Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 041
  • 767
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Оле, като ви слушам какви свекърви имате, направо се чувствам благословена. Моята живее наблизо и от време на време идва да ни види, но за малко. Също като ходя по изпити идва да гледа Ани, но работата й е само да я приспива и наглежда. Винаги гледам да се върна, докато дойде ред за ядене, че не искам да давам АМ. И винаги се съгласява с мен, каквото и да кажа. С майка ми също добре се разбираме относно отглеждането й. Досега 2 пъти сме си ходили в Добрич за по няколко дни. Много ми помага, все иска тя да я дундурка, а аз се радвам, че така ми почиват ръцете. Само си я кърмя и сменям памперса. И понеже я кърмя в спалнята, че нали баща ми е в другата стая, идва да ми прави компания да не стоя сама, че ние се кърмим по около 40-50 минути, а понякога и по час. Мъжът ми и той много помага. Вечер като се прибере от работа си тегли един душ, хапва (ако не съм успяла аз да сготвя, прави той нещо) и после гледа Ани докато аз хапна и се изкъпя и си почина малко. Събота и неделя поизчиства тук-там, полива цветята, мие чиниите. Не че го хваля, ама много ми помага.  Heart Eyes

На нас на следващата консултация на 16ти ще ни бият ваксина, че предния път и двамата с мъжа ми бяхме сополиви и не ми се рискуваше. Дано да не вдигне после температура.

Мимченце, дано Иза бързо оздравее. Сега ме позамисли, че и Ани сутрин има малко сополки и й хрипти носа, аз й пръскам спрейче и ги изсмуквам, но не винаги излиза много...

# 106
На мен кърмата ми се увеличава от тренировки. Така и бебето сито, и мама доволна. Simple Smile

# 107
  • Бургас
И аз мисля, че като се движи човек се подобрява кръвообръщението, а оттам и всички органи и жлези работят по-добре. Няма логика да намаля кърмата, пък и ти няма да се преуморяваш  и изтощаваш тотално...

# 108
Ади, мерси  Hug
Давам отчет- +1200 гр. и 4 см. = 6100 и 61 см., на мама бузанчото  Flutter
Ваксината я отложихме още щом споменах болната кака. Доктора ни похвали за добрите мерки и за стабилната стойка, каза всеки ден да се разхождаме навън и ни изпрати по живо по здраво  Flutter

Относно свекървите  Mr. Green тъкмо писах в една друга тема:
Скрит текст:
Повярвай ми, една майка може да бъде много докачлива, когато чужд човек се произнесе по отношение на детето й.  Peace Казвам ти го от личен опит.

Абсолютно. Особено след раждане.
Моята свекърва дойде у дома да види бебето след изписването. То спеше, в един момент се събуди и тя, надвесена над него, изпищя  Shocked Буквално, все едно видя змия в кошарата. Бебето погледнало, но зениците му били много големи, ненормално големи и не си фокусирал погледа  Shocked На три дни бебе  Rolling Eyes
Чакахме педиатъра на следващия ден, тя три пъти заръча да го питаме защо е толкова червено бебето  Shocked На три дни, естествено родено  Rolling Eyes
После, в продължение на месец, на всеки телефонен разговор питаше дали му е минала червенината, която никой друг освен нея нито е видял, нито е коментирал. Как да и отговоря  ooooh!
Две деца има, не знам как си представя новородените бебета.
До днес е така- колкото пъти види бебето, толкова пъти открива нещо, което не трябва да е така и го повтаря поне 70 пъти след това  Close Тя е хипохондричка, явно и детето обхваща това и състояние

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 15:31 от Елиас

# 109
 Simple SmileЗапис и от мен в новата ни хубава темичка Simple Smile
Мимченце браво отново за положения труд и хубавия резултат  Hug Дано Иза се оправя бързо и да не тревожи мама Simple Smile

Аз нямах много време за последната ни темичка надявам се тук да се вкл.повечко Simple Smile

Относно това кога видях 2-те чертички (ех кога мина това време изпълнено с тревоги и радости) на 13-ти срещу 14-ти април (мисля че беше цветница).Правих теста в 24:00 вечерта,чаках гаджето да се прибере от работа после вечеряхме и т.н докато изчакаме всички да си легнат и да стане навсякъде тихо,за да си останем само 2-та насаме Simple Smile и то стана 24:00часа Simple Smile Бяхме на седмото небе като видяхме 2-те чертички,но и много шашнати,въпреки,че чакахме този резултат,тъй като март месец бяхме работили по въпроса и ако не се лъжа бебка е станала на 27-ми март  JoyЛуда работа то беше смятане,изчисляване, и т.н.

За килограмите съм -5 кг.имам да свалям още 5 кг, но не бързам тепърва тръгваме с количките по обиколки и смятам,че ще ги сваля като почна да излизам повечко време навън,сега в тоя студ няма как Simple Smile Нямам търпение да се стопли вече да хайманим .

За свекървите, моята е далеч на 400 км.идва само на изписването 2 дни седяха и това е.Майка ми беше 2 месеца при мен и много ми помогна.Добре,че беше тя,че иначе кой знае в каква депресия предродилна и следродилна щях да изпадам Simple Smile

Сега си живеем при мойте баба и дядо, но те не  ми се бъркат, даже много ми помагат.Баба ни е сготвила всеки ден има топла манджа...аз пускам пералня в повечето случаи тя я простира,аз се занимавам с малката:) Остава при нея докато се нахраня през деня,че някой път я и преспива аз докато си оправя стаята,дрехите,да изгладя и т.н.
Таткото като се прибере от работа веднага я поема...носи я, радва и се,сменя памперси,помага с къпането и нощно време след като я накърмя и тя неиска веднага да заспи той я преспива Mr. Green, аз да мога да дремна.

Хайде това е от мен за сега хубав слетобед  Heart Eyes

# 110
Здравейте и от нас Simple Smile Единият господин недоволства..

# 111
Здравейте и от мен и Митко!

Относно свекървите... Когато моята беше вкъщи, нямах абсолютно никакви проблеми. Излизах, оставях й шише с мляко и всичко беше наред. Не е давала излишни и погрешни съвети за разлика от моята мака, която, когато малкия не искаше да суче ми предложи да си намажа зърната с мед, а сега като започна да идва вкъщи почти всеки ден непрекъснато ми повтаря, че ям много малко. А аз винаги си ям по толкова. Не мисля, че след като кърмя трябва да се тъпча непрекъснато.

За килограмите- вече мога да се похваля, че вече съм свалила всички.  Grinning Надявам се, че като тръгна да излизам навън с бебето ще успея да отслабна още.

Що се отнася до пишлето... Оставям го да седи както си иска.  Laughing

# 112
  • Prague Czech Republic
Здравейте и от нас. за пишлето  оставям го на долу. за свекървите моята даже не познава синът ми
за килограмите имам още да свалям.
аспиратор за нос имаме на нук. Кевин като се оригне и връща по малко мляко  Sad

# 113
  • Варна
Мимченце, много гушки на Иза и бързо да винават тези сополи  Hug

Пишлето се старая да е надолу, иначе ще се опикае до ушите.

Моята свекърва също не се меси, на всички разправя, че се справяме сами. Само ме дразни, когато слезе при нас и почне да мрънка колко било студено и да увива бебето с одеала. Вече за разходките разбра, че не може да излезе на глава с нас и осъзна, че идеално можем да преценим кога да го изведем. Ако я слушаме, трябва да почнем да излизаме май месец  ooooh! Иначе днес сама предложи да дойде да бави внука си, а ние с таткото да излезем, да подишаме чист въздух.

Според майка ми също не се храня достатъчно, още от бременността. Все повтаря, че тя била качила с мен и брат ми по 25 кг и когато спряла да кърми, направила ударна диета и свалила всичко до грам.

Аз също искам да правя упражнения, обаче пусти мързел... А и все още чувствам дискомфорт от операцията и се оправдавам с нея  Crazy Обаче все повече се замислям за стягащ колан. Едната акушерка в мед.център, където си следих бременността, родила тризнаци и каза, че прост китайски колан от аптеката направил чудеса с корема й. Знам, че е до кожа и организъм, но смятам, че и при мен ще подейства. Кожата ми се оказа еластична, нямам една стрия.

Вили нощем си спи в кошарата, понякога и през деня, обаче първо го приспиваме на ръце или на рамо и тогава го местим. Ако се разбуди, почва да мрънка и ако не му обърнеш внимание, се разревава. Не е заспивал сам в нея и не знам как да го науча. Няма и въртележка с играчки, чудя се дали ще помогне  newsm78

# 114
Ех, тези наши майчици.  Heart Eyes Според моята никога не се храня достатъчно.

Аз и този път няма да ползвам колан. Не очаквах, но коремът ми се прибра по-бързо, отколкото първия път. Заслугите ги отдавам на кърменето. Имам малко кг за сваляне, нямам стрии, доволна съм. Sunglasses

В памперса не намествам нищо, не виждам смисъл да го правя. Нали във всеки момент си променя посоката. Simple Smile

Цвети, ние също нямаме въртележка за легло. След като се оказа, че на този етап дребс не проявява голям интерес към люлката и активната гимнастика, не смея да взема въртележка, за да не се окаже поредната вещ, на която сме възлагали прекалено големи надежди.

# 115
Завиждам на търпението на някой мами, спрямо свекървите! Моята е на 450 км, още не е виждала бебо, предстои и  след месец-два, но аз съм много чепата и няма д апозволя никакви критики относно гледането на бебчо.  Crossing ArmsМайка ми беше при нас седмица от изписването и ми идеше да я изпратя  още на втория. Реално, техните познания за гледане на бебета са доста остарялии вече...нямат давност Simple Smile Моята майка също ми препоръчваше и то на няколко пъти  да слагам мед на бибата...и всеки път и обяснявах, че той е много малък и не може да яде мед...но тя явно друго не знае!!! Бебчо или ще се гледа по моя начин, или просто аз ще си го гледам сама, докато стане човек и поотрасне. Не може да се стремиш към режим и всичко и да идва някой да си налага някакви негови си виждания за ТВОЕТО дете и един вид да не те взима насериозно. Мама знае най-добре!
За пишорите, не знам, на бебчо почти постоянно му е станала  и си стърчи напред, когато сменям памперса не я бутам, ами както си се разположи, така оставям.  Вие забелвате ли пишлетата?

# 116
  • Варна
Пропуснах в предишния пост да се похваля: най-после осъществих дълго бленуваната покупка на сушилня! Изключително доволна съм  Party Снощи на едното ставане пуснах пералнята, на следващото ставане преместих дрехите в сушилнята и сутринта имах чисти, сухи и мекички бебешки дрешки и пеленки, които само прибрах по шкафовете  Mr. Green Досега малко ме дразнеше сушенето в стаята, но пусках пералня един път в седмицата, а сега няма време едните да изсъхнат (въпреки че ги слагам срещу климатика), а идва ред на следващото пране. Което пък предполага ежедневно заобикаляне и спъване в сушилника, нездравословна среда и допълнителен прахоляк. От вчера вече няма да имам такива грижи. Решила съм да й стопя пластмасите от сушене, защото е от магазин за уреди с транспортни дефекти и само 1 година гаранция. Надявам се да ми служи дълго  Praynig

# 117
  • София
Аз нямам сушилня, но пералнята ми пере на различни обороти(мисля, че 1600 или 1800 са и максималните) и колкото са по-високи, толкова по-сухо излиза прането.Има и програма за лесно гладене, като я включа и не излизат наджвакани. Съхнат много бързо, днес ако изпера, утре са сухи, някои и същия ден.
Моята свекърва дразни с постоянните предлаганки за гледане и цялото лигавене и въздишане по бебето.Аз и семейстевото сме хора, някак по-иронични, не толкова лигави, всичко ни е на шега, не се превъзнасяме, бъзикаме се остро един с друг.И такива сцени на въздишки, падания на колене, да му държим ръчичката 40 минути с вперен телешки поглед и "Какво вълшебство дойде в живота ни, прелестно създание" и прочие лигни са ни напълно чужди. Затова, като започне да ги прави, ми иде да повърна  Joy Чак някой път сме много смешни двете, аз му казвам с усмивка "Дрисливец, стига плака", а тя "Съкровище мое, бижу малко...защо се разстройваш, какво гнети душицата ти"  Confounded 
Майка ми пък си е като мен, обаче хич не ме слуша. На погачата така му намъкна  в устата хляб с мед, че щях да я цапна. Той се облизва горкия, после все го гледах да не се е подул. Пита ме "И ти ли като сестра си ще го захранваш на 8 месеца"...викам"Не, на година и 2 месеца".

# 118
  • на брега на морето
Сушилнята е чудесно нещо, със здраве да си я ползвате Цветивн. Hug И ние откакто взехме се родих. На тукашния климат и с бебе(а вече и две) е просто немислимо съхненето...Само че някои неща не си ги суша в нея. Сви няколко чорапогащника на Кирил, и оттогава някои дрехи(вълнени и със съдържание на вълна най-вече) си ги суша на сушилника в кухнята до климатика. То си има и по-щадящи програми, ама и нямам вяра. Simple Smile

# 119
Днес си купих кантар. Ако мога да му вярвам за 10 дни сме качили 300 гр.  Party Да видим другата седмица какво ще покаже кантарът на педиатърката ни, но определено мисля, че Боби е наддал. А на когото и да кажа за предишния резултат, всички казват, че е много възможно (което си мисля и аз), че след изписването първите дни е върнал още грамове моят син. Да видим "компетентното" мнение другата седмица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт