквам

kostansa, за начинаеща 7 карти са много, мисля. Опитвай с три.
Ти запозната ли си със значенията на картите?

Ще се опитам да поразсъждавам върху седемте все пак:

Момичета може ли да ми помогнете с тълкуването на тези карти? М има ли връзка с друга жена? Паднаха се карти отшелник , 9 жезли, асо жезли, умереността , звездата,3 жезли,9 чаши

Отшелникът не е човек, който има любовница. Той обича уединението. в което си търси отговори.
9Ж - някой патил и препатил, който е нащрек, не се впуска в рискови ситуации, той стои в отбрана.
Асо Ж - Тук припламва нещо, но то е бързо потушено от Умереността,
Звездата са надежди и мечти, но не е действие само по себе си.
3Ж - някой, който има план, но все още не го е осъществил,
9Ч - кратко, временно самодоволство
Значенията най-общо казано - аз не виждам реално връзка с друга жена. Кой ли мъж понякога не му се иска, но както се казва - едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.

И другия въпрос е М лъще ли И . 5 жезли, 6 мечове, умереността , силата,2 жезли,света , кралица чаши
Вторият ти въпрос аз лично бих предпочела да е зададен положително - М. честен ли е с И.? И с по-малко карти. Аз ползвам няколко подредби за въпроси, на които може да се отговори с Да и Не. В случая бих наредила три карти за отговор и отдолу една четвърта, която би показала самия М в ситуацията.
Направих както каза , картите са 5 жезли,рицар мечове,3 мечове и картата отдолу е 6 мечове. Аз мисля че ме лъже. Такова чувство имам,дано да бъркам

Има жестокост в тези карти, склонност да бъде наранен другия. Дали е с лъжа...не знам. Жестокостта сякаш ескалира, от по-безобедните 5Ж, през Рицар М до 3М.
6М може да е склонност към оттегляне, бягство, когато бъде притиснат за нещо.

Значи да се кротува, без да се притиска М , ? Защото май аз го изкарвам от релси

Ами...ти ще прецениш. Ако наистина много го пресираш, логично е да предизвикваш съпротива и ответна реакция. Ако не беше извадила картата, която показва него самия, просто щях да кажа, че не се държи добре с теб, но четвъртата карта обикновено обяснява защо го прави.

# 106
Ще ходи ли един човек на работа в чужбина - Папата, Звездата, Справедливостта

На пръв поглед въпреки че няма карти за път, мисля че човекът ще ходи Simple Smile

# 107
  • София
Интересно ми стана да ви чета. Можете ли да ми дадете източник - сайт, книга, от които да науча повече за Таро? После, как се сдобива човек с колода карти, всеки ли може да реди?

Vodena, преди да изхвърлиш всичко от главата си, както те учи Секхмет, може все пак да понатрупаш малко инфо, ако искаш.
Ето две сканирани книги, ако те интересува:

Активирани са линкове за публичен достъп:
Nary4nik po TARO_MINORNI.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=bc67cf1435

Nary4nik po TARO_MAJORNI-1.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=e640fd0281

Nary4nik po TARO_MAJORNI-2.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=b89c30cd7c

Nary4nik po TARO_PODREDBI.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=1f4df1d0e4

Tarot_samoou4itel Majorni -1.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=af7a4e2168

Tarot_samoou4itel Majorni -2.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=264671b710

Samou4itel minorni-1.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=875dd3afa7

Samou4itel minorni-2.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=b72af9ffa6

Samou4itel minorni-3.pdf:
http://dox.bg/files/dw?a=63227acb53

За първите карти съм чувала, че е добре да са подарени от някой, но едва ли всички се съобразяват с това.
Според мен картите трябва да те привлекат. Лично аз смятам, че за начинаещи най-подходящо е Таро на Уейт или базираните на него, но това си е мое виждане. Аз не обичам когато малките аркани нямат друг рисунък, освен символите на самата боя в определената бройка.
Ето тук има сайт, където може да разгледаш много пълни колоди и да сравняваш и избираш:
http://www.albideuter.de/

# 108
  • София
Обръщам се към тези, които следят темата, но ми задават въпроси на лична или с мейл - много ви моля, задавайте ясни и конкретни въпроси. Ако искате да питате дали нещо ще се случи в определен срок - задавайте в какъв и е желателно да не е по-дълъг от 6 месеца. На въпроси започващи с Кога? не мога да отговарям. И моля, ограничавайте въпросите си до 1-2. Аз разбирам, че човек се вълнува от много неща и всеки въпрос поражда нови и нови, но аз правя подредби като хоби, прехраната си изкарвам с друго и времето и възможностите ми все пак не са неограничени.
Въпроси от типа - Обича ли ме, ще се видим ли, как ще се развият отношенията ни, има ли друга жена - се броят за четири.

Благодаря за разбирането!

# 109
Интересно ми стана да ви чета. Можете ли да ми дадете източник - сайт, книга, от които да науча повече за Таро? После, как се сдобива човек с колода карти, всеки ли може да реди?

Vodena, преди да изхвърлиш всичко от главата си, както те учи Секхмет, може все пак да понатрупаш малко инфо, ако искаш.

Флейм, хайде да бъдем коректни, когато вмъкваме чужди мисли, а и дискусията го изисква.
Факт е, че книгите за Таро (онези сладки книжки с картинки към колодите), не са помогнали на никого да стане таровед, защото това е невъзможно. Нека се прочетат, (а те общо-взето припяват едни и същи значения на картите), но опитът впоследствие опровергава 99% от прочетеното. Има много анализи защо това е така и аз, поне във 20 теми (но в друг форум), съм дала анализ на този феномен.
Без познания по история, психология, философия, антропология, без мащабно четене и без богата обща култура (каквото и да значи това), Таро-то е невъзможно.
Затова попитах и Водена докъде иска да стигне с картите.

Има изключително ценна литература за картите Таро, но тя е далеч от това да предлага евтини подредби за това дали някой ни обича, ще се срещнем ли, ще ми звънне ли и подобни. Тази литература е плод на двувековен изследователски опит и в момента най-големите анализатори на феномена Таро, са италиански професори по семиотика. Другият лъч на познание за Таро (но паралелен), са трудовете на Елена Блаватска. Говоря за програма максимум.

Лично аз, захвърлих книжките точно на втората седмица, откакто си бях взела първата колода, защото разбрах, че това са откровени фантазми на хора, на които им се иска да са тароведи. Но просто задоволяват свои копнежи по мистичното и щото ... печелят кинти.
И все пак, от всички тъпотии и чалга езотерика, която съществува на таро пазара, над тая схизма стоят книгите и трудовете на Хайо Банцаф - достъпен, лесноразбираем, идеален за начинаещи и ценен, заради авторската му подредба Висшата жрица и разработката на психоаналитичния тест Прозорец на Джохари (или Сляпото петно) - изключително полезна подредба, стига да й се направи професионален анализ.

Та, разгеле, за 16 години работа с Таро съм разбрала кое е полезно и кое не е за обучението в Таро. Отварям и скоба - за курсовете по Таро, особено съботно-неделни за преминаване на нива ...
Мисля, че е добре да се говори повече за епистемологията на Таро, т.е. картите като наука, не просто като начин да се гадае "бъдещето".

Приятна вечер.

# 110

На пръв поглед въпреки че няма карти за път, мисля че човекът ще ходи Simple Smile

Малко странен въпрос от гледна точка на предисторията.
Че то толкова пъти е трябвало да замине, че не зная дали ще остане време за връщане после Simple Smile

За да се натрупат толкова тежки Големи Аркани едни до други, особено при наличие на тая (мръсница) Звездата, то заминаването е задължително и вече се се случва.
Но проблемът не е в самото заминаване, а е в човека - вече иска ли го, вижда ли смисъл, усеща ли се пътуващ субект, иска ли нови пространства, намира ли упование, може би си казва - ако бях по-млад ...

Но да се радваме, че тук нямаше на трета позиция Страшния съд + картата сянка Слънцето, че тогава щеше да е страшно. Т.е. още времето не е изгубено. Като контрапункт на изминаващото време, имаме Папата и Звездата - времето все още не е паралелно, не е отдалечено, пък и вече нищо не зависи от питащият.
Това са надличностни карти, което потвърждава правилото в Таро - че когато отлагаш събитията, указани по Магът - той се е появявал, както и Силата  (с приходящи дворцови карти от високия регистър като Крал меча, Кралица меча + Ас пентакли), следва Справедливостта, 8 меча и Умереността.

Въпрос на смелост е вече, на тласък, такъв няма у човека, но има у СЪДБАТА.

# 111
Секхмет, харесвам философията, с която гледаш на тези карти. Това не е обикновено "хвърляне" на карти, а досег с нещо, което изисква интелект, култура и разбира се корекност. А за това:

(ще падна просто... извинете!)[/color]
[/quote]
 просто нямам думи!  За това ще отговоря така: Съжалявам! Простете! Благодаря!

# 112
Секхмет, харесвам философията, с която гледаш на тези карти. Това не е обикновено "хвърляне" на карти, а досег с нещо, което изисква интелект, култура и разбира се корекност. А за това:

просто нямам думи!  За това ще отговоря така: Съжалявам! Простете! Благодаря!

Ingi, това е първична реакция, твоята. Но е първична и другата. Разбери.
Това би трябвало да те мотивира да научиш нещо повече.
Нормално е Флейм е да реагира така. И всеки трябва да прояви разбиране към другия. Нормално е.
Никой не се е родил научен. Аз лично съм доста крайна спрямо начинаещите в Таро и съм си научила урока. И все още се уча да не съм груба.

Всеки се стреми по различни поводи да узнае нещо.

# 113
Нека поговорим за нещо друго, момичета.
Вече има подобна тема в този сайт, но аз искам лично вас да попитам - ходите ли по врачки, давате ли пари за това?

И да разсеем някои митове относно гадателките и врачките в България Simple Smile

Визирам, желанието на много хора да общуват с мъртвите си роднини, и неща от тоя род. Но не да се говори за това, разбира се.

Какъв е смисълът да ходим по гадателки? Може би нещо такова, лека вечер.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 07:46 от Секхмет

# 114
Аз не ходя по гадатели и врачки. Нямам никакво желание да узная бъдещето си. Някоя врачка да ми каже какво ме очаква и само да се оглеждам за това, не Мерси. Ако мъртъв роднина  би искал и можеше да комуникира с мен, ще го направи и без помощта на гадатели. Картите Таро предизвикаха чисто любопитство - каква е историята им, как се нареждат и тълкуват. Не бих ги използвала, за да надничам в бъдещето, а по-скоро за да разбера себе си и другите по-добре

# 115

Малко странен въпрос от гледна точка на предисторията.
Че то толкова пъти е трябвало да замине, че не зная дали ще остане време за връщане после Simple Smile

За да се натрупат толкова тежки Големи Аркани едни до други, особено при наличие на тая (мръсница) Звездата, то заминаването е задължително и вече се се случва.
Но проблемът не е в самото заминаване, а е в човека - вече иска ли го, вижда ли смисъл, усеща ли се пътуващ субект, иска ли нови пространства, намира ли упование, може би си казва - ако бях по-млад ...

Но да се радваме, че тук нямаше на трета позиция Страшния съд + картата сянка Слънцето, че тогава щеше да е страшно. Т.е. още времето не е изгубено. Като контрапункт на изминаващото време, имаме Папата и Звездата - времето все още не е паралелно, не е отдалечено, пък и вече нищо не зависи от питащият.
Това са надличностни карти, което потвърждава правилото в Таро - че когато отлагаш събитията, указани по Магът - той се е появявал, както и Силата  (с приходящи дворцови карти от високия регистър като Крал меча, Кралица меча + Ас пентакли), следва Справедливостта, 8 меча и Умереността.

Въпрос на смелост е вече, на тласък, такъв няма у човека, но има у СЪДБАТА.

Да, права си, човека много пъти е заминавал и се е връщал.
Самият той вече не намира смисъл в тия заминавания, но го прави. Попаднал е във въртележка, от която самият той ми се струва, че не му се излиза, просто му е удобно и затова и го прави и мисля, че ще продължи така Simple Smile
Благодаря за тълкуването !

# 116
  • София
Mда...

# 117
Някой иска ли да ми гледа дали ще живея в чужбинско скоро?Мога и сама да изтегля карти,но не ми се иска  Whistling
скоро-до три месеца

# 118
  • София
Някой иска ли да ми гледа дали ще живея в чужбинско скоро?Мога и сама да изтегля карти,но не ми се иска  Whistling
скоро-до три месеца

Ще заживееш ли в чужбина до 3 месеца?

По тези карти - Да.

# 119
Благодарности,Флейм   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт