365 тайни от моя живот / 3-та тема/

• 350 411
  • 2 418
  •   2
Отговори
# 795
Касита
Скрит текст:
коя е темата?

# 796
Скрит текст:
зъ сютиените  Joy Таман се бях притомила да чета  Laughing

# 797
Скрит текст:
зъ сютиените  Joy Таман се бях притомила да чета  Laughing

Скрит текст:
в друга тема също се обсъждаше тази за сутиените, така и не я видях. дайте линк може ли да се чете?

# 798
  • София
Милагро, извини ме, но да не си 50-годишна, че получаваш упреци относно възрастта си и желанието за второ дете? Наистина не знам на колко години си, надали си към спомената възраст, но от сърце ти желая скоро да ти се случи чудото.  Hug

# 799
  • София
Аз пък не знам защо очаквате упреци или потупване по рамото от околните. Това е лично ваше и на мъжа ви решение и не трябва да информирате когото и да било за това.

# 800
  • Sofia
Радвам се, Милагро   bouquet

Разбира се, че братът/сестрата може да живеят на съвсем отдалечени места, като пораснат. Но това не променя факта, че са си съвсем близки кръвни роднини, на сравнително сходна възраст. И при нужда може взаимно да се подкрепят, да си помогнат.

Не винаги става точно така, да. Знаем и за семейни вражди. Но според мен изключенията по-скоро потвърждават правилото.

# 801
  • Бургас
3. Един ден синът ми да има връстник, който да му е и роднина, и близък. Родителите си отиваме. Остават братята и сестрите. Поне така мисля аз де. /загриженост за първото ми дете/
Само с тази точка не мога да се съглася. Родителите си отиваме, както и децата се разпръскват по света и създават собствени семейства, на които да разчитат.  Wink
Някои пък раждат второ само заради "да не остане първото самичко", каквото и да означава това.  Rolling Eyes
Това ми е най-тъпия и безсмислен довод. Все едно има гаранция, че децата ще имат отношения след години, дали по обективни или субективни причини. Много хора имат не по един, а по двама, трима братя и сестри и не може да очаква помощ от тях за нищо. Бабата на ММ има две деца и си кукува сама. ММ също има брат, на който за нищо не може да разчита (както стана ясно преди две години).

Аз пък не знам защо очаквате упреци или потупване по рамото от околните. Това е лично ваше и на мъжа ви решение и не трябва да информирате когото и да било за това.
То и без да информираш, някои хора се чувстват много свободно да ти навлизат в личното пространство и да ти дават акъли дали, кога и колко деца да раждаш. Аз пък много се дразня като почне някой да ме юрка "Хайде, време ти е, кога ще раждаш".

# 802
  • Sofia
Именно, никой от нас не иска позволение, разрешение, похвала, порицание или мнение, обаче хората наоколо често сякаш се чувстват длъжни да си кажат каквото им е на сърце, лично аз гледам много-много да не им се връзвам... данък "обществено мнение" се старая да не плащам  Peace

Разбира се, че не всички роднини се разбират добре. Обаче мисля, че точно братята и сестрите в общия случай много се имат, като пораснат.  Heart Eyes

П.П. Имам сестра, с 4 години и половина по-малка от мен. Много сме различни с нея. Но много се обичаме и винаги се подкрепяме, когато имаме нужда от нещо  Hug

# 803
  • Бургас
С мъжа ми се изпокарахме на тема ремонти. Тръшнах му вратата и излязох. Още не сме почнали ремонта, а се изтрепваме от сега. Всеки път ми говори различни неща и очаква да съм наясно с мнението му. Как като то всеки ден е различно  Twisted Evil

# 804
И аз съм в тежка душевна драма - искам или не искам второ дете.
От една страна - винаги съм мислила, че ще имам 2..
От друга - вече син тийн и над 40-е..
Втрисва ме само като си го представя отново.
Но това е заради неприятните спомени от първият брак и трудното отглеждане, когато бях сама.
 Embarassed

# 805
Милагро, извини ме, но да не си 50-годишна, че получаваш упреци относно възрастта си и желанието за второ дете? Наистина не знам на колко години си, надали си към спомената възраст, но от сърце ти желая скоро да ти се случи чудото.  Hug
Тонка, разбира се, че не съм 50-годишна. То ако съм на толкова, вече ще ми е време за внуци.
Скрит текст:
Ще навърша 39г. през есента.
Благодаря ти сърдечно за пожеланието! Hug

Вихрогонче и мис Джули са прави, че хората понякога си дават мнението и се врат там, където не им е работа. Уви, манталитетът на българина .. Tired

# 806
  • София
Милагро, с теб сме наборки. И за малко да помисля, че си доста по-напред с възрастта, защото около мен всички в хор припяват, че мога да родя второ, понеже все още съм млада и имам време.  Grinning С тази разлика, че аз нямам никакво желане.

Джуле, идея нямаш какви скандали се вихреха между мен и мъжа ми относно ремонтите и мебелировката, когато си купихме жилището. Е, то главно аз истерясвах, защото съм много припряна, а отгоре на всичко смятам, че жената има решаващата дума относно семейния уют. Спокойствие и здрава храна му е майката, не се впрягай.  Grinning

# 807
Преди няколко дни се оплаках, че в работата ми нещата вървят на зле. Днес ми се обадиха с предложение за нова. Заплатата по принцип е по-малка, но пък има бонуси. Бих казала, че работодателят е изключително стабилен. Мааалко ми олекна. Много, много се замислям да приема. Новият ми кахър е как да го снеса на настоящия си шеф.

# 808
Настоящият ти шеф ще ти е шеф до време, не си женена за него - пито, платено и край. Избиращ момент, когато всичко ти е уредено, когато той е в добро настроение и просто му казваш. Вероятно ще ти предизвика ред неприятни емоции, но ти пък мисли за онзи хубав момент, в който ще спре да ти бъде шеф.
Успех!  Hug

# 809
Лошото е, че нищо не ми е уредено... Имам да вземам почти 2 заплати към днешна дата. До края на месеца... не знам какво ще стане салдото. Там ще имам проблеми, сигурна съм. Но както казваш ще мисля за хубавото, а тук все някога трябва да се тегли чертата.

Общи условия

Активация на акаунт