Искам да кажа ... (22)_02.02-08.02

• 72 047
  • 2 525
  •   1
Отговори
# 1 125
Моля за помощ, търся нещо, но не знам как се нарича дори на български. Simple Smile
Принципи на организация на щандовете в един хипермаркет, дизайн и вътрешно устройство на магазина.
На БГ ме съмнява да намеря нещо.
Но как се наричат тези неща на английски? със сигурност си има термини някакви.

# 1 126
Глезанчо, поне си е признал  Mr. Green
Моят една сутрин го закарахме и пътувам към работа и получавам смс - "Ака ми се, корема ме боли"  Mr. Green Бързо спешно пращам мъжа ми да го вземе, че аз нямах никаква възможност да се връщам обратно. Младежа не сметнал за нужно да каже сутринта преди да тръгнат за училище, че е имал разстройство и хоп по средата на първия час го прерязал стомаха.

Сесил, аз си мисля че се нарича Мърчандайзинг, но не съм 100 % сигурна.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B0%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B3

# 1 127
  • Варна
Check Please, знам как се чувстваш...
Защо баща ти е в Терапията?
Майка ми през цялото време беше в Онкоболницата в Аспарухово, уж там били най-добрите.
Леля ми и братовчедка ми също в тази болница.

# 1 128
blackcat6, не не, това касае самият продукт.
На мен ми трябва организация в самата търговска зала на хипермаркет, или както там я наричат. Simple Smile
Защо продукти Х са сложени на мястото Х, а други на друго. Simple Smile най-лаишки казано.
Има си система, на запад дори имат награди за най-добре организиран хипермаркет и т.н.
Тъкмо разглеждах снимки. Simple Smile

# 1 129
blackcat6, не не, това касае самият продукт.
На мен ми трябва организация в самата търговска зала на хипермаркет, или както там я наричат. Simple Smile
Защо продукти Х са сложени на мястото Х, а други на друго. Simple Smile най-лаишки казано.
Има си система, на запад дори имат награди за най-добре организиран хипермаркет и т.н.
Тъкмо разглеждах снимки. Simple Smile
Много време съм работила в тази сфера и се нарича мърчандайзинг /merchandising. Там на дълго и широко съм изучавала кой продукт къде в магазина трябва да седи и защо. Имам и няколко наръчника по темата, но трябва да питаш нещо по-конкретно ако те интересува,за да ти отговоря и аз конкретно.

# 1 130
  • Ямбол
Ако намерите нещо за подредбата на магазини на български, ще ви бъда благодарна да пуснете линк.

# 1 131
Zara_05, значи правилното нещо е било. Simple Smile
Трябва ми общо и на кратко, не нещо конкретно. Ако имаш нещо в pdf., и е свободно за разпространение, може да ми изпратиш.

Лиляна, аз сега съм се заровила, но нищо конкретно на този етап. Разни статии само.

# 1 132
Ами не знам. Аз преди време попаднах на длъжностна характеристика, която описваше задълженията на мърчандайзер-а. Аз си го изтълкувах, че лицето отговаря за подреждането на стоките по щандовете, наличности, правилно ли са подредени, един вид като контрол.
Другото което се сещам е логистика, но аз съм учила за логистика на строителна площадка и прочее  Mr. Green

# 1 133
  • някъде ... тук ...
В scholar.google.com дали няма да излезе нещо повече?
От таблета не мога да поставя линка с търсенето.

# 1 134
Всеки един продукт в магазините (предимно големи вериги) е сложен на определено място с определена цел,също така влияние за мястото оказват и какъв тип клас е, цена,конкуренция,цвят и пр. Примерно защо шоколадовите бонбони на Х стоят на третият ред отляво на дясно,а не на 2 ред от дясно на ляво или защо на щанда с чипсовете има стелажи с кенчета на бира или обратното...примери много. Ще потърся някакъв общодостъпен линк.Иначе моите наръчници са книги- едни мини тухлички с твърде много подробности.

# 1 135
  • София
Чела съм за това в един учебник по маркетинг навремето, ама хич не се сещам кой ...
Нещо от сорта, че базовите продукти (хляб, мляко) се слагат накрая, за да не си напълниш количката с тях; затова и плодовете са първи, като най-обемни. Местата, където татковците и майките се застояват/заглеждат, на долните рафтове се слагат неща за децата. Също и на касата бонбоните и дъвките се слагат на нивото на очите на дете. Като се пече хляб, миризмите се разпръсват специално с ве тилатори, и т.н...

# 1 136
  • Перник
Добре, как да не се ядосва човек?! Това не е ли лекарска грешка? Не можеш да кажеш някому, че нищо му няма, а той да е бил с рак.Някой не си е свършил работата,за сметка на нечие здраве!

Билка, кое ти е селото? Моето е Зелениград!

Моето е Студен извор, в него направиха музей на киселото мляко, защото откривателят на млечно-киселата бактерия е роден в селото.
Срещу него се намира с. Бусинци, прочуто с грънчарството си.
От Зелениград гледам много хубави снимки в групата на трънска област във фейсбук.

Това със сгрешените диагнози е съвсем в реда на нещата в милата ни изстрадала родина, този път всичко е за сметка на психиката ни.

# 1 137
Дааа, дребните неща Mr. Green. Това обяснява защо синът ми като беше на годинка и нещо - до 2 да е бил, съвсем дребен и го возя в количката от тия дето са като коли и си пазаруваме. По едно време на касата ние излизаме - охраната дава сигнал на продавачката, че ще  крадем бульон пилешки. Детето го набарало, докато сме чакали да плащаме, обелил го, налапал го и докато продавачката и охраната почват да се суетят около нас заради тъпия бульон, това дете като започна да пищи и да плюе бульона. Аз обаче се ошашках, че не знам какво плюе и какво става, после вече виждам в ръчичките другото парче бульон, а в колата опаковката. Може да съм била виновна, ама им вдигнах скандал, тогава защо по дяволите са сложили тия бульони точно там  Laughing

# 1 138
Аз намерих доста инфо на български, достатъчно за това което ме помолиха. Simple Smile
Вече ако искат да си задълбават по-конкретно.
По Маркетинг нищо подобно не съм учила, или пък толкова да съм проспала някоя лекция...сякаш не е било.

# 1 139
  • София
Чек, ужасно съжалявам Sad Лекарска грешка е явно, не са разбрали навреме какво се случва. Лоша работа. Не спирай да пишеш, ако това ти помага. Тук се подкрепяме, то не може само хубавини да четем, такъв е животът Sad Стискам палци нещата да се  подредят по най-добрия възможен начин, доколкото в такава ситуация изобщо е възможно да има нещо добро...

Пък аз днес се ядосах за една сметка на Мтел. Сега ме е яд, че въобще съм хабила нерви, не си заслужава Naughty Пускам го на КЗП, пък каквото сабя покаже. Ако се окаже, че не съм права, ще си платя и толкова.

Днес отново започнах режима. Нали бях болна и тогава го спрях, защото ядях само сухари и бисквити. Та днес съм на рибка и зарзават. Приканвам и другите режимни да споделят, на мен някак си ми е по-приятно, когато си имам компания.

Ели, и аз искам линк към сайта с кемперите. Мъжа ми много иска да направим някога такава почивка. На мен ми се струва безумие, честно казано, ужасно са ми клаустрофобични, но заради него бих се прежалила някой път.

Общи условия

Активация на акаунт