Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 033
  • 767
  •   1
Отговори
# 120
какво гнети душицата ти"  Confounded 
така му намъкна  в устата хляб с мед, че щях да я цапна.

Ох, много е смешно това! Joy Къде ще ги крием тези бабки, не знам!?

Иначе аз от моята неофициална свекърва съм повече от доволна!...И благодарна!  bouquet
Нашето чудно чудовище като се събуди сутрин и край -  нямам покой!През деня не спи,реве като го оставя  някъде, играчки не го вълнуват и за капак от обяд като го хванат коликите, та чак до късна доба!Само на ръце е и пак не се успокоява, проплаква честичко!
Та жената сутрин към 10 часа, когато е станал и съм го накърмила вече, се качва при нас и го взема, докато аз си измия зъби и очи, да пооправя и си направя кафе!После го държи, докато обядвам, докато чистя, къпя се или излизам за кратко!Въобще човечето трябва постоянно да е дундуркан, иначе рев до захлас! #Crazy
И все се чудя, само то ли е такова?!Как ли се справят майките на такива криваци без помощ?

Дано спре с тоя рев скоро! Praynig Praynig Praynig

# 121
  • Варна
МелинаHug
Златанова, не сте само вие така  Tired Правех си аз тънки сметки, че няма да го свикваме на ръце, но уви... Вили от след обяд и крив, преди час се съдираше от рев и даже цица не го успокояваше. Дундуркането е неизбежно. Аз също ако ММ не е в къщи, викам свекървата да слезе да го позанимава, за да мога да се наям поне или да свърша нещо бързо. Тя много се радва, защото иначе няма кога да го види.

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 22:21 от Tsvetivn

# 122
Ох, аз все я хвалех моята свекърва колко е добричка и колко съм щастлива с нея, но може би едногодишното ни съжителство си казва думата, плюс разни странични фактори, които ме карат едвам да издържам вече да живея в тази къща Tired Почна с изцепките още като бях бременна. ММ като заминаваше на рейс я помоли да е покрай мен и да ми помага, особено пък последния месец като наближи раждането. Тя обаче редовно си ме оставяше сама, обуваше токчетата, слагаше роклята и айде на гезме с приятеля си. Аз - сама заточена в къщи. Веднъж дори имаше наглостта да дойде и да ми каже, че отиват да обядват на ресторант с него и дъщеря й (зълва ми) с нейното семейство и ме попита дали искам да ми донесе нещо ooooh! вместо да каже примерно "Айде елате с нас двете с Йойо, малко да се разходите и разсеете"...  После термина ми наближи, преносих.. тя все така си хойкаше когато и по колкото часа й скимне. В един от последните дни преди раждането замина на шопинг за обувки с дъщеря си, който продължи около 8 часа. Shocked
Още от тогава й набрах яко и се зарекох, че достъп до бебето ще има минимален, въпреки че живеем в един апартамент. Е, от деня, в който се прибрахме с Иза, сама си я къпя, преобличам, сменям памперси, дундуркам и прочие. Нищо не искам от нея, само да мога да разчитам да я гледа за малко ако ми се наложи да изляза без нея. Въпреки това успява да ме издразни с поведението си - докато ме види, че излизам от спалнята и веднага търчи вътре да я взима. Надвечер ако е неспокойна Иза все ме пита защо плачела, да не било от глад ooooh! Казвам не, сигурно има газове - а, окей. На другия ден пак, сякаш постоянно ми намеква, че кърмата ми не стига. Днеска пък се уби да повтаря колко й било горещо (то верно беше много горещо), но надвечер излиза вятър, аз изкъпах Иза и й обух едно клинче да не са й голи крачетата. Идва ред на вечерната неразположеност, Иза плаче, а тя я люлее на шезлонга и десет пъти й повтори "Защооо, защо плачеш, малката ми, да не ти е топло?" #Cussing out
Ох, още много, много изцепки има, списъкът е дълъг, ама айде да не ви товаря. ММ си идва другата седмица и се надявам бързо да се организираме и да си намерим квартира.. Crossing Arms Praynig По-добре да съм сама и да се чудя как да се оправя, отколкото тя да е наоколо и да ме дразни с безразличието си. Naughty

# 123
Ние с моя мъж решихме сами да си гледаме детето. И майка ми и свекърва ми бяха в началото всяка за по седмица. .еми не стана номера с помагането, напротив, освен зс бебе се грижих и за баби. Те и двете  жовеят на по 300 км и работят,та реших, че съм го родила това дете ние да си го гледаме, не някой друг. Те са си изпълнили дълга към нас. Като порасне бебa и те се пенсионират ще я гледат надявам се.

# 124
Живея със свекърава ми вече почти 4 години и да не чуе дявол всичко между нас е наред. Тя помага изключително много. От нея не мога да се оплача. Проблема при нас е бабата на ММ. Тя не живее с нас но взе да ни прави много дълги гости.  Мила е на 2 м а тя прекара с нас почти толкова. Ей няма такова безочливо същество. Само знае да критикува. Когато започнах да дохранвам по цял ден натяква че не мога да си нахраня детето. Понеже съм студентка и това я дразни. ... че съм си учила. Ако не е свекърва ми да я спре и да и каже че детето си е наше - мое и на мъжа ми и ние ще си го гледаме както намерим за добре няма да си затвори устата. Тя си има и друг правнук но при него не се меси. На всичкото отгоре има огромна разлика межу отношението и към Мила и др бебе... А да отбележа че като я няма бебка си се храни само от мен....

# 125
  • Варна
И аз като Цвети си правех сметките без кръчмаря, че няма да я нося на ръце. Това беше обаче само първите 2-3 седмици - заспиваше си самичка без проблем. После явно почнаха коликите и сега ако не е на ръце, не заспива и само плаче Sad Надявам се като отминат да почне пак от време на време да заспива самичка Simple Smile

# 126
Мимченце, аз не бих могла да живея със свекърва, просто няма как да стане. Искам да знам кога ще идва, кога си тръгва, кога ние отиваме и кога се връщаме. Иначе сме в добри отношения, но и при нас има изцепки и намеци, че нещо не върша като хората. Това, което най-много ме дразни е, че ми го разнася на ръце постоянно и после познай как се приучва и на кой остава дундуркането. /хем аз съм й казвала тактично, а мъжът ми 5-6 пъти й е правил забележка. Е, не, пак така си прави. Също ме дразни, че когато сме в тях идва и ми го взима от ръцете без да ме пита дали може, за да го показва на Скайп на разни роднини. Не, че лошо, ама да пита поне. Единият път тъкмо се беше наял и хайде взе го да го разнася като мечка...
За това всеки да си знае къщата моля моля. Naughty

# 127
Кукумицина, подкрепям те напълно!

За съжаление, моя случай е по- скоро като при Мимченце. Живеем при свекърва ми- откакто сме се оженили. Тази жена я обожавах до преди да родя първото си детенце. Всички даже се чудеха, как толкова се разбирам с нея. ММ пътува постоянно, защото работи в чужбина и аз съм си при нея. Но проблемите започнаха още с прибирането от родилния дом- аз,млада майка  като в необрано лозе си признавам, че в началото бях много ошашкана, но тя за всичко се бъркаше- за къпане, за хранене, за преобличане. Като ревнеше- идваше да ми я взима от ръцете. Абе кошмар и нерви. Сега, все още сме при нея, защото нашата къща е в ремонт и не знам ще доживея ли въобще да се нанесем там самички  ooooh! Но поне този път е по- съобразителна- за всяко нещо ме пита, а и аз много много не й го давам. Дори не му е сменяла памперса все още  Naughty
Единственото, което ме дразни е, че все гледа да го приспи. Аз й казвам да постои малко буден, да може после с кака си да спат по едно и също време, а тя го хваща да го люшка  и то се унася горкото.  Joy

# 128
Ох, лоша работа. Дано се преместите по-скоро!  Praynig

# 129
  • Варна
Ние с ММ сме заедно от 7,5 години, нямаме брак, живеем на отделни етажи в къща с неговите родители но още при ремонта на нашия етаж разбраха, че няма да могат да ни се месят и ще стане на моето  Naughty Дори по време на ремонта на банята, ММ замина на кораб и с баща му се поскарахме при довършителните работи, ММ даже не му се заминаваше точно по тази причина  Crazy Но не беше толкова страшно. После при ремонта на останалата част баща му непрекъснато мърмореше за нещо, все пак човека е построил почти сам четири етажна къща и до някаква степен е компетентен, което ние оценяваме и се вслушвахме, но пък "Защо сини плочки в банята, излъчват студенина", или "Защо зелена кухня, трябва да е в естествени цветове" все едно той ще живее тук  Crossing Arms Та след толкова години съвместно съжителство резултата е - не слизат при нас, без да се обадят предварително дали е удобно     Mr. Green

# 130
  • Великобритания
Оо Мимче още малко остана и за теб  luvbed , да си дойде тати и да нагуша принцеските , а пък за мама големия куфар с подаръци  Grinning
ММ беше в Бг за 10 дена и ми беше толкова криво , а представям си толкова много време..желязно търпение имаш верно ..
мойто бебче се е запекло яко ..напъва се милата , коремчето надуто, ама само пръцки излизат .. ние сме на смесено хранене , и сега почвам да давам топла водичка , ама така се мръщи и плюе Sick Sick престраших се за термометъра.. олекна му на детето и заспа сладко сладко Heart Eyes

# 131
  • на брега на морето
Манито, дано скоро си идете във вашата къща! Hug
Мимченце, кураж, дано по-бързо минава времето и си идва ТМ, че да се изнесете. Hug
И аз си зная, че най-хубаво е сами. Peace Дори и да ми бяха неспокойни бебетата, пак не бих извикала никой. То както някой беше писал, накрая така става, че освен бебета и баби гледаш...А имам и риби, и котка Joy...Специално за малко бебе- по-добре далеч. Виж като мине годинката, по съм склонна да го оставя на майка ми за някой друг час(ако е тук на гости, примерно). Преди това не си оставям бебето и за 5 мин на някой друг, различен от мм. Peace Hug
Елиас, браво на твоя пухчо, все така да си хапва. Hug

# 132
Момичета с кофти свекита Hug Откъде ни се пръкнаха такива дзверове безподобни... Shocked Ирайн, твоята има чувство за хумор обаче, разби ме просто с "гнетенето на душицата" Laughing Иначе не живеем с моята, слава Богу, но тръпки ме побиват, като си помисля, че е можело да сме в нейния блок през няколко етажа Sick Добре че съседът там си е продал апартамента, преди да разбере ТЯ! Иначе като дойде уж да види внучето, предпочита да ми ПРЕпростре прането, че така не я кефи явно, както аз го простирам. На погачата на малката се появи рано сутринта и й викам да погушка бебка, за да досвърша, каквото още беше останало за вършене, но понеже не можа да я успокои, ми я връчи аз да я дундуркам, а тя се зае да ми върши моята работа... Безброй пъти съм й намеквала, казвала ясно и спокойно и какво ли не още, че искам с моето домакинство да се оправям аз, но не. Най-интересното беше, че питала веднъж майка ми дали ще се разсърдя, ако идва да ми помага и чисти, като мама й обяснила, че аз винаги съм била самостоятелна и че ако иска да направи нещо, първо да ме пита. Е, вчера ми заяви, че майка ми се е объркала и далеч не съм толкова подредена, колкото ме изкарва, но най-якото беше, че каза, че нашите не са ме научили да си хвърлям боклука в кофата и че го хвърлям в плик, за да я дразня Laughing Ади, знам, че са давали на сестрата на мъжа ми биба с мед и откачам при мисълта, че ще направи с Яси същото - по дяволите, най-малкото, АЗ СЪМ АЛЕРГИЧНА КЪМ МЕД! Елиас, моята постоянно се консултира със своя позната педиатърка, вече, доколкото знам, на преклонна възраст, та ме ъпдейтва редовно какво не му е наред на бебето. Сравнява го и с други бебета на нейни познати, та изводът е, че моето не наддава, има пъпки, реве, свикнало е на ръце и страда, защото не му давам вода. Може и да съм пропуснала нещо, че то едно ли е... Мимче, товари ни, нали сме затова групата Simple Smile Пък свекървите все ще ги преборим някак...  ooooh!

За намаляването на кърмата от тренировките по принцип и от други места (освен от доктора) го чух, но наистина не знам колко е вярно. Сигурно, както всичко на този свят, си е строго индивидуално. Така или иначе, последното ми голямо физическо натоварване беше по същото време миналата година (тичах почти всеки ден), та няма как да съм в същата добра форма, то е ясно. Дълги разходки и нетъпчене с калорични и вредни храни ми се струва добро начало. Само да е хубаво времето Praynig А като спра да кърмя, мисля да пробвам и прословутото зелено кафе - и без това съм любителка на напитката. Някоя от вас има ли мнение за него?

# 133
Мляко с нес, какво съвпадение - днес попаднах на едни оферти за зелено кафе и почти се бях навила да го почна, след като спра да кърмя!Само че като се порових за мнения, стигнах до заключението, че май е само прехвалено с цел печалба!
Ще си пия аз зеления чай!С него за 3 месеца бях свалила 8-9 кг.

Днес като излязохме на вън на слънце, забелязах няколко черни точки по бузките и брадичката на бебчо!Той е мн. бял и сега като го заглеждам пак, личат доста! SickПредполагам, че е от улятата кърма докато суче и от това, че връща доста често!Та вие с какво почиствате лицата на бебетата?На моето физиологичния разтвор и чистата вода не му помагат да ги предотврати или премахне!
Чак не мога да повярвам, че толкова мъничко същество може да получи черни точки! #2gunfireЯвно не правя достатъчно за почистването на личицето му! Confused Мисля да взема някое спец.мляко, затова споделяйте дали използвате!

И ще забраня на всички да го пипат по лицето!!!Сега се сетих, че може да е от това! doh

# 134
  • на брега на морето
Аз му обърсвам лицето с мокра памучна кърпичка 1-2 пъти на ден. Мажа му лицето с крем срещу студ, почти всеки ден. Има чиста кожа като цяло. Пипат го някой път- и по лицето и по ръцете, не ми е приятно, ама си затрайвам.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт