Голямата тема за малките масла - 10

• 91 877
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • гр. София
А след такива маслени маски с какъв шампоан отмивате - хидратиращ или протеинов? Или няма значение?

http://www.zoya.bg/%D0%A7%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D … %D0%BC%D0%BB.4801 ______Freya_______, маслото може да е течно, затова да е в такава опаковка.  Peace

# 466
______Freya_______[/b], маслото може да е течно, затова да е в такава опаковка.  Peace

Не може просто да си е течно ако е чисто, става такова само при температура над 25 градуса.

# 467
  • гр. София
______Freya_______[/b], маслото може да е течно, затова да е в такава опаковка.  Peace

Не може просто да си е течно ако е чисто, става такова само при температура над 25 градуса.

Ами може да не е толкова чисто....не знам...само гадая  Simple Smile

# 468

Ами може да не е толкова чисто....не знам...само гадая  Simple Smile
И аз точно това си помислих, но пък пише 100% чисто кокосово, затова и ми стана странно.  newsm78

# 469
  • София
Аз да споделя, че за съжаление при мен маската с кокосово масло не промени нищо  Cry
Явно моята коса е толкова пореста и увредена, че каквото и да й слагам, нищо не се задържа и нищо не може да промени състоянието й ...  Cry
Мъчно ми е, продължавам с грижите, но,  засега това е положението.
Чудя се дали да не си взема и от по-горе дадените предложения за арганови масла, защото в момента ползвам на Ривана, но наистина ме съмняват техните масла.

# 470
Да споделя и аз за кокосовата маска. Първо ми направи впчеатление колко мека беше косата след като я изсуших. Много, много мека  Heart Eyes . По-малко хвърчаща, не се усещаше сухота и имаше малко повече обем от обикновено. Имаше положителен ефект определено и мисля че с повече постоянство ще постигна ефекта уау  Laughing Да уточня, че намазах по цялата дължина, остатъка по ръцете ми го втрих в корените, сложих си найлонка, шапка и преспах така. Отмих на сутринта с шампоан само веднъж  Peace

В обикновената маска, кяото си ползвам винаги на Linea Bio, сложих една лъжица бадемово и колкото ми беше останало рициново. Крайщата ми днес не се усещат сухи и косата не е хвърчаща. Във всичко слагам масла вече  Laughing

Скрит текст:

# 471
Аз вчера правих маска от тривитаминол, рициново масло (загрях го малко, за да е по- течно и не толкова лепкаво), масло от люти чушки, арганово и карите. Намазах си корените и цялата дължина на косата. Поседях около 2 часа и измих. Косата ми е много мека, с блясък, но много хвърчаща. За напред няма да слагам по дължинага или само 10- на минути преди да се измия.

# 472
  • В полите на Пирин планина
Аз да споделя, че за съжаление при мен маската с кокосово масло не промени нищо  Cry
Явно моята коса е толкова пореста и увредена, че каквото и да й слагам, нищо не се задържа и нищо не може да промени състоянието й ...  Cry
Мъчно ми е, продължавам с грижите, но,  засега това е положението.
Чудя се дали да не си взема и от по-горе дадените предложения за арганови масла, защото в момента ползвам на Ривана, но наистина ме съмняват техните масла.

Вив, имай малко търпение  Hug Аз и преди съм писала, но няколко месеца след раждането на първото ми дете косата ми беше в ужасно състояние - оредяла, на клечки, без обем, матова ... абе ужасТ  Sick Видях положителен ефект от маските след поне 3-4 месеца, но се наложи да подстрижа едни 5-6 см, за да освежа крайчетата. Най-голям ефект ще има на новопоникналата коса, така, че си трябва постоянство.

# 473
  • София
Може ли да ми препоръчате масло за третиране на белези от изгаряне. Става въпрос за бяло петно, което ми остана на кожата след като раната от изгаряне заздравя.

# 474
  • София
Лейди,  Hug Hug Hug Heart Eyes Благодаря ти  Heart Eyes
На мен цялата ми глава е в новопоникнала коса, така съм от миналото лято, след зверски косопад месеци наред. И гледам че постоянно излизат нови и нови етажи от нови косички, които обаче са доста меки и тънички. А колко грозно седят, като пух около останалата коса  Crazy На вързана коса пък е още по - грозно, като че ли съм с ореолче  hahaha Радвам се обаче , че ги има и се успокоявам с мисълта, че все някога ще станат дълги и с грижите, които съм ги подхванала - надявам се здрави и красиви. Определено откакто правя маслени маски, както и всякакви други процедури с проф. продукти, косата ми доста живна, на пипане е като коприна. Но на вид й трябва още доста, докато придобие изглед  Laughing

Сетила съм се да ви питам за обливането с оцетена вода (или с някаква друга киселина, лимон например), с цел затваряне на катикулата - има ли ефект? На мен ми трябва точно това - да затворя пустата катикула, която стои отворена и не позволява на продуктите да действат, а и косата е пухкава, бухнала,  мека и матова  baby_neutral

# 475
Може ли да ми препоръчате масло за третиране на белези от изгаряне. Става въпрос за бяло петно, което ми остана на кожата след като раната от изгаряне заздравя.

Таману, баобаб и шипково - поне по дадените показания :
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%BC%D0%BB.4991
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D … %D0%BC%D0%BB.3954

# 476
момичета, някой пробвал ли е чаеното върху малки брадавички? действа ли?

бих искала масло за тяло също... то си мисля, че само с масла няма да е, ами някаква основа и вътре масла  newsm78

# 477
  • Пловдив
Момичета,да ви питам за маската с кокосово масло...разтопявате ли го преди да мажете или като го сложите в дланите е достатъчно  Rolling Eyes

Знам,че има доста изписано,но...пак да питам за стари стрии...с какво масло мажете?Шипково с кокос или...?

Благодаря!

# 478
Момичета,да ви питам за маската с кокосово масло...разтопявате ли го преди да мажете или като го сложите в дланите е достатъчно  Rolling Eyes

Знам,че има доста изписано,но...пак да питам за стари стрии...с какво масло мажете?Шипково с кокос или...?

Благодаря!

По принцип кокосовото масло веднага ще се разтопи в ръцете ти. Но аз лично го разтапям предварително в микровълновата, но да е топло не горещо  Naughty Топлината спомага за по-бърза абсорбция на полезните съставки в скалпа и космите. Затова я накрая се кичим с найлонки и шапки Grinning

Да не те излъжа, но за стрий момичетата май използват шипково масло, самостоятелно. Дано да се включи и някой друг да потвърди.

P.S. сега погледнах в началото на темата в документа "Практическа употреба на маслата" има рецепта против стрий, разгледай  Peace

# 479
  • Варна
И аз днес се прибрах с един буркан:
Скрит текст:

Вече нямам търпение да го пробвам върху скалпа и дължините, но още довечера ще видя как се справя със свалянето на грим.

Общи условия

Активация на акаунт