Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 031
  • 767
  •   1
Отговори
# 75
Относно пишката  Laughing на момченцата, питайки ЛЛ, тя каза да я слагам надолу, за да не се опишква. Други доводи не посочи.

Вие как сте с килограмите, колко свалихте след болницата, спазвате ли някакъв режим с цел отслабване?
На мен ми се ще вече да започна да влизам в някаква форма, но ме е страх това да не попречи на количеството кърма!...И без това вечер съм така изцедена!

# 76
  • София
Аз съм влязла във форма-кръгла  Laughing Мисля, че коремът ми е по-голям от след раждането.

# 77
Аз от неделя съм на 90-дневната диета. Ще видя утре как ще изкарам плодовият и как ще ми се отрази на кърмата и ще мисля нататък дали ще я продължа или ще търся друг вариант.

# 78
  • на брега на морето
Само зная, че докато се кърми не е хубаво да се гладува. Защото когато човек гладува организмът му почва да се чисти от токсините, и се отделят и в кърмата. Така съм чела(още с предното). Peace Hug

# 79
И аз съм го чувала това и за това като видя как ще изкарам плодовият ден ще преценя за по нататък. Иначе съм я пазила преди цялата диета и ми се беше отразила много добре.

# 80
Охх и нашия се изака тази вечер най-накрая...след намеса на термометъра...след 8 дни въздържание.За час и половина ака 3 пъти,като първите два пъти бяха сериозни бомба.Толкова спокоен не съм го виждала от дни и толкова дълбоко и лесно да заспи.На Андриян пръцките си му миришат лошо отдавна,трябва ли да се притеснявам за нещо
,нали за това са пръцки да миришат лошо? :lol

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 09:38 от Анонимен

# 81
  • Пловдив
И аз имах желание да започна диета. Иска ми се, когато се погледна в огледалото, да виждам същото отражение като преди година. Имам да сваля 3 килограма от бременността и още толкова от преди това. Знам, че не са много, но си ми тежат. Приоритет в момента е детето обаче, съответно и храненето му.
Не разбирайте, че по цял ден стоя и се тъпча. Храня се както преди, но кантарът не ми е приятел. Сега съм си поставила за цел да кърмя колкото е възможно по-дълго и да вляза във форма до лятото. Смятам, че е постижимо. Simple Smile

# 82
Йоан се казва моят син  thumbsup
Благодаря ви мамчета, че ме приемате   bouquet   bouquet  bouquet

Добре дошла Пуфинка. И аз бях с термин януари, но понеже бях бременна с близнаци, насрочихме цезаровото за декември и за това реших да пиша тук... не че накрая не родих ноември  hahaha
Страхотен избор на име. Моята едната сладурана е Йоанна  Peace

Габии аз за сега почиствам окото с физиологичен разтвор. От болницата ми дадоха за да промивам раната си, но хирурга, който идваше в къщи си носеше, така че ми остана много  Crazy Все пак ще пробвам с чая от лайка и даже мисля да отида да си купя направо лайка и де не ползвам обикновен чай, но ще видя дали ще ми остане време.

За килограмите мога да кажа, че още не мисля. От болницата се прибрах 55кг и сега си варирам м/у 53 и 55, но все още не ми пука. Ям си каквото искам и се радвам на живота, въпреки че не кърмя. Все още съм на режим бременна  Joy Аз и досега не можех да си позволя да спазвам диети, защото още се възстановявах, но днес бях за последно на превръзка и хирурга каза, че съм пушка  newsm44
След две седмици най-накрая се прибирам в къщи при мъжа си и тогава се започва с йогата и с режима на хранене, че къде са 47 кг  #Crazy

# 83
  • Варна
Момичета, да споделя опита си относно секретите в оченцата.
На нас също ни секретираха едното повече - оправиха се с масажче. Капки слагахме и ние Тобрекс и Офталмосептонекс, по препоръка на педиатърката, но и според мен не само нямаше ефект, но и се влошаваше.
Спряхме ги и само масаж поне по 5-6 пъти на ден и почистване с лайка и физ. разтвор и за 10-на дни се оправиха. После и на очен бяхме и въпреки, че всичко е наред вече, ни препоръча док да правим масжче от време на време, защото са много малки и недоразвити каналчетата и лесно може да рецидивира.

# 84
И при нас се оказа запушен канал. Докито също изписа Офталмосептонекс, но каза, че не било толкова за лечение, колкото за превенция. Иначе каза да правим масаж и ако до петък нещата не се оправят отиваме и ние на очен. На мен все ми се струва, че до тогава всичко ще е ОК. Окото не е зачервено и секрета не е постоянен, а само когато плачка повече и окото се овлажни повече от обикновено.

# 85
  • Варна
Brit_brit дано да се оправите до петък, но знам и от други мами, че понякога масажът трябва да се прилага по-продължително време. Та да не се тревожите ако не стане толкова бързо  yes
При нас съвпадна с новогодишнитв празници и докато минат и отидем на очен, очетата се оправиха, но все пак ни прегледаха за мое спокойствие

# 86
Ирайн, при нас е същото положението с акането, днес така се изака по същия начин, но и аз забелязвам от известно време неприятна миризма на акото и пръцкото, а и аз съм чела, че не трябва да имат неприятна миризма.. newsm78 И аз тези дни се чудех нормално ли е. Ако се сетя, на прегледа в четвъртък ще питам..

# 87
Ох, момичета, искрено се смях на постовете с пишлетата Laughing Много забавно ми стана Simple Smile На мен това ми беше най-големият страх докато си мислех, че ще имам момче - пишката Mr. Green Ама като мама на едно момиче и без грам опит в тая област, мисля че е нормално Blush

Преди ден ми се стори, че на Иза нослето й хърка като диша, капнах Стеримар и изтеглих с помпата един гаден лигав сопол. След 2-3 часа пак. Реших този път да я заведа на преглед веднага, а не да чакам като предния и да се стига до АБ  Crossing Arms Е, вчера я заведох, педиатъра рече "ринофарингит". Изписа едни капки, които ги давам в устата и Парацетамол, плюс продължаваме с промивките и изсмукването на гадините. Стискайте палци да не слиза надолу тая гадост  Praynig  Направо се виждам в чудо, за няма два месеца - два пъти болна Tired А уж е лято. Започнах да се чудя аз ли нещо не правя добре, с обличането ли, със завиването ли.. споделих на доктора, а той рече, че не е моя вината, било вирусно ooooh! Мен също ме наболява гърлото, та може и двете да сме се разболяли от един и същ източник...
И понеже преди всеки преглед теглят и мерят, с радост установихме, че Иза е качила още 700 гр. за ДВЕ седмици и вече е 5,200 кг. на месец и половина живот Heart Eyes  Дундата на мама тя! Flutter

С акането сме на обратната крайност - ВСЕКИ памперс е оакан Crazy Няма пропуск. Дори през нощта си ака и сменям памперси два пъти, в тъмното бърша с кърпи, къде успявам къде не, после сутринта измиваме останките Laughing

Пуфинка, добре завърнала се от мен Wink Ти беше в списъка с термините, но след като не даде инфо за родено бебе, нямаше как да те прехвърля в темата в Родени. Ако искаш пусни ми данните на лично съобщение да ви добавя пак Simple Smile

# 88
 Ох, моля ви, споделете идеи как да науча моята инатка да спи в кошарата.През деня спи в шезлонга, вечерта само в количката.Като я сложа в кошарата и веднага отваря очи и почва да се мята като риба на сухо.А такава хубава кошара има  Sad Cry Не иска и не иска това дете, все едно тръни има  #Crazy newsm78 Надявам се като поотрасне да свикне,ама...

# 89
Мамчета, извинявайте за глупавия въпрос, но как точно се прави масаж на очето?каналчето, къде трябва да бутна?  Embarassed

Мимченце, скорошно оздравяване! Сега и аз малко се притесних, защото и моят калпазан от време на време се сополиви, но аз все си мисля, че е нормално, като не може сам да се издухва, да се появяват някакви секретчета (Аз например всяка сутрин си духам носа).

oohlala, не се притеснявай, на някои бебчета им трябва повече време да свикнат с кошарките си. Моят някъде месец като навърши, започна да спи в легълцето си, но само нощем. Сега понякога и през деня успявам да го излъжа, но само ако много му се спи и няма сили да се съпротивлява. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт