Голямата тема за малките масла - 10

• 94 175
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, следя темата ви и вие ме вдъхновихте и аз да започна да използвам масла. Купих си масло от гроздови семки, тъй като смятам, че ще повлия на смесената ми кожа, която на еста е проблемна и излизат пъпъки. Дайте препоръки за нанасянето, честотата на използване и въобще начина на използване. Аз снощи за първи път се мазах, обтрих цялото лице и масажирах до пълното попиване, дано не съм объркала нещо.  Whistling

# 226
Момичета,
може и да е коментирано, но не видях - как отмивате маслата от косата си? Пробвах маски само от масла, масла + алкохол, жълтък, хума, кисело мляко, дори сапунени ядки - нито веднъж не успях да си измия косата от първия път! Пък да я мия 2 пъти на ден хич не ми се нрави.

# 227
Момичета,
може и да е коментирано, но не видях - как отмивате маслата от косата си? Пробвах маски само от масла, масла + алкохол, жълтък, хума, кисело мляко, дори сапунени ядки - нито веднъж не успях да си измия косата от първия път! Пък да я мия 2 пъти на ден хич не ми се нрави.

Шампоанирам (ако има такава дума въобще  Laughing) по два пъти.  Wink

# 228
  • Русе
Аз слагам само масла, без добавките, които ползваш ти. Отмивам без проблем - до сега с протеинов и балансиран шампоан. Следващия път мисля да е с хидратиращ, за да затворя кутикула на косъма.

# 229
  • В полите на Пирин планина
И аз от доста време слагам само масла, без други добавки и мия без проблем.

# 230
Здравейте момичета, следя темата ви и вие ме вдъхновихте и аз да започна да използвам масла. Купих си масло от гроздови семки, тъй като смятам, че ще повлия на смесената ми кожа, която на еста е проблемна и излизат пъпъки. Дайте препоръки за нанасянето, честотата на използване и въобще начина на използване. Аз снощи за първи път се мазах, обтрих цялото лице и масажирах до пълното попиване, дано не съм объркала нещо.  Whistling
Въпрос на лично усещане е  Peace Аз примерно нанасям само вечер и то не всяка, през два три дни вече. В началото нанасях всяка вечер в продължение на седмица. След като кожата се хидратира започна да изисква по-рядко използване. Всичко идва с проба, грешка.
И между другото, много ти е готин аватара  Mr. Green Heart Eyes

И аз си мия косата от маслата без проблеми. Само с какаовото масло не се разбрах, защото се втвърдява и става много трудно за миене.

# 231
  • Варна
И аз искам да попитам нещо. Ще ми се да пробвам почистване на лицето (включително и от грим) с масла. С кое е добре да започна като проба? Имам смесена кожа, през лятото се омазнява повече, през зимата на места се дехидратира.
Нямам кой знае какъв опит - пробвала съм масло от гроздови семки преди години, а от известно време ползвам масло от шипка вместо нощен крем и ми се отразява чудесно.

Не мога да преценя дали е по-уместно маслото да е твърдо и дали това ще направи работата с него по-лесно или не е необходимо newsm78

# 232
  • В полите на Пирин планина
За почистване аз съм си направила лосион от розова вода и масло жожоба. На 100 мл вода сложих 10 мл масло. Почиства и очен грим без проблем.

# 233
Имам чувството, че от маслото от чаено дърво ми излизат повече пъпки в зоната на челюстта (където всъщност ми е най-проблемно). Възможно ли е това? Сега съм спряла да се мажа с него от 1 седмица и са ми затихнали пъпките, а иначе са една през друга  ooooh!

# 234
За почистване аз съм си направила лосион от розова вода и масло жожоба. На 100 мл вода сложих 10 мл масло. Почиства и очен грим без проблем.

И аз имам такъв домашен дегримьор. Единственото нещо, което може да ми изчисти хубаво спиралата. Отношението розова вода/масло от жожоба е горе-долу 1:5 при мен Wink  Peace

# 235
Много добра идея,ще се оборудвам после  Peace

Иначе довечера смятам да си омажа косата  Mr. Green

# 236
Момичета,
Първо "измиваш" с балсам.

# 237
Имам чувството, че от маслото от чаено дърво ми излизат повече пъпки в зоната на челюстта (където всъщност ми е най-проблемно). Възможно ли е това? Сега съм спряла да се мажа с него от 1 седмица и са ми затихнали пъпките, а иначе са една през друга  ooooh!
на мен ми изчезват от него,но да не би да си развила някаква алергия от него или просто да си алергична към него?Не знам..

# 238
  • Sofia
Чаеното дърво се маже само върху пъпка, ако има такава - то гори, прилага се много внимателно върху кожата  Peace

# 239
  • Стара Загора
Здравейте дами   bouquet
Разрових се в старите теми и видях, добри отзиви за "домашния еластисайзър"(1 рециново масло,1 глицерин, 1/2 бадемово масло,1 вит А).Реших днес да го изпробвам и съм очарована  Heart Eyes ефекта при мен е невероятен.Намазах се хубаво, завих с хавлия и постоях около 2-3 часа.Първото много важно нещо е , че се изми много лесно , сложих само веднъж шампоан Денсифик и нямаше и следа от маслата.Нямаше нужда от маска след шампоана, за първи път ми се случва ,аз сложих само ампула Сери биопротен-която е гелообразна постоях 3 мин и отмих.След като ми изсъхна косата беше някакъв разкош-супер блясък, гладка, подредена и доста обемна.Изглежда точно така както искам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт