Зимата навън притихва, Декемврийски бебо се усмихва!

• 42 027
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, възможно ли е вследствие на ваксините от  оня ден синът ми да продължава да е кисел, да плаче, някак се чувства добре само на ръце и с внимание, насочено към него? Снощи ми се буди по-начесто, днес е също неспокоен, спи по малко, като че ли и малко повече се мъчи да ака  Sad  Дали е нещо от имунизацията или просто е изпаднал в някакъв такъв период от солидарност към това, че аз самата няколко дни съм напрегната, нервна...  newsm78

# 706
  • Варна
Цвети защо не получаваш майчинство?
Защото когато разбрах, че съм бременна, тъкмо започвах три месечен преддипломен стаж в Уелс. Докато се върна, да ми мине държавния изпит, и вече бях в 5-ти месец. Нямах познати, които биха могли да ме наемат фиктивно на работа и така си останах безработна. Поне ме приеха магистратура. Така взех помощта за майки-студентки, вземам социална помощ 100 лв на месец, детски, от университета също ще получавам стипендия, така че не съм съвсем без пари Simple Smile

# 707
Момичета, възможно ли е вследствие на ваксините от  оня ден синът ми да продължава да е кисел, да плаче, някак се чувства добре само на ръце и с внимание, насочено към него? Снощи ми се буди по-начесто, днес е също неспокоен, спи по малко, като че ли и малко повече се мъчи да ака  Sad  Дали е нещо от имунизацията или просто е изпаднал в някакъв такъв период от солидарност към това, че аз самата няколко дни съм напрегната, нервна...  newsm78

И ние бяхме точно така след предишните ваксини.

Мамчета, да ви питам и аз нещо. От известно време Митко започна да ака по веднъж на ден. На АМ Хип Комбиотик сме и акото му е жълто-зеленикаво (или по-скоро зеленикаво). Нормално ли е? Чувала съм, че акото може да е такова на цвят ако е престояло по-дълго в коремчето, но от това ли е? Но поне не виждам да има слуз.

# 708
  • Prague Czech Republic
Защото когато разбрах, че съм бременна, тъкмо започвах три месечен преддипломен стаж в Уелс. Докато се върна, да ми мине държавния изпит, и вече бях в 5-ти месец. Нямах познати, които биха могли да ме наемат фиктивно на работа и така си останах безработна. Поне ме приеха магистратура. Така взех помощта за майки-студентки, вземам социална помощ 100 лв на месец, детски, от университета също ще получавам стипендия, така че не съм съвсем без пари Simple Smile

Радвам се, честит имен ден   bouquet

# 709
  • Prague Czech Republic
Мимченцето се изгуби?

# 710
Празнува Великден:)

# 711
  • Варна

А относно яслите, за кой град става дума? Аз за Варна вече подадох. Ако някой го интересува нещо, да пита. Simple Smile

Габи, аз много бих се радвала ако споделиш каква е процедурата,къде се подават документ и какви? Hug

Всичко става онлайн, много лесно се подават документи. Ето това е сайтът: https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/c/index.php
Аз изчетох и правилника преди да попълня заявлението, че се чудех тия предимства как се определят. Иначе можеш да избереш месеца и годината, от които да почнеш да участваш в класирания, което не ти гарантира, че в посочения месец детето ще тръгне на ясла, а от тогава започваш да се бориш за място. Но ако подадеш още сега, ще имаш по-преден номер и ако за някоя ясла сте двама с един и същи брой точки от предимства, влиза този с по-преден номер. Simple Smile
Ако имаш други въпроси, питай. Simple Smile

# 712

А относно яслите, за кой град става дума? Аз за Варна вече подадох. Ако някой го интересува нещо, да пита. Simple Smile

Габи, аз много бих се радвала ако споделиш каква е процедурата,къде се подават документ и какви? Hug

Всичко става онлайн, много лесно се подават документи. Ето това е сайтът: https://public-one.is-vn.bg:1443/babyvn/c/index.php
Аз изчетох и правилника преди да попълня заявлението, че се чудех тия предимства как се определят. Иначе можеш да избереш месеца и годината, от които да почнеш да участваш в класирания, което не ти гарантира, че в посочения месец детето ще тръгне на ясла, а от тогава започваш да се бориш за място. Но ако подадеш още сега, ще имаш по-преден номер и ако за някоя ясла сте двама с един и същи брой точки от предимства, влиза този с по-преден номер. Simple Smile
Ако имаш други въпроси, питай. Simple Smile

Много ти благодаря.Сега ще попочета и аз  Hug

Edit: Направих и аз регистрация на малкия,но се изненадах неприятно от това,че има възможност за онлайн регистрация само за ясли а не за ОДЗ. Ако искаш да подадеш документи за ОДЗ трябва да се ходи на място. При първа възможност ще я свърша и тази работа,че не ми се занимава после пак с класирания и чакане за детска градина след яслата.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 12:00 от Анонимен

# 713
И друго се чудя - как са ви коремите? След 20 дни Боби ще стане на 4 месеца, а корема ми си е все такъв като да съм бременна в 5-ия месец, само че не ми е стегнат, ами едно такова провиснало някак гадно. Бях си купила едни стягащи гащи, ама още няма ефект от тях, а и са ми супер неудобни и както постоянно ми е топло май взех да не ги слагам постоянно  Embarassed Още не ходим и толкова често на разходки, чудя се дали  ако почна да правя коремни преси нещо ще ми пречи при положение, че съм със секцио  Rolling Eyes

# 714
И моят корем не е красив. Никога не е бил стегнат, но след второто раждане...

Dimitria Ivanova, според мен е нормално бебето да ака веднъж на ден, понякога и по-рядко или по-често. Дари откакто се е родил все ака различно - в началото след всяко хранене, после веднъж на 2 дни, сега по веднъж на ден. Знам, че акото е зеленикаво също когато се сменя млякото. Ако захранваш, също ще се промени. Но ако сте свикнали да ака по няколко пъти на ден, може пък временно да е по-зелено... така мисля.

# 715
И друго се чудя - как са ви коремите? След 20 дни Боби ще стане на 4 месеца, а корема ми си е все такъв като да съм бременна в 5-ия месец, само че не ми е стегнат, ами едно такова провиснало някак гадно. Бях си купила едни стягащи гащи, ама още няма ефект от тях, а и са ми супер неудобни и както постоянно ми е топло май взех да не ги слагам постоянно  Embarassed Още не ходим и толкова често на разходки, чудя се дали  ако почна да правя коремни преси нещо ще ми пречи при положение, че съм със секцио  Rolling Eyes

И моят корем е един такъв безформен. Мисля да започна с коремни преси. Ама не съм свалила всички килца от бременността, де. Останали са ми 10-тина и според мен са на д-то и на корема. То вече са минали 4 месеца, така че няма страшно да правиш коремни преси Simple Smile

За акането е съвсем нормално да ака веднъж дневно. Зеленикави аки също са нормални. Зависи какво яде бебето и зависи какво яде майката, ако кърми. Ако бебето приема много желязо, потъмняват и стават тъмнокафяви. Като почне да яде и нормална храна, а не само мляко, пак ще се променят.

# 716
  • Пловдив
mimasa, най-добре е да се консултираш с АГ дали е подходящо да правиш коремни преси. Предполагам, че след толкова време ще е ок, но все пак.
На мен рехабилитаторът, при който ходим с половинката на масаж, ми препоръча да започна с коремните преси възможно най-скоро след раждането. Не защото имам голям корем, а заради по-добрата кондиция на мускулите и намаляване на вероятността за възникване на проблеми.

# 717
  • Варна

Радвам се, честит имен ден   bouquet

Благодаря  Hug

# 718
За акото, ние започнахме да похапваме пюрета и сега позеленя, макар че започнах с моркови и картофи. Докато пиеше сок от ябълка бяха тъмно зелени. Преди акаше на 2 дни сега вече всеки ден.

Корема ми е все едно съм в 5 месец. Ползвам колан, най - обикновен от аптеката. А относно килограмите са на - 23. В деня на раждането бях точно 100.  Blush Не съм спазвала някаква диета, както ги качих така и ги свалих. Понеже съм и доста висока не мисля да свалям останалите 17. Само малко да се постегна и ще се харесвам повече от преди.  Embarassed

# 719
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Не зная за Мимченце, но при нас беше Великден и хубаво прекарахме. Е, и доста се поуморихме. Crazy Най-малкият- най-много. Днес бая си поспива.
Днес бяхме и на акушерка. Бобо е станал 8.740 гр и 67 см. Казах и че не бързам със захранването и ще почакам поне до 5 мес. Тъй като се кърми рядко на нощ- 1-2 пъти, а това означава, че млякото му стига все още. Тя се съгласи с мен. Каза, че чудесно си расте. Радваше се на пълзенето му. А той раздаваше усмивки. Wink
Аз съм доволна от корема си. Най-важното е, че нямам стрии. Почти както преди си е. Досега съм правила 2-3 пъти кор.преси, като всичките пъти успях да хвана муск.треска на корема. Crazy
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт