Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 024
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
Мимченце, дано се размине всичко и не боледувате пак.

Аз забелязвам, че сутрин понякога му хърка нослето и му капвам разтворче,  но с помпичката нищо не вадя. Съмнява ме, че е от духалката, защото работи почти цяла нощ.

oohlala - аз чак съжалявам, че купихме втора кошара- през деня спи или на дивана или на нашето легло, а вечер е изцяло до мен Sad Надявам се, все пак да дойде моментът да си я ползваме Simple Smile

# 91
  • Бургас
Зорница пък вече 2-3 вечери спи по 5 часа без прекъсване и памперса е само напишкан Simple Smile, всички останали са наакани.
Лошата миризма от пръцкането мисля, че се дължи на задържането на акото толкова дни...
Пишлето на баткото и аз го вдигах нагоре, но то си пада после само.
Сополки и ние имаме, но не съм я водила на лекар, те не излизат навън, само се чува леко хъркане.
Килограмите са ми +2 от преди, но не бързам да ги свалям, и без това само аз си ги виждам. Корема обаче не изглежда много добре Sad

# 92
Ирайн, при нас е същото положението с акането, днес така се изака по същия начин, но и аз забелязвам от известно време неприятна миризма на акото и пръцкото, а и аз съм чела, че не трябва да имат неприятна миризма.. newsm78 И аз тези дни се чудех нормално ли е. Ако се сетя, на прегледа в четвъртък ще питам..

Когато Андриян в началото си акаше всеки ден не му миришеха пръцките и акитата,но след като започна да ака на няколко дни започнаха да си миришат.Все си мисля,че е нормално да миришат при положение,че акото е задържано вътре няколко дни... Rolling Eyes

# 93
Запис и от мен. Simple Smile Много хубава нова темичка . Ние онзи ден имахме втора месечинка...хем ми се струва малко време, хем ми се струва много, защото са се случили толкова много неща... и все хубави.
Кошарката на малкия в момента се използва главно от котката и да се мятат  сухи дрехи от простира на парапета... бебчо главно спи в електрическата си люлка  и не знам,  дали ще му е ок да не се люлее. Rolling Eyes

# 94
Привет! Моят юнак днес става на цели два месеца   ura
Вдъхновена от Танчето направих торта Стоичков, вече я няма, де, още снощи и видяхме сметката, че имахме гости. Много вкусна и красива  Flutter

Мимче, стискам палци да се оправи бързо Иза!
Филип от вчера е невъзможно крив, ще настоявам доктора добре да помисли дали да правим ваксината днес, още повече, че и каката е болна.

Четох за пишките- преди е било нужно да са нагоре, защото стегнатите пелени са притискали уретрата. Сега, с памперсите, няма никакво значение, защото им е свободно на децата. И аз нямах никакъв опит с бебешки пишки  Laughing Blush и ми беше притеснено, но все тая е, дори момиченцата имат повече за подсушаване и мазане  Laughing

# 95
Аз съм влязла във форма-кръгла  Laughing Мисля, че коремът ми е по-голям от след раждането.

И аз така мисля за мен  Laughing Вярно, че е минал само месец, ама коремът ми е все едно в 4-5 месец още, а всички казват, че кърменето помагало за по-бързото му прибиране  Rolling Eyes Но честно казано в момента ми е по-важно да се храня добре, за да имам достатъчно кърма, че с това притеснение относно първоначалното ненадаване на Боби, сега мисля основно за това.

Слагате ли някакви колани, обувате ли специално бельо за прибиране? Вчера една позната възрастна жена ме пита дали слагам колан и ми препоръча да слагам.  Rolling Eyes 

# 96
По време на бремеността растяха само задните ми части сега приличам на круша. Огромна круша....  Blush  Joy това което правя са коремни преси и клякания за отпуснатите места.

# 97
Момичета, аз нямам опит с пишлетата, но моята логика е, че нагоре е по-хигиенично от гледна точка да не се омажат с ако... Simple Smile

За килограмите - тъй като съм качила доста Embarassed, мислех след прегледа да почна упражнения лека-полека, но докторът ме поряза, като каза, че всякакъв вид натоварване намалявало производството на кърма... Sad Та ще зачакам и ще опитам да огранича тестото и сладкото.

Съжалявам, че повдигам темата за свекървищата пак, но току-що се изправих в директен двубой с моята и пиша този пост, треперейки от нерви. Обвини ме, че било мръсно вкъщи, че съм сядала на компа преди да си свърша домакинската работа и не знам какво още. Само изчака да отидат до магазина свекърът и мъжът ми и ме почна - надявам се поне след тоя скандал да не ми се бърка в живота повече #2gunfire Cry

# 98
Ех, тези свекърви, бе! Моята оня ден идва на гости и при положение, че на вратата са я предупредили, че с бебето спим, тъй като тогава аз имах супер безсънна нощ (малкият си спа, ама мама - не) и тя с цялото си нахалство и несъобразителност се намъкна в стаята без да се притесни и ме събуди.  Close Идеше ми да я убия.

Аз клякания мисля, че вече никога няма да мога да правя. Толкова са ми закостенели коленете, че сега са едни схванати, едни болежки ме напъват, пукат си повече от преди, стъпала ме мъчат. През бременността понеже грам не съм клякала (накрая  даже не можех и беше абсурд да отида в такава обществена тоалетна) и сега си нося последствията.  Rolling Eyes

# 99
  • София
Страхотна нова тема! Мимченце, благодарности!

Чела, недочела се включвам по въпроса на Ирайн за ваксините - Нашата педиатърка пък каза, че няма да бързаме. Февруари месец тя по принцип избягва да слага ваксини, заради многото вирусни заболявания, в много случаи грипна епидемия и т.н. Моят съвет е да не слагате ваксината преди операцията. Какво значи запънала се? Става въпрос за вашето дете. Успех!
А още с голямата ми дъщеря аз давам преди и в деня на ваксината хомеопатичното - Туя, за да мине по леко.

# 100
  • София
Мляко с нес благодаря ти, че отвори темата, при мен ситуацията е идентична! Аз нямам на кого да се оплача от моята, чието двуседмично гостуване приключи в петък. Ето и моята драма Laughing:

Скрит текст:
За всички моята свеки е деликатен и кротък човек и тя наистина дава вид на такъв, а и доста се втурва да помага. За първи път от раждането на детето я извикахме да помага, защото ми се наложи да излизам често по зъболекари, лекари и тн. Бях се наслушала как е отгледала другото си внуче сама, но за моя изненада жената не може да смени памперс, не се нае веднъж да преоблече детето, дори не ми даваше да го "разбутвам", когато беше оповръщано до пъпа, за къпане само гледаше мен и мъжа ми как действаме. Тя не вижда и не си носи очилата и съответно не вижда елементарни неща като копчета, не може да му даде капки. Това, което правеше е да ми го дърпа от ръцете и да го друска и шътка докато заспи и така по цял ден. Когато трябваше да излизам и оставях шише с АМ за кризисни ситуации, но тя твърдеше, че бебето не искало да яде от шишето. Така аз дадох цяло състояние за таксита за да свършвам всичко за макс 2 часа. Това не ме ядоса, но виж намеците, че не е оправено ме вбесиха. Аз се втурнах да готвя за да не стои жената гладна-това не било важно сега, детето било най-важно, моя мъж можел да се нахрани с каквото има. Почна да ми оправя леглото, на което аз кърмя и съответно се завивам, когато ми е хладно. Пускам прахосмукачка и тя ми намеква, че не съм отворила прозореца, а и миришело на прах,  но тя с бебето седи в стаята, а навън е сняг. Деликатно и обясних, че прахосмукачката ми Миеле е достатъчно съвременна, че да не излиза прах. В неделя тръгнах да правя палачинки пак за нея и мъжа ми и предложих да я разходим следобед, защото ми беше жал, че седи по цял ден вкъщи. Зад гърба ми казала на мъжа ми, че по-добре да си ходела, тя била дошла да ни помага, а не да се разхожда. Всеки път като седнех на компютъра или да плета жилетчицата на внучето и  усещах пренебрежение с какви неща се занимавам. Досега не сме имали много допирни точки, но май и занапред ще си гледам детенцето сама и ще спазвам дистанция. Embarassed

# 101
  • София
На 12-и е консултацията, ще я разубеждавам , ама аз на глава не мога да изляза с нея  ooooh! Мъжът ми пък няма да може да дойде, ама той много се пъне и накрая вика"Да, да".
Мляко с нес, вие заедно ли живеете?Напомни и, че има още 3-ма човека в тази къща, които могат да изчистят, твоето задължение е главно с бебето да се занимаваш.
И у нас не чистя редовно  Crazy Но моят мъж хич не се сеща и съм обявила бойкот, докато не се сети(което значи , че никога няма да изчистя  Joy) Но ми писна.Не може той да седи на компютъра, а аз да готвя, едновременно да прескачам до спалнята да успокоявам ревящото бебе, да простирам, да сгъвам, да гладя...като пусна прахосмукачката ме гледа отровно, че му шумя.
 Та ще си живеем в кочина.Свекърва ми все предлага помощ да гледала бебето, следващия път ще и кажа, че мога да си го гледам, но ако иска да дойде да изчисти, и без това тя е виновна за възпитанието на сина и  Laughing И да ни сготви може, синът и така обича яденетата, веднага ще хукне да яде навън  hahaha

Да ви се похваля, днес ни зидат стени и ще слагат дограма в другия ни апартамент. Толкова искам вече да сме там  Crazy Но ще е най-рано началото на лятото.Чакаме да спрат парното, за да може да се разбива и да сменяме радиаторите.

# 102
  • Великобритания
Като ви чета историите за свекървите така се радвам , че на мен ми се размина .. Praynig
Само майка ми беше у нас за 2 седмици , за което аз се притеснявах , че няма да издържа и ще направя някое скандалче , ама тя се държа адски добре , а и гледаше бебчо сутрин , за да можем ние с тати да поспим след безсънните нощи  Laughing а след това тя си замина за Бг , ММ тръгна на работа и то само нощни  и след 3-4 смени изкуках напълно .. то това дете не ще вечер и не ще .. люляне , друсане , пеене , шезлонги , бани , към 5 вече заспива ама то щото умората е по силна от ината  Laughing Laughing

# 103
Ние сме като при Дана за кошарата - след първия месец започна да си я използва по предназначение, преди не искаше, самоо нощем спеше там. Постигнах го с постоянство и слагане непрекъснато там, като се успи, за да свикне, че там се спи и си е негово.

Елиас, честита втора месечинка   bouquet

Мляко, иде ми да убия свекървата  #Cussing out Последно реши, че бебето много плаче, понеже виждаш ли всеки път като се обадела (това е всеки ден вечерно време) той плачел.. ooooh! Казах й, че нищо му няма, имаше колики по едно време вечер, тя нашата отишла, както си е в Италия, на ПЕДИАТЪР да го пита защо плачело толкова много бебето!!! #2gunfire ooooh! #Crazy Казах й ядосана, че ако му има нещо на бебето, ще съм първата, която ще го заведе на лекар в БЪЛГАРИЯ... Вика ми, че й казали да му давам залъгалка. Аз и викам, че си му давам. Тя, ама казаха ми да го мажеш с мед. Казах й, че никога няма да дам мед на бебето си на няма и 2 месеца...Откачена работа, ей! Сега ще идва април да си види внука за първи път, казала съм, че няма да спи вкъщи, а в брат му на ММ, ако не аз сутрин хващам количката и се прибирам късно вечер, че няма да я изтрая Whistling

За ваксините, много се чудя, дали тре ще сложат, че сме на консултация, прави 2 месеца Вики..Нищо не ми каза предния път, само че ще сложим ако има ваксина... newsm78

# 104
  • на брега на морето
Това пък че от тренинга намаляла кърмата сефте го чувам. Аз с предн. кърмене си карах колелото тренажор и гледах филм докато Кирил спеше, някой път. Не съм забелязала да съм имала по-малко кърма. Пак си имах много кърма и голямо бебе. Peace Hug Сега нямам време, иначе пак бих метнала колелото.
Дано Иза се оправя по-бързичко! Ама хубаво си хапва и тя, браво! Hug
За свекитата не ви завиждам...

Общи условия

Активация на акаунт