Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 297
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 780
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Жаки, ако въобще иска да учи немски, не се колебай, сега е моментът. И без това след английски немски се учи трудно, поради по-сложната граматика и наличието на три рода, а в английския ни един. Освен това английски децата учат от "въздуха" едва ли не - интернет, музика, филми - всичко им помага, а немски трябва специално за го учиш, за да научиш нещо.
(Съветът ми е професионален.)

# 781
  • София
Аз също не бих пратила тинейджър да живее някъде си сам. У нас изобщо няма добре развити пансионатни училища и където изобщо има нещо подобно контролът е изключително проформа и точно никакъв. И с баба не бих пратила тинейджър... едно са родителите, а съвсем друго бабите.

# 782
  • Euskal Herria
Чек, преди 3 дни беше и това. Тогава през 6-8 минути се редуваха: порой, ярко слънце и синьо небе, градушка с гръмотевици и светкавици. Днешното си е мокър сняг, който се топи. Обаче пресата е пълна със снимки, видеа и репортажи. Нали не е обичайно явление.
Градушката малко ми поопърпа цветята по прозорците, ама ще го преживея  Mr. Green.

# 783
  • някъде ... тук ...
Зависи от обстоятелствата, от детето, от разбиранията в семейството и от куп неща.
Големият не е при нас в Сф от тази година, писала съм и друг път. Беше по-добрият вариант за това, което иска да учи. Знаем си възможностите - финансови и умствени.
Знам, че тук масово всички са отличници и се борят за елитните гимназии. Моето не е такова, колкото и да натискахме през годините.

# 784
Немски след английски при мен не се получи добре. И до днес не мога да го заобичам и науча както трябва. След първи чужд език немски всичко останало ще е песен.

# 785
Немски след английски при мен не се получи добре. И до днес не мога да го заобичам и науча както трябва. След първи чужд език немски всичко останало ще е песен.

Дъщеря ми сега учи немски след английски, т.е. паралелно с английски, който почна много по-рано и се получава доста добре. И още един език учи (малтийски), а от догодина ще имат втори чужд език (малтийски и английски са родни  Laughing) и сигурно ще изберем френски, че много хубаво Р има. Тук масово налитат на италиански и испански, но аз не виждам никаква полза в Европа от тези езици.

# 786
Защо не испански, той е един от най-разпространените езици в света. Италианският много ми харесва, жалко, че се говори само в Италия като официален език. Започнах да го уча, докато разполагам с повече свободно време, но сигурно ще се прехвърля на нещо друго. Един от вариантите е френски. Не ми се учи пак и отново немски.

# 787
Зависи къде се праща детето само...в София обаче на 14г не бих категорично.
Немски е по-добре от английски за първи език и стабилно учене в езикова гимназия. 

# 788
И синът ми учи паралелно английски и немски. На английски ходи допълнително и се справя отлично, с немския се занимава само в училище, не посещава курсове. Справя се, не се е оплаквал да му е трудно или да каже, че не иска да го учи и не му харесва.

# 789
И аз не бих пратила моя син в учи в друг град, такова дете е, което ако не го държиш на къс синджир, ще си счупи главата в първата стена, за нищо не може да му се вярва, само да ти види гърба и почва да прави, каквото си иска, освен това лъже непрекъснато.

# 790
Моето малкото лъже непрекъснато. Даже се чудя как изобщо му хрумват на тригодишна възраст такива неща.
.

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 16:16 от valerie

# 791
На този етап местенето на цялото семейство не е вариант. Докато Жаки тръгне на училише може и да се променят обстоятелствата. Ако Мими иска и тук ще учи. Тя още не решила към какво ще се насочи, до вчера архитектура, сега пък журналистика все ги мисли едни. Умна е, но не е пробивна, все си трае, ама като изпляска нещо...държи влага, като тогава за дома. Важно е образованието при всички случаи, но засега реших да си е при мен, още толкова малко остава и ще литне от гнездото. Сякаш вчеря ми я донесоха в родилното. Божееее, разкиснах се Confused
Ами немския, ако няма да учи в някоя немско говоряща страна за какво и е? Затова се чудя. Аз съм учила немски, не практикувам и ми бягат старшно много думи. Сякаш ми се иска да овладее перфектно английски, не да се черви, като мен с моето ниво 6 клас Embarassed Руски говоря и пиша, използвам го в работата най- често.

# 792
Учих 5 години немски, изпит съм държала, но не го ползвах и сега почти не умея да го говоря. Ако няма да продължиш да се занимаваш с немски, просто си е загуба на време. Като ме приеха с немски, ми казваха колко перспективно е, но при мен обстоятелствата така се стекоха, че дори литературата в университета бе предимно на английски.

# 793
  • Перник
Хубаво е да се започне с възможно най-труден език, като немския, още от ранна възраст, защото тогава най-добре се запаметява език. Аз съм учила английски от пети клас, след което френски в езикова гимназия. Немски учих в университета като втори език и въпреки по-високото ниво на образование, ми е труден да го ползвам. Френският, дори че е учен в гимназия, ползвам по-добре. За английския-да не говорим, почти перфектен, защото дори в гимназията ходех на доп.уроци, а в университета,вече ми беше първи език.

Помислих си за Жаки като прочетох това...Ужас.

http://offnews.bg/news/%D0%98%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%B … BE-23_457539.html

# 794
Ох, не знаех за този случай, ужас:( Зачестиха самолетните злополуки. Дано се върнем и тази година живи и здарви. Предния беше на Азия еър, или малайзиски? Не помня. Късмет, ако е писано и с кола може а стане, даже процентно е по- вероятно, с това се успокоявам.

Общи условия

Активация на акаунт