Голямата тема за малките масла - 10

• 91 871
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Русе
Аз не бих разтопила масло в микровълнова, тая машина убива всичко полезно в перодуктите.

# 481
  • София
Като цяло всичко подложено на термична обработка е убито от нея.
Ако искате да са ви топли ги дръжте на стайна температура или ги топлете на водна баня със специално температура на водата, която е специфична за всяко масло за да не убивате полезното в него.

# 482
  • гр. София
______Freya_______[/b], маслото може да е течно, затова да е в такава опаковка.  Peace

Не може просто да си е течно ако е чисто, става такова само при температура над 25 градуса.

Ами може да не е толкова чисто....не знам...само гадая  Simple Smile
И аз точно това си помислих, но пък пише 100% чисто кокосово, затова и ми стана странно.  newsm78
Фрея, днес бях до  магазина и го видях това кокосово масло. Не е течно. Пише да се затопли на водна баня /или поне аз така го разбрах/, докато се втечни.  Peace

# 483
  • Пловдив
И аз снощи спах с маска от кокос,а ММ така ме гледаше  Shocked Mr. Green Laughing
Сутринта измех и ми е мнооого мекичка косата Peace Доволна!

И аз не бих топила в микровелето...само го подържах в ръце и цапотих.

# 484
Момичета,много коментирате масла при маска за коса, аз не ползвам ,защото ми бутат боята ,но пък четох в един блог за "помада за коса",която обещава да я направи гладка,бляскава, подхранена,без цъфтящи краища .  Може да се забърка вкъщи според мен,дори и само с част от изброените масла или пък някои да се заменят с други. Пише,че може да се използва както върху влажна коса преди изсушаване,така и като стайлинг продукт,за да заглади и оформи прическата/краищата. Използването на помада трябва да е в минимални количества,защото ако се прекали може да има ефект мазна коса.Копирам ви състава    bouquet

Био масло от маслини-стимулира и овлажнява косъма
Био пчелен восък-естествен заместител на петролните деривати
Био масло от жожоба-подхранва косата
Био масло от бабасу-овлажнява косата
Био масло от манго-добавя влага на косата и предпазва от топлината на стайлинг инструментите
Био масло от слънчогледови семки
Био масло от пшеничен зародиш-подходящо за суха коса
Био масло от лаврови (дафинови) листа е отлично срещу косопад
Био масло от атласки кедър-помага при пърхут,успокоява скалпа
Био масло от балсамова ела
Био екстракт от розмарин-отлично за мазна коса

# 485
Аз ползвам това кокосво масло на парашут, индийско, чист, ароматно
http://www.mysupermarketbulgaria.com/images/parachutelarge.jpg
http://sokoni.eu/

# 486
  • София
А след като отмиете кокосовото масло, слагате ли балсам или маска?  newsm78

# 487
А след като отмиете кокосовото масло, слагате ли балсам или маска?  newsm78

Аз да   Peace

# 488
  • София
Аз също си действам както обикновено.

# 489
  • Варна
някой ползвал ли е бадемово масло за масаж на бебе, в един сайт чета, че може- даже се добавя лайка и лавандула:
Масажно бебешко масло

100 мл бадемово масло

1 капка масло от лайка

2 капки лавандулово масло

Смесете съставките и ги изсипете във флакон от тъмно стъкло. Употребявайте маслото вместо обичайните лосиони за след баня, но само веднъж седмично!

# 490
  • Русе
Едва днес разбрах какво му харесвате на кокосовото масло. Моето на Ривана, на вид като свинска мас, неароматизирано. Като го намажа на тялото си не попива, стои много мазно дълго време след като съм го сложила и не мога да се облека.
Днес получих същото от Зоя-та - еми нямат нищо общо, новото попи бързо и не остави никакви следи.
Приключвам с Ривана - маслата им за мен са боклуци. Имам още пет различни техни, ще ги измажа насила, но не и на лицето и косата си.

# 491
Аз пък се сещам преди години как бях отписала маслото от ший, като си бях взела това на Икаров, точно като свинска мас си беше  Laughing Истинските масла няма как да са евтини, логично е.

# 492
И аз по същия начин като сме почнали бях с маслото от ший на Икаров... ама сега с това на Акамути е коренно различно, взех кутия 170мл. Crazy Добре, че Фрея Hug повдигна така горещо въпроса с кокосовото, там грешки мисля да не правя, или ще е това на Зоя или на Нутива, още се колебая Thinking

# 493
И аз по същия начин като сме почнали бях с маслото от ший на Икаров... ама сега с това на Акамути е коренно различно, взех кутия 170мл. Crazy Добре, че Фрея Hug повдигна така горещо въпроса с кокосовото, там грешки мисля да не правя, или ще е това на Зоя или на Нутива, още се колебая Thinking
Аз преди малко бях в магазина,защото и моето кокосово свърши,взех си някакво на Кокоми пак чисто органично и студено пресовано ,произход Шри Ланка,мирише си на кокос,но се колебаех между това и друго което беше произход Филипините.  newsm78 На Нутива не съм взимала от гледна точка на това,че е в пластмасов буркан,предпочитам стъкло.Педполагам е също толкова добро обаче  Peace

# 494
  • Варна
На мен днес ми пристигна една хубава, голяма поръчка от Зоя и започвам да забърквам! Peace

Общи условия

Активация на акаунт