Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 297
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 720
missNoir, има смисъл ако после си продължи в частно училище.
Иначе, не.

Songes, ако те отблъсква и не е спрямо твоите разбирания, мироглед и т.н. и ще бъдеш под огромно психическо напрежение и то негативно...не бих приела.
Ако обаче парите са ти необходими и в този период няма да имаш друг доход...може би бих се замислила.

# 721
Моят второкласник в момента е на седем години и осем месеца  Laughing Тръгна в първи клас на шест години и четири месеца. Не е имал никакви  психологически или учебни затруднения. Училището като обстановка и порядки,  му беше познато от предучилищната и със сигурност по-интересно от детската градина.
 Аз също съм от шестогдишните , а сестра ми даже не ги беше навършила, когато стъпи в училище. Не сме страдали от ранното почване , дори напротив.
Моето мнение е, че най-често преценката на един трезво мислещ родител, е съвсем реалистична и няма поводи за притеснение. Две години в предучилищна би било затормозяващо за детето.
Songes, зависи дали това преминаване е свързано с нещо, което изцяло противоречи на ценностната ми система или просто ме предизвиква да отида някъде, където не бих тръгнала по собствена инициатива от страх, от несигурност.
Нюансите сивота не съм чела. Четох едни проценти сиво  Simple Smile, беше интересно.

# 722
Аз нюансите ги свалих от тук. Има и трите части. Помня, че бяха PDF  и ме измъчиха.
http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=1243

# 723
  • София
missNoir, има смисъл ако после си продължи в частно училище.
Иначе, не.

Не е баш така според мен. Поне в София, след 4 клас има доста добри варианти за прогимназиалния курс (5-7 клас) след прием с изпити. От една страна математическите, от друга 119то има различни приеми, има и други варианти.

Твърде са ми скъпи началните училища, иначе бих изпратила детето си в такова, със сигурност.

# 724
  • София
А какво ви е мнението за частните училища от 1-ви до 4-ти клас?
И те като детските градини - има добри има и лоши. Последните години при матурите на седмокласниците в първата двайсетица устойчиво са основно частни училища. На последните места в класацията, обаче, също има частни училища. Така че трябва да се избира внимателно.

П.П. Аз съм пристрастна. Моите деца са в частни школа и градини

# 725
В София да, но то в провинцията така или иначе частни училища няма. Simple Smile
А и ако въпросните няколко добри училища са ти на другия край на града...пак малко трудно би го водил и прибирал от там.
Не знам де, не съм от София все пак. Simple Smile само предполагам.

# 726
  • София
В София да, но то в провинцията така или иначе частни училища няма. Simple Smile
Как да няма, има. Ама не в цялата провинция, разбира се.
Всички частни училища осигуряват транспорт. Това обаче не означава, че всеки е склонен детето му да пътува повече от час до училище и толкова на обратно. Друго си е когато училището е сравнително наблизо. След 7-ми клас и далеч да е, друго е.  Grinning

Дъщеря ми могат да я приемат с абсолютна сигурност в едно основно училище в Лозенец, със собствен транспорт. Е, близо 200 лв е удоволствието, нали. Но няма начин да ми блее детето по час в задръстванията сутрин и вечер.

# 727
Частните училища си имат транспорт. Определено показват последните години по-добри резултати. Но и най-добрите правят предварителен подбор на децата. В такъв случай, не съм сигурна дали всичко зависи от работата на учителите или от това, че самите деца имат заложби.
Лятото търсех някакви интересни занимания за детето и попаднах на едно частно училище, на сайта на което, след състезание или олимпиада, беше написано - "гордеем се с еди кои си ученици, не сме доволни или  звучащо като почти срамуваме се от ..... Това според мен не е за всяко дете. Не бих го избрала за моите.  
А и таксите са ни непосилни.
п..п Тонка вече е писала

# 728
  • Варна
Сигруно ще задам ужасно глупав въпрос, но изобщо не съм ориентирана в тази сфера.
Оценяват ли се децата от 1-ви до 4-ти клас, т.е. има ли някакво класиране според показаните знания на учениците, за да проверя интересуващото ме частно училище къде е ?

Не знам дали успях правилно да формулирам въпроса си и дали ме разбрахте.

# 729
Има разни състезания. Най-вече математически, но и други. Там можеш да направиш сверка. Но пак не е особено показателно.

# 730
тонка, аз визирах точно провинцията, не Варна, Бургас, Пловдив. Simple Smile
В други градове частни училища не знам да има.

А за транспорта, то че има, има....но не си мислете, че всичко е гладко и безпроблемно и там.

# 731
  • София
Сигруно ще задам ужасно глупав въпрос, но изобщо не съм ориентирана в тази сфера.
Оценяват ли се децата от 1-ви до 4-ти клас, т.е. има ли някакво класиране според показаните знания на учениците, за да проверя интересуващото ме частно училище къде е ?

Не знам дали успях правилно да формулирам въпроса си и дали ме разбрахте.
Заповядай в тази тема. Може би ще намериш много от отговорите на въпросите си. Има и предишни теми - още 4.
След 4-ти клас нали също има матури. Те обаче се пазят от учители в училището и винаги може да има съмнения за достоверността им. А и не знам дали някъде се публикуват резултатите от тях обобщено.

А за транспорта, то че има, има....но не си мислете, че всичко е гладко и безпроблемно и там.
В смисъл?

# 732
  • Бургас

Лятото търсех някакви интересни занимания за детето и попаднах на едно частно училище, на сайта на което, след състезание или олимпиада, беше написано - "гордеем се с еди кои си ученици, не сме доволни или  звучащо като почти срамуваме се от ..... Това според мен не е за всяко дете. Не бих го избрала за моите.  

Хич не ми хареса това удебеленото.  
Смятам децата ми да учат в кварталното училище.

# 733
  • Варна
valerie, благодаря!

Onna-bugeisha, не знаех, че има такава тема. Благодаря!

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 12:50 от missNoir

# 734
Аз си мислех, че ще ви откажем от Нюансите, след среднощната забава, пък те по-интересни са ви станали  Mr. Green

Добро утро  wavey

Общи условия

Активация на акаунт