Голямата тема за малките масла - 10

• 91 726
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, моля споделете, какъв протеинов шампоан и маска ползвате! Благодаря

# 301
  • София
Здравейте!
От скоро се запознавам с етеричните масла - след като попаднах на вашата тема. Моят интерес е по-скоро насочен към лечебните им свойства. Купих си арома лампа и сега експериментирам с различни комбинации от масла. Много са ми полезни тези синтезирани материали от първата страница, макар че все пак в тях козметичното приложение на маслата е застъпено в по-голяма степен.

Сега искам да си взема инхалатор. Искам да попитам дали някой използва инхалатор с етерични масла, а не с медикаменти. Предпочитам да използвам уред вместо да вися на котлона над тенджера. Също така има ли масла, с които изрично не може да се прави инхалация.

# 302
Не знам дали си внушавам но от Декември насам се мажа вечер с Арганово масло и тена ми се избистри определено, но ми се струва, че и една дълга бръчка на челото ми изчезна. Сутринта като стана кожата ми е хидратирана и мека обаче след баня усещам кожата си суха и ми опъва.
Не знам дали да си взема и други масла и да правя коктейл или да продължавам така.
+1   и аз съм много доволна от аргановото масло , и не само от него, откакто мажа с маслата кожата ми видимо е много добре, свежа , равна, изгладена Laughing Grinning

# 303
Здравейте!
От скоро се запознавам с етеричните масла - след като попаднах на вашата тема. Моят интерес е по-скоро насочен към лечебните им свойства. Купих си арома лампа и сега експериментирам с различни комбинации от масла. Много са ми полезни тези синтезирани материали от първата страница, макар че все пак в тях козметичното приложение на маслата е застъпено в по-голяма степен.

Сега искам да си взема инхалатор. Искам да попитам дали някой използва инхалатор с етерични масла, а не с медикаменти. Предпочитам да използвам уред вместо да вися на котлона над тенджера. Също така има ли масла, с които изрично не може да се прави инхалация.

Какво целиш? В етеричната лампа не вършат ли работа?

Някъде четох, че има масла, предназначени за терапевтична употреба, всмисъл не съм сигурна дали всякакви стават за инхалации. Ама май това, което четох беше за такива, които могат да се приемат вътрешно (да се пият)...

Нека Дивиана да се включи, тя ще знае повече  Hug

# 304
  • София
От кое арганово масло сте доволни момичета?

# 305
  • На ръба..
От кое арганово масло сте доволни момичета?

Аз ползвам това http://livelong.eu/pictures/products/131115165115_1.JPG
Използвам го както за лицето, така и за косата и кожата си.

# 306
  • София
Здравейте,

от известно време следя темата, взех си вече някой масла и експериментирам. Но искам да ви попитам за масла, които помагат за растежа на нови косъмчета. Преди години имах много гъста коса, но с течение на времето започна да оредява и сега вече се замислям как да стимулирам сгъстяването.
Бихте ли ме насочили кой масла мога да ползвам за тази цел.

# 307
  • София
deni_aa За коса, най-често се препоръчва тук - черно ямайско рициново масло (ЧЯРМ). Аз също мисля, че има ефект. Смесвам го с едни готови смеси-масла на DABOUR. Харесват ми, използвам от кактус и кокосово.
Сега пробвам и маска със суха горчица и масла. Трябва да експериментираш, та да разбереш кой вариант е най-добър за теб.

# 308
  • София
Някой ползвал ли е масло от семки на краставица?

# 309
Здравейте дами, искам да попитам някой от вас почистват ли си грима вечер с натурални масла? Питам по повод едно видео - всъщност много видеа Grinning -  които изгледах и изглежда много практично. Използват се най-различни - кокосово, бадемово, маслинено. Интересно ми е дали някой е опитвал и дали наистина почиства хубаво грима Simple Smile

Ето го и едното видео

# 310
Аз съм си чистила спирала с бадемово масло или масло от гроздови семки. Но просто слагам маслото на памук и така.. много лесно става. Дори почистващите води и кремове не могат да се сравнят с маслата! Много по-нежно е и не щипят.

# 311
И аз си чистя грима с масла. Зехтин и рициново. Мажа направо от пръстите и масажирам, докато премахна всичко. Накрая или измивам с вода или избърсвам със салфетка.

# 312
Аз също почиствам с масла от няколко месеца. Струва ми се Магнолия беше споделила метода. Имам смесени масла различни в една ампулка и директно масажирам на лицето, след което най-често почиствам с муселинова кърпа и става много гладко. Другия вариант е с тампон с розова вода, също се почиства много добре. Мога да кажа, не помня  с друго така хубаво да ми пада грима и да не ми изсушава кожата, както правят измиващите  Peace Определено препоръчвам  Peace

# 313
  • Стара Загора
Откакто открих маслата не съм ползвала друго за сваляне на грим.Аз ползвам жожоба и розова вода-резултата е мека и идеално почистена кожа  Peace

# 314

Какво целиш? В етеричната лампа не вършат ли работа?
Някъде четох, че има масла, предназначени за терапевтична употреба, всмисъл не съм сигурна дали всякакви стават за инхалации. Ама май това, което четох беше за такива, които могат да се приемат вътрешно (да се пият)...
Нека Дивиана да се включи, тя ще знае повече  Hug

Не, не знам. Hug Не съм компетентна, нито специалист.
Чела съм, че е опасно и затова аз никога не слагам в инхалатора ЕМ. Лекарските препоръки също са за инхалации само с физиологичен р-р /или медикаменти по предписание/, така и правя.
Иначе за възрастни: 3 капки ЕМ на 6 ч.ч. вода, два до максимум 4 пъти в денонощие - това при хрема, но не и при алергичен ринит.

Общи условия

Активация на акаунт